Ahojte,cakam tretie babo a chcem sa spytat ako to zvladate s 3 a viac detmi? Vsimla som si ,ze su tu maminy aj so 4 ci 5detmi ,to je uz obdivuhodne . Ja len stresujem ,ze ako to budem zvladat.
@maajka Ahoj-mam rovnaky vek ako ty a najmladsie mam 3-mesacne, najstrarsi syn ma 3,5 r. Zvladnes to este lepsie ako s dvoma aspon s mojimi skusenostami-vela zalezi aj od povahy deti-ak mas dvoch starsich kludasov-tak aj prve narocne mesiace po porode pojdu lahko-deti treba ucit aby ti pomahali,ale najskor aby to bolo ako privilegium,ze mozu pomahat a hlavne ich naucit aby po sebe upratovali (moji neupratuju,iba pod hrozbou alebo ak sa hrame nato ktobude prvy-takze nie vzdy je upratanne 😅 ). Taktiez nepprisposobuj denny rezim starsich surodencov tomu mladsiemu,ale naopak-lebo babatko sa skor nauci a vydrzi na prechadzkach akoby si mala byt cele dni doma so starsimi,ktori istonadseni nebudu. Moj rezim dna: rano budim o 7:00- mliecka, vycikat,prebalit-deti necham pobehovat v pyzamkach, malu nakojim aprebalim, 8:00 moje ranajky,spracem riady umyte den predtym,kava, dam spat malu. Potom sa hram cca 1 hodinu s chlapcami kym mala spi. Ked sa zobudi-hram sa s nou,prebalujem,kojim a o pol az desiatej mame desiatu. Do pol 11 ideme von na cca hodinku hodinku a pol-cim dlhsie tym lepsie-ak treba kojim vonku. O pol jednej obed (ten som varila den vopred vecer), zapnem im rozpravku na notebooku a konecne obedujem ja. Popoludnajsi spanok-aj moj aj najmladsej lebo inak nevydrzis tempo. poobede olovrant,vonku,vecera a mliecko-vresky mojej malej,lebo sa chce cicikovat a spime-okolo tej desiatej-ja mam potom dve hodiny na navarenie a umytie riadu a surfovanie na nete. Upratujem raz za tyzden a to tak ze mm sa venuje detom a ja kompletne poupratujem-z vlastnej skusenosti viem,ze sa to vyplati takto narazovo (ale nie hned v sestonedeli az potom). Periem kazdy den-vecer natlacim do pracky a rano pustim. ak chces este nieco speci vediet-daj vediet-drzim palce!
@katren toto je tu už choré..či to robia naschval,či chcú byť zaujímave...čo deň,to tá istá téma..veď to sa nemusia ani unúvať z vyhľadavačom..stačí prebehnuť najnovšie temy a témy kde sa diskutuje a vidia,že tam je xy rovnakych tem
Dakujem za odpovede 🙂
a miskakyska ty si prosim ta liec komplexy niekde inde,nech ta netrapi kde je aka tema,proste to ignoruj !!!
@maajka zas niekto zakomplexovaný káže liečiť komplexy..to milujeeem.P.S.prečítaj si PRAVIDLA a potom tu vyskakuj!
@miskakyska vsimla som si ,ze zabrdas aj v inej teme,tak ked ta to baví .... 🙂 😎
Ahoj, mám 3 deti, dievčatá 🙂 zvládam to v pohode, lebo je medzi nimi už väčwí vekový rozdiel, najstaršia má 12, stredná 8 rokov a malá 2 rôčky. Staršie pomôžu s najmladšou, vedia ju zabaviť keď potrebujem si dačo porobiť ... neviem aké máš staré staršie deti, ale neboj sa, zvládneš to 🙂 mám krásnu rodinku a tretia bola rovnako vytúžená ako prvá, či druhá a tak všetko je ok 🙂 držím palce a nepočúvaj neprajníkov, ako vidím tak aj tu sa takí nájdu ☹
@sabina1975 ahoj, 🙂aj ja mam uz starsie deti syn ma 13 a dcera 17 a cakam tretie babo,budem rada ak si obcas napiseme.
Ahoj, no ja som mala tiež zo začiatku strach ako to zvládnem hlavne po finančnej stránke ale moje deti 10 a 5 ma prehovárajú že chcú súrodenca a tak sme sa s manželom na to dali o 2 dni mám dostať mrchu tak dúfam že nepríde, lebo už sa aj ja na bábo teším. Držte palce.
Ahojte, mňa prehovoril manžel na tretie 😀 . Najstaršia má 13 a dosť mi pomáha s malou už od začiatku. Syn 11r. veľmi nechcel ďalšieho súrodenca a do nemocky ju neprišiel ani pozrieť ale akonáhle ju uvidel, tak ju zbožňuje a nedal by ju za nič na svete. Keďže mi pomáhajú s malou, tak to zvládame celkom v pohode (aj keď niekedy sa stane že mám nervy na krajíčku, však už sú traja 😀 ).
@bibi752 Ahoj aj ja som mamina 4 dievcat vo veku 11,5,6,2 .
ahojte. ja mám 4 deti. syn je už dospelý, má 20, a dievčatá majú 17, 13 a 2 rôčky.
@bibi752 budem velmi rada
@elka74 tak maš radosť
@sasenocka2 tak sme si to aj vymysleli.. ešte sme si urobili radosť. malá je vytúžená radosť do domu. aby sme nezostali sami, ked sa nám tí starší vytratia z domu.. 🙂
@bibi752 budem rada
Ahojte ! Ja mám 5 detí a z toho najmladšia má týždeň 🙂
ahojte ja som sa stala po 4 krat matkou pred 4 mesiacmi a je to super moje deti majú syn 17, déra 7, syn 6 a najmladší 4 mesiace je to super
Ahojte, aj ja som mamou 4 detí... Máme dve baby a dvoch chlapcov. Staršie deti sa uz v puberte... a je to snimi strašnéééé...maju 15, 14, 5 a 3.
Ahojte,ja mám 3 detičky 17,15 a 5 a teraz čakáme štvrté. Už sme neplánovali, ale teším sa....... 🙂 🙂 🙂
Ahojte maminy, my sa snažíme o tretie bábo. 🙂 Vždy som chcela veľkú rodinu a či to zvládneme, myslím, že áno, keď to zvládajú iné, tak prečo nie aj ja. 🙂
@januska010 aj ja si to myslim,obcas mam take myslienky ze by sme mohli este jedneho potvornika dat 🙂
ahojte, aj my sme viacdetná rodinka, máme chlapcov dvojičky, budú mať 4,5 roka a dcérka mala 3 ročky, nebudem klamať je to o držku 😉 ale nedala by som ich za nič na svete a som rada že ich mám. 🙂
ahoj aj ja cakam tretie babatko som v piatom tyzdni a mam dvoch synov ...ale dospelych 16 a 19 rokov zatial sa len snazim nejako vstrebat tuto novinku ale som zvedava ake to bude,
moji chalani sice "dospelaci" ale maju radi pohodlie a hlavne ticho doma cez vikendy