Maminy dlhovlasých chlapcov

4. nov 2023

Synček má 4 roky a vlásky tesne pod ramená. Zatiaľ nosí drdol, ale chcela by som, aby to troška skrátil. Viete mi poradiť nejaké účesy pre dlhovlasých chlapcov? Cca po ramená, resp. pod bradu? Krátke nie. Len nejaký pekný strih. Niečo, čo by som ukázala kaderníčke. Ďakujem

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
4. nov 2023

@nikaa951 ani nevrav 😂😂😂 na mna sa raz urazila jedna mama, ked bola u nas v praci (detske centrum) a ja som jej pochvalila "dcerku", ake ma krasne vlasky 😂😂 to dieta malo asi 3 roky, dlhe blond vlasy (cca po pas) a v jednom uchu nausnicku 😂😂😂😂😂😂

autor
4. nov 2023

@nikaa951 pretože, keď bol drobec, tak sme ho dávali strihať nasilu s plačom. Dopadlo to tak, že sa začal v noci budiť a pocikávať. Keď sme v meste stretli kaderníčku, tak utekal s plačom. Skúšali sme všetky spôsoby, detské kaderníctva. Nepomohlo. Tak sme prestali. Nestálo mi to za to. Teraz hovorí, že chce dlhé, no nevadí mu, ak mu to skrátime nožnicami. Hlavne nesmieme použiť strojček. Ale je vtipné, že sa ľudia nestarajú sami o seba, ale o druhých. Ak mi ďalší syn bude protestovať pri nožniciach, ani nebudem skúšať toto tyranizovanie. Je mi lúto, že som to robila prvému, no už je neskoro. A to hlavne kvôli ľudom, ktory sa pytaju, preco vyzera ako dievcatko? Preco ho neostrihate? Chlapci nemaju mat dlhe vlasy a pod.

domininini
4. nov 2023

Lenze to bol drobec .. teraz ma uz 4 roky a predpokladam ze tak velke dieta sa ostrihat uz da .. pre mna je nepochopitelne aby chlapci nosili dlhe vlasy

autor
4. nov 2023

@domininini A prečo by mal? Lebo je chlapec? Lebo babka povedala? Rešpektujem jeho rozhodnutie. Chce dlhé vlasy. Súhlasil s podstrihnutím. Pýtam sa na strih. Nevieš mi poradiť. Ďakujem za názor. Skús iný príspevok.

zuzanka.zuzu
4. nov 2023

@veronikaszabova to je aký macher, že 1 náušnička 👍😎😍 tiež patríme medzi dlhovlasych, ale ja by som sa neurazia

veronikaszabova
4. nov 2023

@zuzanka.zuzu aj moj najstarsi (14r) je dlhovlasy 🙂

cimage
4. nov 2023

Aj moj 11r ma dlhe vlasy, dokonca dlhsie odo mna. Ja mam ledva po ramena. Od mala sa nechcel dat strihat, tak to respektujeme. Zaujimave, ze ludom vadi, ze chlapec ma dlhe vlasy, ale ze zeny tiez nosia muzske kratke ucesy 🤷🏻‍♀️.

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beloved
4. nov 2023

@veronikaszabova Aj my sme si presne takto pomylili s manzelom dieta cca 3 rocne v obchode, krasne dlhovlase dievcatko a mama nanho zavolala, "Ondrejko cakaj" 🙈😂

autor
4. nov 2023

@nikaa951 to je o tom rešpekte voči dieťaťu. Rešpektujem to, že chce dlhé vlasy. Nejde o život, nejde o zdravie. Ide o jeho komfort a vzhľad. Nevidím dôvod prečo ho nasilu držať a spôsobovať mu utrpenie kvôli názoru iných ľudí. Tým ho zároveň učím, že na jeho názore mi záleží a o názor iných ľudí sa skutočne nemusí zaujímať.

autor
4. nov 2023

@cimage veľmi trefný príklad. 👌

kornelies
4. nov 2023

Ako amateri velmi tazko vykuzlite strih pre dlhovlaseho syna. Mne sa na urcitych muzoch dlhe vlasy pacia, ale chlapcek, ktory nosi drdol. Je to zozenstele. Neuraz sa, proste to tak ludia vidia, ale v ramci spolocenskej slusnosti, nepovedia. Skuste mu pustit rozpravku pocas strihania, ako 4 rocny uz bude spolupracovat aj u kadernicky/barbera.

selest
4. nov 2023

@nikaa951 odpoviem za mna, lebo syn to tak chce

milanemila
4. nov 2023

@domininini a ked maju zeny kratke vlasy, tak tiez im taras o tom ake je to nepochopitelne pre teba? 🤦🏼‍♀️ vsak nemusi kazdy vsetko pochopit ja tiez nechapem kvantovej fyzike. Ty maj vlasy ake chces aj tvoje deti.

cimage
4. nov 2023

My sa na tom smejeme ked si ho pomylia s dievcatom. Od hlavy po paty moze byt autickovy, dinosaurovy, ale aj tak je dievca. Inak ja poznam vela chlapcov a chlapov s dlhymi vlasmi, nech si to uziju kym nejake maju 😁.

vkatush
4. nov 2023

Poznám jedného, keď bol malý, asi 5 rokov, ešte nebol v škole, sám chcel dlhé vlasy, lebo ich chcel darovať na parochne pre chorých ľudí. Počul o tom, keď sa bavili dospelí a rodičom povedal, že to tiež chce spraviť.

rastika
4. nov 2023

Môj syn má 7 rokov a veruže prvýkrát bez revu spolupracoval s barberom minulý týždeň. Doteraz to bol boj a v štyroch rokoch ani nechcem spomínať. Inak zo všetkých mojich detí má najkvalitnejšie vlasy, hrubé a husté... tiež zvažujem, že mu nechám dlhé. Niekomu sa iste po čase na parochňu zídu.

autor
4. nov 2023

Má to takto. Páči sa to jemu, mne, manželovi a každému, kto ho pozná. Opäť napíšem, že ma nezaujíma váš názor na jeho dlhé vlasy, ale chcem radu, čo sa týka strihu. ✌️
Nechápem, čo som nenapísala zrozumiteľne. Nevyžiadané rady...3,2,1... 😬😁
Ľudia, prosím vás. Rešpektuje. Iných, aj svoje deti. Nedávajte nevyžiadané rady, na ktoré sa nikto nepýtal, prosím 🙈

aliziana
4. nov 2023

Neviem, kto kedy určil, že chlapec "má mať" krátke vlasy, však aj chlapcom tie vlasy rastú, čiže dlhé sú tiež prirodzené...

milanemila
4. nov 2023

@cimage hej aj mojej malej jeden pan povedal, ze je chlapec. Tiez bola cela v ruzovom ale mala rifle a nemala nausnice :D to je zas dalsia debilna predstava ludi, ze dievcatko musi mat nausnice najlepsie uz rovno v porodnici 🤷🏼‍♀️

isis234
4. nov 2023

Aj naušnicu? Dieťa? Tu sú účesy- je ich na internete viac... hore zostrihané a dolu dlhšie... Je to viac chlapčenský účes a pritom majú dlhé vlasy

jaass
4. nov 2023

Autorka a neskúšali ste iné kaderníctvo, aby ho ostrihali len nožnicami?
A dievcata prestaňte byť ako sliepky niektoré🤦‍♀️ čo vás do toho, že niekto chce mať dlhé vlasy. Máte malo svojich problémov? Riešte seba a svoje komplexy ✌️

jakubkoanjelik
4. nov 2023

@domininini neviem či o tom vieš, ale dĺžka vlasov tvoje pohlavie neurčuje. Je úplne jedno kto má čo na hlave.

milanemila
4. nov 2023

Mozno nejak zostrihat ofinu aby mu nesla do oci a aby nemusel mat stale drdol. Alebo ak sa vam paci drdol, tak sa da aj skratit spodok, potom mu bude v lete menej teplo alebo ak sportuje 🙂

autor
4. nov 2023

@jaass skúšali sme viacero. Klasické, aj detské. S autíčkami, aj barbera, známu, ktorú pozná. Vždy rovnaký výsledok. Prestali sme a teraz už má na to svoj názor. Nechce to krátke, kvôli strojčeku. Pred pol rokom vravel, že chce vlasy po pás 😁
Som rada, že súhlasí aspoň s podstrihnutím nožnicami.

lauriik
4. nov 2023

Skus pozret na pintereste. Long hair boys. Nasla som taketo:

autor
4. nov 2023

@milanemila ďakujem. Ten spodný účes je super. Snáď ho na to nahovorím, keď bude starší. Ale to hore sa mi naozaj páči. 😍

autor
4. nov 2023

@lauriik ďakujem. To mi vôbec nenapadlo. Google nič extra nenašiel, ale Pinterest môže byť super zdroj. Presne takéto niečo by mu pristalo 😍

beloved
4. nov 2023

Tie co tu pisete, ze je ok, ked ma zena kratke vlasy, tak tiez to nie je vzdy ok.
Nie kazdej zene sa hodia, nie kazda zena ma dobry strih a ak je malo zenska, vyzera to naozaj otrasne a tiez jej to asi nikto zo slusnosti nepovie.