Máte doma opatrovateľku?

13. aug 2020

Ahojte damy, idem si pre nazor. Mam za sebou vcelku perne obdobie s dvomi detmi doma, tak ako u vsetkych zaurodavala korona. Starsi ide od sept do skolky a mladsi ostava doma. Od sept by mala zacat u nas aj nova opatrovatelka cca 3-4krat za tyzden na par hodin. Chcela by som sa venovat trosku svojej postave anerobit napriklad nakupy pod stresom. Prosim, mate niekto takuto vypomoc a aky mate z toho pocit?

maciatkolulu
13. aug 2020

Tak to je smutné, že máš opatrovateľku až teraz, resp.budes mat od septembra. Nechápem, ako sú sa mohla pri dvoch malých deťoch venovať postave a tak😉. Tak držím palce, nech je opatrovateľka ôk, ja som stále doma a zvládam aj nakupovanie pod stresom aj cvičenie.

dzulli1980
13. aug 2020

Tak to závisí od toho, na akú natrafíš ... naša mala, počas korony sme obaja s mužom chodili do práce, škôlka bola zatvorená, takže iná možnosť nebola ... zdalo sa byť všetko OK, dcéra je dosť tichá, nesťažuje sa, no po pár dňoch sa začala v noci budiť, vyskočila z postele a kričala "kde je moja maminka, kde je moja maminka" ... už toto nikdy svojej dcére neurobím, radšej budem nakupovať pod stresom.

zuzanka.zuzu
13. aug 2020

ano, mám takú výpomoc - volá sa otec... dámy, treba dbať na správny výber ako sa už neraz na koňovi ukázalo 😉

ladyvi
13. aug 2020

Ak tu moznost mas, vyuzi to. Aj ked, 4x do tyzdna sa mi zda vela, ale asi to myslis tak, ze ti bude varovat mladsie,kym bude starsie v skolke. A ty si zatial nieco pobehas. Mudrovat tu budu baby, s tym rataj. Mnohe isto nezazili, co je to nemat rodinu pobliz. Dojde babka, povaruje, vezme na vikend, sestra vezme na vylet, proste s blizkou rodinou (ak su vztahy ok) sa zije inak, ked ma clovek male deti. Niekto nevie, co je to 3x menit termin u zubara, lebo nemate deti kde nechat a vasmu muzovi nepovolia prave vtedy v praci volno. Moj muz velmi pomaha, ale niekedy ta opatrovatelka chyba. Urcite si ju zadovaz, raz sa ti moze zist a tvoje deti ju budu poznat, bude to jednoduchsie aj pre ne. Aj ked myslim, ze 2x do tyzdna 3-4 hodky je tak ideal. Aj ty si oddychnes, aj detom bude tak akurat.

ladyvi
13. aug 2020

Nehovorim o tom, ze s muzom chodievame do kina (mame radi kino) tak, ze on ide jeden den sam, ja som s detmi, a ja idem dalsikrat a strazi on. Skvele rande 😂 to myslim tak odlahcene samozrejme, na randeni nas vztah nestoji, ale ked cele roky nemozete sami dvaja nikam ist, je to zalezitost, ktora vo vztahu chyba. Ale da sa aj bez toho. Ale "zdrave" to uplne nie je. Aspon pre nas.

cee_68
13. aug 2020

Mam a je to parada 😁! Ale na tomto fore si stuchla do osieho hniezda touto otazkou. Tesim sa na diskusiu 🍿

kakawah
13. aug 2020

Podla mna je to normálne. Aj my sme mali opatrovatelku, kedze tiez žijeme daleko od rodiny a nebol kto ostat s dietatom ked bolo treba. Ja na tom nic zle nevidim. Treba dobre vybrat. Naša mala bola šťastná pri nej. Ziadne stresy nemala ani nic podobne.

autor
13. aug 2020

Ja to myslim tak, ze budem urcite dva tri mesiace "pritomna" az kym neziskam doveru.
Ano, nemam ziadny vypomoc od ziadnej rodiny a teda terminy menim podla vyspatia.
Behat chcem v nadom dome, mam pas a teda pani budem nat urcite pod dozorom zo zaciatku.

bociandy
13. aug 2020

Tiez mam opatrovatelku, dlho som vahala, ale nelutujem. Dcerka ju zboznuje. Chodi skoro kazdy den na 1-2 hodiny. Za tento cas v klude navarim, nakupim, proste co treba. Niekedy si idem zacvicit, zabehat, lebo aj to treba aby mi nepreskocilo😀 Mam aj skveleho manzela, ale je pracovne velmi vytazeny. Pomaha co sa da, ale vacsinou konci v praci dost neskoro, to sa uz len naveceriame a dame deti spat. Ja si vravim, preco si to neulahcit aspon trochu ked mozem😉

autor
13. aug 2020

@bociandy no tak niak si to aj ja predstavujem 🙂 dakujem za nazor

greeny
13. aug 2020

Ahoj mam tri deti, každé jedno ostávalo doma s opatrovateľkou od roka, ja som po roku vždy nastúpila do práce na polovičný úväzok. Je to super a hlavne deti si veľmi rýchlo zvykli aj na cudziu osobu a pri nástupe do škôlky nebol potom žiadny problém. Netreba mať žiadne výčitky, keď sa cítiš unavená a finančne na to máte tak prečo nie? Najdôležitejšia je spokojná matka

babi81
13. aug 2020

tiez mame, kedze rodina je daleko a ina moznost nebola.mame tu istu uz 1,5roka.ked potrebujem pride, fixne chodi 3x do tyzdna pre malu do skolky a potom kym jeden z nas pride z prace, alebo ked som doma tak mi pomoze s upratovanim.

autor
14. aug 2020

@greeny dakujem za nazor

autor
14. aug 2020

@babi81 u nas rodina tiez moc nepomaha, tak zacinam byt uz aj trosku prepnuta

saja1
14. aug 2020

@babi81
@greeny
@bociandy
@kakawah
@cee_68
Baby a to ste kde hladali? Bola to nejaka studentka alebo profi? A kolko vas to vyslo?

betulinka1
14. aug 2020

To je perfektne, ze mas opatrovatelku. Spokojna mama je na nezaplatenie. Ja mam upratovacku a co. Stihla by som aj upratat ale ja tiez nechcem byt otrok v domacnosti. Cas na seba, v pohodicke nakupit, mama bez stresu 👍🏻👍🏻👍🏻 Palec hore. Ziadne vycitky prosim ta, nepochybuj o tom, je to super.

meluela
14. aug 2020

ja mam extra narocne deti, teraz u lepsie ale ked boli mensie tak katastrofa. lutujem ze som si ju nezaobstarala, hoci od nas by asi usla uz po prvom dni 😀 neboli na to vlastne ani moc peniaze, ale mala som ist radsej cokolvek robit na par hodin a deti nechat s niekym inym. ja sa uz teraz neviem s detmi ani zahrat. hrozne ma to nudi a unavuje. velmi by som chcela, lubim ich a mrzi ma to, ale cosi sa uz vycerpalo a vacsinou to nejde alebo sa musim velmi premahat a mam tendenciu od toho utekat. tak do toho, tvoja zivotna uloha nie je byt 24h denne so svojimi detmi.

bociandy
14. aug 2020

@saja1 ja som nasla cez portal domelia.sk. Dala som si inzerat a potom som si uz len vybrala. Moja opatrovatelka je studentkou VS, dohodli sme sa na 5€/hod.

cee_68
14. aug 2020

@saja1 Ja tiez cez Domeliu (uz 2x) - 8€/hod.

autor
15. aug 2020

@betulinka1 dakujem

autor
15. aug 2020

@meluela to ti verim, myslim, ze vela zien to neprizna

meluela
15. aug 2020

A ludia to aj neradi pocuvaju .. a to aj vcelku otvoreni ludia. Je to stale tabu priznat ze mas deti pokrk a netuzis po nicom inom nez mat od nich na chviku pokoj. Onoje dost neprirodzene ako to je zariadene v dnesnej spolocnosti - nikdy v historii neostavala zena zavreta sama doma s detmi izolovana od sveta. Samozrejme netreba idealizovat minulost, dialo sa vela zleho a nemenila by som, ale vzdy bola sirsia rodina kde sa ta starostlivost nejako rozlozila, decka ostavali s tetami, babkami, starsimi surodencami sa motat pri dome kym rodicia sli na par hodin na nejaku vzdialenejsiu rolu, tam este obcas stihli aj do krickov zaliezt alebo na seno. Bolo takmer nemozne byt sam, stale boli nejaki ludia navokol co malo vyhody aj nevyhody, ale bolo to ine, to co zijeme teraz je velmi zvlastne a neprirodzene.

eliska13
15. aug 2020

@meluela súhlasím muži väčšinou prídu neskoro a ženy veľa x riešia či sa vrátiť do práce tlak na kariéru, strach o miesto.spoluzitie či veľká rodina malo niečo do seba

jaaadu
15. aug 2020

ja mam op. na 8 hodim, cez prazdniny, cez rok obcas na 2 hodky, tri deti obrovsky dom chodim do prace, manzel je vytazeny, ale ked treba zostane aj on z detmi. byvame na dedine, ohovaraju ma, ale je mi to sumafuk, ked sa niekto opyta vravim, ze je s nimi muz a je mi jedno, ze vedia, ze klamem, nemam chut nikomu nic vysvetlovat, (lebo sa to vešľinou spytaju ludia, bez empatia, lebo normalny sa ta to nikto neopyta, mozno kamoska, ale tom je ine) rodinu mam blizko, a aj velku, ale pri troch detoch je to tazke zosluladit ked aj oni chodia do prace a krutia sa ako had, aby som sama pochipila, ze sa im nechce strazit moje deti, popripade hladaju vyhovorky, natoto ja nervy nemam, a preto nije pre mna problem ich odmietnut ked nieco potrebuju a mne sa nechce, pre mna je to super, deti su spokojne a ja tiez

puklica13
15. aug 2020

Hlavne nemaj vycitky..zena sa nemusi nutne zodrat, duplom nie v dnesnej dobe..ja som mala aj opatrovatelku aj upratovacku..tiez mi to dalo par ludi najavo ze fujky fujky ty neschopna...🤣..najlepsie ked ta hodnotia ludia co ta trt poznaju

kakawah
15. aug 2020

@saja1 Naša bola starsia pani. Takze nahrahradzala aj babku, ktoru mame 2500km od nás. Mne ju poradila moja kadernicka, ze ta pani si takto privyrába, Kto potrebuje k detom ci uz vecer, hoci na strazenie a tak. Nam bola k dospozicii len medzi. cca13-00.14.15, kedy sme sa striedali do prace. A potom ked sme s muzom chceli niekde vyrazit- kino, vecera.

autor
15. aug 2020

@meluela mne asi aj vadi tlak na zenu, aby bolo vsetko dokonale... proste mam pocit ze nic nerobim v klude, furt je doma bordel, stalw varim pod stresom, sprchujem sa pod stresom, furt periem etc. A pomoc ziadna

autor
15. aug 2020

@puklica13 dakujem

autor
15. aug 2020

@jaaadu aj my sme na dedine, ja riesim moju situaciu, aj tak tu nemam niak kamosky 🙂 vsetci od nas bocia

marca12
15. aug 2020

Boze moj zeny tolko zavisti. Co je na tom mat opatrovatelku? Kolkym nervoznym furiam,co sa sem chodia ventilovat by sa opatrovatelka zisla. Ak sa chlap stara o financie,biznis alebo aj keby pracoval niekde dalej aj tak je to len ich vec.