Ahojte. Rada by som sa opýtala mamičiek, ktoré mali detičky nespavcov či sa to časom zmenilo. Malý ma 2 mesiace a od príchodu z porodnice cez deň nechce spávať max v kočiari na prechádzke. V posteľke spí len v noci. Zaujímajú ma skúsenosti mamičiek ktoré mali podobne nespavé deti. Začali vám časom spávať aj cez deň doma, alebo to tak už zostane? Ďakujem za každú skúsenosť.
@nerrynka moja starsia bola nespavec. Od prichodu z porodnice spala 4x denne 30min. Jedno, ci v aute, kociku (ten neznasala) alebo v postielke. Noc bola pre nu 10-5 hod. Postupne spavala len 3x, 2x, 1x za den, tesne po roku uz cez den nie. Noc sa predlzila do pol siedmej. Dlhsie zacala spavat az v puberte 😇
Áno, po roku sa to zlepsilo
Áno zlepšilo sa to. Môj syn keď bol malý spal buď v šatke alebo v kočíku. Cez deň nezaspal v postieľke ani náhodou. Takže som mala niekedy aj 5x prechádzku s kočíkom po 40min. 🤗 Zmenilo sa to okolo 8mesiaca, kedy som ho začala učiť len a len na posteľ. Najskôr som chodila spať s ním, teraz už ľahne a pospi aj 2hodinky sám.
@nerrynka Ano zmenilo, od narodenia spával cez den iba za pochodu v kociari. Celu zimu som si odslapala s kocarom v ruke. Na jar cca v 6.mes sa to zlomilo vie spavat aj v posteli ale musim pri nom byt cize opat obdoba kočíkovania 🙂. Ale mení sa to dalej 🙂 aktualne mame doma spánkové nočné peklo od 12 mesiaca sa vrátil spat v case a mame novorodenca vstáva dokonca častejšie ako v prvých týždňoch zivota kazdu hodinu, hodinu a pol..cize zmena je mozna ale napr aj k horšiemu ;)
Ano aj ja mam doma nespavca, po prichode z porodnice denne spanky tiez max 30 minut, ak som chcela aby spala dlhsie tak jedine v kociku, postupom casu uz zacala bojkotovat aj ten a teda to bolo este horsie 😁 u nas sa to zlepsilo tak cca po 15 mesiaci. Teraz ma rok a pol a pospi si cez den pekne vo svojej postielke tak dve hodinky, vecer zaspi okolo 21 hod a vstava okolo pol 8 rano
nas by spal max po 20minut keby sme ho nezavinovali. ked zavinieme vie v noci potiahnut aj 5-6 hodin .tiez ma dva mesiace
Ďakujem všetkým za skúsenosti...snáď sa aj ten môj maľúch naučí spať cez deň v postieľke aspoň na hodinku-dve 😁
@nerrynka u nás pomohlo odstavenie od kojenia. Ale úplne pomohlo keď v 13 mesiacoch začal spávať sám v izbe. A nakoniec v roku a pol teraz má 2 už spáva úplne super celú noc aj cez deň hodinu
Ahojte mamičky máte aj vy také detičky ktoré ste v noci v polospánku nakojili a bum počas kojenia sa prebrali a potom aspoň 1h nie a nie zaspať.stale sa len prevalovali a mrvili v postieľke.ako ste to riešili?my máme 3,5mes. a sem tam sa nám to v noci stane.😖ako ste pomohli dieťatku opätovne a rýchlejšie zaspať.samozrejme bez cicikania,hojdacia,prirazenie postielky bez bočnice ku manželskej a spania v jednej posteli.🙏🙏🙏
@nerrynka nas starsi bol taky - denne som davala aspon dve prechadzky v kociku po 8 km 😀. V noci furt hore. Denny spanok sa mu zlepsil asi v roku. Podla mna to suviselo s tym, ze zacal chodit - asi sa viac unavil. Prvy krat prespal celu noc asi v 3 rokoch. A to uz sme mali mladsieho, takze ja sa neviem dockat, kedy budu konecne obaja spat celu noc a ja s nimi.
Ja som celu noc prespala po 9 rokoch (3 deti)
Tak nepoteším ťa, u nás až keď nastúpil do škôlky, tam síce nespí, ale doma odpadne o 20:00 a do 6:30 o ňom nevieme. Druhorodený zatiaľ 10 mesiacov a stále nespavec
Syn podobne - ktomu reflux,koliky,,prva zmena k lepsiemu nastala ked mal pol roka zhruba,trocha sa zlepsilo uspavanie, potom v roku, v roku a pol a uplna radost z jeho uspavania/spanku az ked zacal chodit do skolky.
Maly bol total nespavec, v noci hore kazdu pol hodimu a cez den spal len v kociku za pochodu no max 30 minut. Zlomilo sa to ked mal 10 mesiacov, zacal spavat doma v posteli hodinu a pol. V noci sa to urpavovalo velmi pozvolna, este k tomu aj vstaval rano o pol piatej. Teraz ma 18 mesiacov v noci je hore tak 3x, cez den spi hodinu a pol az dve a rano vstava o pol osmej 🙂