Máme opakovať rituál pred večerným spaním?

miraklemeister
3. aug 2014

Baby ako riesite, ked vecer uspavate dieta, urobite vecerny rituál, dieta zaspí na chvílocku.Ked sa prebudí je zivé, vysmiate, po spànku ani stopy.Co potom, zahráte saa zopakujete spankovy ritual? Napr.znova vypit cajik, znova precitat rozpravku? Zaujimaju ma hlavne odpovede matiek detí starsich ako 7 mesiacov.

siska53
3. aug 2014

Opakujem ritual.

zuzka1008
3. aug 2014

aj my sme opakovali 😉 obdobie kt.trvalo cca 2mes, spanok isie nachvilu l bokom, dietatko vsetko zaujima 😀

lady511
3. aug 2014

ked sa mi zobudila o 4 ráno vysmiata ako opica že akoby ideme sa hrat,,skoro ma porazilo 😖 😀 ...tvárila soms a že spím,,troška sa pohrala v postielke,,pomrvila a zaspala sama,,ani som nezasvecovala svetlo,,tým by som ju ešte vaic prebudila 😉

katarina644
3. aug 2014

no toto poznam. to mi robila dcera. ale lezala som, tvarila som sa, ze nic a potom zaspala. niekedy si to netreba vsimat. je pravda, ze pri dcere sme nepoznali rok telku, museli sme vsetci chodit spolu spavat. potom sa to zlepsilo.

seahorse27
3. aug 2014

Ja som sice toto neriesila. Ked moje dieta zaspalo, spalo ako zabite. Ale v takomto pripade by som ja urcite ritual neopakovala - dieta to moze zacat pouzivat ako manipulaciu, budit sa naschval kvoli hre a rozpravkam a vy sa stanete jeho otrokmi. Pri nocnom prebudeni by som len prisla, upokojila, vysvetlila, ze je noc a vsetci spinkaju, ulozila a dalej neriesila.

sosanna88
3. aug 2014

...pozname..bud som si malu nevsimala a zalahla behom 5min. (ani som nezazla,ani sa nepohla,nic...), pokial sme este neboli v posteliach, tak som prisla,polahla ju,povedala nech spinka a odisla,sem tam porevala ale zaspala naspät...
Ak mrncala moc dlho,trebars v noci alebo velmi skoro rano,tak som ju dala medzi nas, bud zaspala hned,alebo sa chvilu kotulala a buzerovala nas ale ked videla,ze nejavime zaujem a ,,spime,, tak sa ulozila a zaspala znova...
v nijakom pripade by som neopakovala ritualy,nevyberala z postele,nehrala..nic!maximum co je, ze dam napit vodu,najmä teraz v lete...nic ine neponukam...
dodnes je naucena tak,ze ked aj rano skoro vstane,tak ju dam k nam a aj ked uz nezaspi,pekne lezka,vala sa a caka kym sme my ochotni s muzom vstat 🙂))...alebo sa prebehne po byte,vidi,ze ziadna zabava sa nekona,tak sa vrati k nam do postele.

ivetoy
3. aug 2014

podla ma lahnut vedla a robit sa ,ze spite ...i ked ona skace o chvilku lahne a urcite zaspi... 😀

ivanapetrasova
3. aug 2014

U nas uz bolo par takych obdobi ze maly sa v noci zobudil na kojenie napr. o jednej a koniec, zaspat ani za svet. U nas nefungovalo take ze robit sa ze spime. Skusila som par krat a dokazal sa mrvit, blabotat, kopat nohami, skrabkat o postel, skakat, kotulat sa a milion dalsich cinnosti aj niekolko hodin. Top bol teraz nedavno - od pol 12 do pol 5 rano. Nezazali sme, len sme lezali a sem tam som mu povedala aby si lahol a spal. No a takto dokola. Takze u naszabera v tychto situaciach jedine vstat, ist sa hrat na hodinu az hodinu a pol, nakojit a zaspi. Takze ritualy vecerne neopakujem. Jedine kojenie, lebo pri tom zaspi. Normalne mu poviem ideme si zas lahnut a spinkat, nakojim a to je vsetko. Maly ma rok a pol. A dufam ze takych noci uz bude co najmenej, lebo to je na prasky dakedy 🙂

kofoluska
4. aug 2014

V nijakom pripade by som vecerny ritual neopakovala. Aj nas maly mal take obdobie, ze sa po cca hodke zobudil. Prisla som do spalne, lahla si k nemu a znova ho uspala. Nijake zazinanie svetla, nijake rozpravanie sa, hranie uz vobec nie. Jednak by to dieta mohlo zacat pouzivat ako manipulaciu a jednak by si postupne mohlo otocit rezim den - noc. Takze aj keby som ho mala v tej posteli drzat hodinu, kym by znova zaspal - drzala by som. 🙂