Mamičky s dvoma detičkami s malým vekovým rozdielom

mamamonka
5. júl 2012

Ahoj maminy. Mam ročnu dcerku a na ceste druhe babo.Velmi sa bojim ze dcerka nebude moct kvoli babatku spinkat nakolko budem nutena ich nechat v spolocnej spalni. Prosim ak ste si prezili dve deticky s malim vekovym rozdielom prosim podelte sa o svoje skusenosti. Ako to staršie babo prijalo ako to bolo so spinkanim a inymi utrapami a radostami. dakujem

norwayka
6. júl 2012

Mam rozdiel 1,5 roka. Tak manzel prebral starsieho uz ked som bola tehotna, aby som sa aspon ako tak ja vyspala. Nemame ziadneho spaca, este ani teraz ako 2r7m nespava poriadne, ale je to ovela lepsie. A ja som potom mala babatko.

vieruna
6. júl 2012

My mame rozdiel presne dva roky. Okolo starsieho sme chodili po spickach, ked spinkal muselo byt vsade ticho, cize som sa tiez hrozila toho, co to bude ked sa narodia dvojicky. A nebolo nic 😉 Preplakali cele noci a fesacikovi to bolo uplne jedno. Spinkal ako v bavlnke.

ludave
8. júl 2012

ahoj, my mame rozdiel 23 mesiacov, tiez som sa velmi bala, ako maly zareguje na babetko, hlavne som sa bala ziarlivosti, kedze je na mna velmi naviazany. ale bolo to v pohode. v noci sa nebudil ked mala plakala, len vinimocne. a cez den som sa snazila co najviac mu venovat, vzdy ked to bolo mozne, aby sa necitil odstrceny. teraz ma mala desat mesiacov a bracek na svoju sestricku neda dopustit, vonku kazdemu hovori ze "niku" lubi, doma sa spolu pekne hraju, nahanaju, kedze mala uz davno stvornozkuje a ked malinka place, hned ju ide zabavit, robi jej opicky alebo donesie hracky hovori "nikusa neplac" ked jej vysiel prvy zubok, tak vsetci vonku sa dozvedeli ze "nika ma zubok" a ked k nam pride navsteva a ona spinka tak maly hned kazdemu oznami " ticho, mala spi" jasne ze obcas sa objavia pokusi na uputanie pozornosti, alebo jej niekedy uroby napriek, zoberie hracky, strci do nej a tak... ale myslim ze to je prirodzena surodenecka rivalita 🙂

mamamonka
autor
9. júl 2012

dakujem za rady, trochu ma to ukludnilo.moja mala je strasne sidlo neposedi ani sekundu tak mam trochu obavy ale snad to prejde.