Ahojte,moja kojena dcéra ma 8 mesiacov.Vždy trošku vymýšľala s kojením,ale teraz je to ešte horšie.Cumlík ma od narodenia,ale má ho len na spinkanie.Inak cez deň funguje normálne bez neho a ani si naň nespomenie,až keď ide spať.
Vždy pred spaním ju kojím. Máme to tak zaužívané od narodenia.Ale posledné dva,tri mesiace,vždy keď ju idem kojiť tak si potiahne raz,dva,tri-krát a zrazu chce cumel.Potom cumel tri krát popoťahuje a zase chce prsník a potom zase cumel a takto furt dookola, až kým nezaspí strieda prsník,cumel,prsník,cumel…už nechapem.Ale dnes to zašlo už trocha ďalej.Za posledné dni sa naučila s cumľom novú vec a to dať si polovicu cumľa do úst a zubami doňho kúsať.Nie tu časť čo saje ale to plastové.A stále sa s tým hrá,keď už má spať a nie a nie prestať. Úplne v pohode by som jej najradšej ten cumel zrušila,ale bojím sa, že si bude cmúľať palec…ten jej nezoberiem už potom.Máte skúsenosti? Čo by ste odporúčali?
Asi zuby idu, tak si to masiruje. Ked kojis s cumlom doteraz, tak asi jej nevadil. Ja by som ho vsak zrusila, lebo neskor uz bude presibanejsia a nezbavis sa ho do 2r, co bude za nim revat a hladat ho. Radsej daj hryzatka.
zrusila by som. dvojcatam sme zrusili v 6. mesiacoch, mali ho len na spanok, po 2 veceroch sa ani 'neobzreli'
@nwnw
@danieladugard baby ale ona ho dostane len keď ide spať. Ako náhle vstane,tak cumel odložime a dostane ho znova až keď ide spať. Žiadna výnimka neexistuje,že jej ho davam aj inokedy. Ale keby som jej ho pri spaní nedala,tak by hneď bol vreskot.Ma to zafixované ako asociáciu.Hryzatka má,dostáva vždy keď je bdelá.Ale nejak extra po nich nejde.
Je to na tebe. Ale podla mna je to zbytocne. Jedine co to bude logopedicka obrblavat.
Hej jasne chapem ved aj nasi to tak mali. Aj u nas bol vreskot, ale fakt asi 5 minut dve noci a potom nic 🤷🏻♀️ Cin bude starsia, tak to bude horsie. Tak je to so vsetkym. Napr flase, od roka sa neodporucaju kvoli zubom, tak som ich zobrala a dala flase so slamkou, bol vreskot raz a nic dalej, lebo sak chceli mlieko.. tak im nakoniec bolo jedno z coho.. chcem, aby mali pekne zdrave zuby 😃
Skusim obnovit debatu, ci niekto nepomoze aj mne. Nasa uz 7,5🌜 toto robi tiez uz asi 2 mesiace s cumlom a sme uplne bezradni 😮💨 sice je na UM, ale tiez sa naucila taku blbost, ze najprv cumel okusavala a teraz uz si ho vpohode cez den da aj 5x po sebe do ust, ale v noci ani za svet. V noci uz zrazu "nevie". Tak isto ma cumel len na spanky. Velmi vynimocne ked niekam ideme, tak do auta. Ja sa jej ho stale snazim zobrat, ked sa s nim zacne salit, ale to je veeelky plac potom. Skusam jej davat aj mojkaca, skusala som jej dat aj druhy cumel len tak do ruky, skusala som aj bez. Ona proste chce len ten, co ma v ustach 🥲 Spi ale strasne na💩, najma v noci, lebo ona si ten cumel uz akoby zo zvyku vybera a bud sa s nim v polospanku zacne hrat, alebo sa rovno rozplace. Tiez jej idu zuby momentalne. Aj by som jej ho nasilu zobrala a nechala vyplakat, ale bojim sa, ze este aj tieto jej mizerne spanky co ma, sa zhorsia 🥲 na dlsi spanok ju musim stale douspavat, proste bezo mna si nespoji cykly a mala by tym padom len 3x30/40 minutovky (uz ma asi pol roka takto tie spanky). Neviem ako by som ju bez cumla douspala. Vzdy ked sa po cca 25m minute pomrvi, len dam cumel, ak ma vypluty, alebo chytim sa ruku a ona sa ani nepreberie. Nikde som nenasla mamicku s podobnou situaciou. Ze si dieta vyberie obcas cumel a pohra sa, este hej. Ale nie taky extrem ako mame s nasou... 😮💨
Je ešte malá, ja som cumel zrušila na 12mesiacov a nechýbal dcére vôbec