Ahojte ja sa chcem opytat zvladnem to ked mam 3deti... a chceme aj stvrte ale on stale len slubuje ze sa bude starat a len ich rozmznava a robi okolo domu.... mam zo stvrym suhlasit?
pises,ze len slubuje...ja by som na tvojom mieste suhlasila az vtedy,ked sluby premeni na ciny 😉
on sa urcite v tomto ohlade nezmeni ak to nedokazal doteraz uz to urcite nepojde
cize ak chces stvrte maj ale spolahnut sa musis na seba
ked sa nezmeni pred tym, tak podla mna ani potom nie. Tak zavisi od Teba, ci sa citis ze to zvladnes. Predsalen je toho najviac na Tebe kym su male a ako kukam, aj 3 deti po sebe je dost pre organizmus.
a to su take dobreeee???? ja odpadnem...my mame dve hyperaktacky, co nechcu spat, neposedia...vecer padame s muzom ako kabele niekedy....zda sa mi neuveritelne, ze planujete este stvrte...ale fandim ti, urcite, ked zvladas...ake rozostupy mas a aky si chces dat s tym stvrtym...
A keď ti to tu my odsuhlasime tak ho mať budeš??? No neviem či by som si ja nechala hovoriť kolko mať detí 😅
Sama musiš vedieť či mať ďalšie dieťa. Ja si myslím, že 3 su akurat + máš IBA 26rokov a UŽ 3 deti. Nevidím dôvod počkať kludne aj do 35-ky. Nemáš sa kam ponáhlať 😉
Aj my cakame stvrte,ani sme neplanovali,vlastne "planovali"sme iba jedno/manzel planoval/ 😀A nelutujem,ze ich mame,mame doma klud🙂Niekedy ani nevieme,ze mame doma 3deti,vlasy este sive nemam,takze asi to zvladam 🙂 Na nasho synceka sa strasne tesim,ako keby to bolo prve babätko,tehotenstvo si maximalne uzivam,ako aj predosle,bez problemov 🙂 A na minulej poradni ma doktor velmi potesila povedal,ze som stvorena na rodenia a ze 2,3 deti este mozem mat 🙂 Mozno tak na 40tku este jedno 😀 😀 😀
Tu sa dá ťažko poradiť. Len ty sama musíš vedieť aká je u vás situácia, ako zvládaš teraz 3 deti, domácnosť, či si vieš nájsť aj čas pre seba, či si na to trúfaš, či si spokojná a hlavne či ty chceš ďalšie bábo. ťažko je sa spoliehať na chlapa , ktorý sľubuje..... To je skôr na tebe. Ja mám manžela, ktorý sa snaží pomáhať ako sa len dá,lenže kvôli pracovnej vyťaženosti sa to moc nedá. To, že teraz budeme mať druhé bábo , bolo skôr rozhodnutie na mne,lebo si uvedomujem, že som a budem s deťmi viacmenej sama. On sa stará o peniaze a hlavne stále musí makať na dome. Ty si musíš zvážiť všetko a hlavne sa spoliehať viacmenej len seba čo sa týka starostlivosti a výchovy o deti a domácnosť atď.
každé ďalšie dieťatko tvoj život obohatí, pridá radosti, ale aj starosti. Skús si ale aj odpovedať na tieto otázky:
1. Budem vládať mať detí aj päť, keby to boli náhodou dvojčatá?
2. A čo ak bude dieťatko choré, alebo postihnuté? Zvládnem starostlivosť oň aj o ostatné, keď manžel len sľubuje?
3. Som schopná sa o ne starať sama, keby sa manželovi niečo stalo - invalidita, prípadne to najhoršie?
4. Teraz sa deti premotajú doma aj v tepláčikoch, zvládneme finančné nároky troch stredoškolákov + štvrté dieťa?
5. Čo ak ochoriem dlhodobo ja, je manžel schopný postarať sa o štyri deti po každej stránke?
Zdajú sa ti moje otázky príliš katastrofické? Nie, je to každodenná realita. Ja som na štyri z týchto otázok schopná zodpovedne odpovedať áno, napriek tomu mám deti len dve. Rozhodnutie je na tebe, len to dieťatko treba brať nie len ako ďalšie bábätko, maznáčika do rodiny, ale ako človeka, ktorý bude potrebovať tvoju pomoc ďalších dvadsať rokov a možno aj viac, možno celý život.
Ja si uz rodinu bez 4 deti neviem ani predstavit. Otazka ci zvladnem nieje ta spravna lebo ak zvladas 3 mas trpezlivost,pomocmanzela a deti tak sa zvladnut vsetko da 😉 my mame 4 a ako si to naplanujem, ako si ich zohram tak potom fungujeme. Ja mam z manzelovej strany max pomoc doslova druha mama. Od varenia cez upratovanie po staroslivost o deti sme uplne na jednej vlne. Nie vzdy to sice bolo tak 😀 ale ak chceme fungovat ako stastna a prosperujuca rodina tak taketo zmeny boli potrebne.....a ci chcem 5 anoooo chcem lebo ho urcite zvladnem 😀😀😀😀
Ak sa muz postara o vsetko okolo domu, podla mna to nieje az tak malo. A to ze deti rozmaznava, urcite nieje len pozitvne, ale ani ciste negativne... aspon v mojom ponimani, ak ich rozmaznava, teda sa im aspon z casti venuje 😉
A k tomu ci mat stvrte dieta? Ak zvladas 3 deti, zvladnes aj stvrte 😉 ... a po case zistis, ze ked, pre cosi, mas doma len 3 deti, ze si ako na dovolenke 😀
A v NL aspon niesi za divnu ak mas tolko deti 😉 ... prajem stastne rozhodnutie 😎
Ahoj ja sama mám 3 deti je to fuška bez mužovej pomoci byť na tvojom mieste o 4 by som ani len neuvažovala môj chlapcov tiež len rozmaznáva ale pomoc 0 bodov
Tazko je poradiť. Mne sa napr. páči rodina s viacerými deťmi no Ty sama musíš najlepšie vedieť ako zvládaš 3, ktoré máš. či máš niekedy aj chviľku pre seba, či Ti manžel pomáha a ako, koľko Ti pomáha. Väčšinou je starostlivosť detí na žene to je pravda ale napr. víkendy, večery može manžel dosť ženu odbremeniť. Neporadím Ti ani áno ani nie, asi by som sa riadila vlastnou intuíciou.