Maminy s tromi a viac deťmi

maajka
8. aug 2012

Ahojte,cakam tretie babo a chcem sa spytat ako to zvladate s 3 a viac detmi? Vsimla som si ,ze su tu maminy aj so 4 ci 5detmi ,to je uz obdivuhodne . Ja len stresujem ,ze ako to budem zvladat.

sabina1975
8. aug 2012

ahoj aj ja cakam tretie babatko som v piatom tyzdni a mam dvoch synov ...ale dospelych 16 a 19 rokov zatial sa len snazim nejako vstrebat tuto novinku ale som zvedava ake to bude,
moji chalani sice "dospelaci" ale maju radi pohodlie a hlavne ticho doma cez vikendy

slniecko2
8. aug 2012

@maajka Ahoj-mam rovnaky vek ako ty a najmladsie mam 3-mesacne, najstrarsi syn ma 3,5 r. Zvladnes to este lepsie ako s dvoma aspon s mojimi skusenostami-vela zalezi aj od povahy deti-ak mas dvoch starsich kludasov-tak aj prve narocne mesiace po porode pojdu lahko-deti treba ucit aby ti pomahali,ale najskor aby to bolo ako privilegium,ze mozu pomahat a hlavne ich naucit aby po sebe upratovali (moji neupratuju,iba pod hrozbou alebo ak sa hrame nato ktobude prvy-takze nie vzdy je upratanne 😅 ). Taktiez nepprisposobuj denny rezim starsich surodencov tomu mladsiemu,ale naopak-lebo babatko sa skor nauci a vydrzi na prechadzkach akoby si mala byt cele dni doma so starsimi,ktori istonadseni nebudu. Moj rezim dna: rano budim o 7:00- mliecka, vycikat,prebalit-deti necham pobehovat v pyzamkach, malu nakojim aprebalim, 8:00 moje ranajky,spracem riady umyte den predtym,kava, dam spat malu. Potom sa hram cca 1 hodinu s chlapcami kym mala spi. Ked sa zobudi-hram sa s nou,prebalujem,kojim a o pol az desiatej mame desiatu. Do pol 11 ideme von na cca hodinku hodinku a pol-cim dlhsie tym lepsie-ak treba kojim vonku. O pol jednej obed (ten som varila den vopred vecer), zapnem im rozpravku na notebooku a konecne obedujem ja. Popoludnajsi spanok-aj moj aj najmladsej lebo inak nevydrzis tempo. poobede olovrant,vonku,vecera a mliecko-vresky mojej malej,lebo sa chce cicikovat a spime-okolo tej desiatej-ja mam potom dve hodiny na navarenie a umytie riadu a surfovanie na nete. Upratujem raz za tyzden a to tak ze mm sa venuje detom a ja kompletne poupratujem-z vlastnej skusenosti viem,ze sa to vyplati takto narazovo (ale nie hned v sestonedeli az potom). Periem kazdy den-vecer natlacim do pracky a rano pustim. ak chces este nieco speci vediet-daj vediet-drzim palce!

miskakyska
8. aug 2012

@katren toto je tu už choré..či to robia naschval,či chcú byť zaujímave...čo deň,to tá istá téma..veď to sa nemusia ani unúvať z vyhľadavačom..stačí prebehnuť najnovšie temy a témy kde sa diskutuje a vidia,že tam je xy rovnakych tem

maajka
autor
9. aug 2012

Dakujem za odpovede 🙂
a miskakyska ty si prosim ta liec komplexy niekde inde,nech ta netrapi kde je aka tema,proste to ignoruj !!!

miskakyska
10. aug 2012

@maajka zas niekto zakomplexovaný káže liečiť komplexy..to milujeeem.P.S.prečítaj si PRAVIDLA a potom tu vyskakuj!

maajka
autor
11. aug 2012

@miskakyska vsimla som si ,ze zabrdas aj v inej teme,tak ked ta to baví .... 🙂 😎

miskakyska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miminapl
19. aug 2012

Ahoj, mám 3 deti, dievčatá 🙂 zvládam to v pohode, lebo je medzi nimi už väčwí vekový rozdiel, najstaršia má 12, stredná 8 rokov a malá 2 rôčky. Staršie pomôžu s najmladšou, vedia ju zabaviť keď potrebujem si dačo porobiť ... neviem aké máš staré staršie deti, ale neboj sa, zvládneš to 🙂 mám krásnu rodinku a tretia bola rovnako vytúžená ako prvá, či druhá a tak všetko je ok 🙂 držím palce a nepočúvaj neprajníkov, ako vidím tak aj tu sa takí nájdu ☹

yvkay
20. aug 2012

@sabina1975 ahoj, 🙂aj ja mam uz starsie deti syn ma 13 a dcera 17 a cakam tretie babo,budem rada ak si obcas napiseme.

ellis21
20. aug 2012

Ahoj, no ja som mala tiež zo začiatku strach ako to zvládnem hlavne po finančnej stránke ale moje deti 10 a 5 ma prehovárajú že chcú súrodenca a tak sme sa s manželom na to dali o 2 dni mám dostať mrchu tak dúfam že nepríde, lebo už sa aj ja na bábo teším. Držte palce.

ankaevka
20. aug 2012

Ahojte, mňa prehovoril manžel na tretie 😀 . Najstaršia má 13 a dosť mi pomáha s malou už od začiatku. Syn 11r. veľmi nechcel ďalšieho súrodenca a do nemocky ju neprišiel ani pozrieť ale akonáhle ju uvidel, tak ju zbožňuje a nedal by ju za nič na svete. Keďže mi pomáhajú s malou, tak to zvládame celkom v pohode (aj keď niekedy sa stane že mám nervy na krajíčku, však už sú traja 😀 ).

bibi752
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sasenocka2
9. sep 2012

@bibi752 Ahoj aj ja som mamina 4 dievcat vo veku 11,5,6,2 .

bibi752
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elka74
10. sep 2012

ahojte. ja mám 4 deti. syn je už dospelý, má 20, a dievčatá majú 17, 13 a 2 rôčky.

sasenocka2
10. sep 2012

@bibi752 budem velmi rada

sasenocka2
10. sep 2012

@elka74 tak maš radosť

bibi752
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elka74
10. sep 2012

@sasenocka2 tak sme si to aj vymysleli.. ešte sme si urobili radosť. malá je vytúžená radosť do domu. aby sme nezostali sami, ked sa nám tí starší vytratia z domu.. 🙂

monika74
10. sep 2012

@maajka neboj všetko sa dá zvládnuť ja mám tiež štyri a niekedy je to fakt nad hlavu ale čo by sme bez detureniec robili hlavne ked sa pridu tulikať tie mladšie 😀 😀

sasenocka2
11. sep 2012

@bibi752 budem rada

dzuliana
2. jan 2013

Ahojte ! Ja mám 5 detí a z toho najmladšia má týždeň 🙂

burina4
15. jan 2013

ahojte ja som sa stala po 4 krat matkou pred 4 mesiacmi a je to super moje deti majú syn 17, déra 7, syn 6 a najmladší 4 mesiace je to super

mataklinec
18. jan 2013

Ahojte, aj ja som mamou 4 detí... Máme dve baby a dvoch chlapcov. Staršie deti sa uz v puberte... a je to snimi strašnéééé...maju 15, 14, 5 a 3.

bibi752
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka71276
23. jan 2013

Ahojte,ja mám 3 detičky 17,15 a 5 a teraz čakáme štvrté. Už sme neplánovali, ale teším sa....... 🙂 🙂 🙂

januska010
27. jan 2013

Ahojte maminy, my sa snažíme o tretie bábo. 🙂 Vždy som chcela veľkú rodinu a či to zvládneme, myslím, že áno, keď to zvládajú iné, tak prečo nie aj ja. 🙂

katkarv
27. jan 2013

@januska010 aj ja si to myslim,obcas mam take myslienky ze by sme mohli este jedneho potvornika dat 🙂

sisa2010
27. jan 2013

ahojte, aj my sme viacdetná rodinka, máme chlapcov dvojičky, budú mať 4,5 roka a dcérka mala 3 ročky, nebudem klamať je to o držku 😉 ale nedala by som ich za nič na svete a som rada že ich mám. 🙂