Mám vzdorovité dieťa

3. feb 2022

Ahojte. Hľadám niekoho alebo aspoň rady (pochopenie) na našu situáciu ktorú máme momentálne s dcérou a už nevieme ako na ňu. Malá je strašne vzdorovitá, nepočúva nás. Neda sa s nou ísť pekne za ruku vonku ani do obchodu ba dokonca ani medzi deti.
Ideme medzi deti samozrejme ona celá bez seba uteka za nimi uvediem len príklad. Napr musíme prejsť okolo preliezky inak sa k detom nedostaneme tak ju vediem cestou za deti ona si chce ist svojou cez aku sa neda ist (blato,voda atd) . Nie a nie to pochopiť a hned sa začne hádzať o zem . Jednoducho povedané zakaždým ako nieje ako ona chce hned plac a obrovský krik. Každy na nás kuka. Je to na denno-dennom poriadky. Nechávam ju vykričať sa a váľať sa v záchvate na zemi kým ju to ako tak neprejde lebo ked sa k nej snažím byť dobrá, pomojkat jo no ešte horšie 🤧
Ďalší príklad : malá nás bije ale len tak zo srandy resp zabava sa, smeje sa na tom, samozrjeme to ale boli..na začiatku sme jej vysvetlili že nemôže, nepomohlo. Potom sme sa snazili ze sme jej pevne chutili ruku a. Povedalo no no . Nepomohlo. Potom sme jej to vrátili. Nezabralo noc. V každej situácii takéto chovanie a už neviem ako na nu aby sa s ňou aspoň dalo ist zahrat medzí deti🤧 prosím o nejaké rady
e jej uz aj dali povedali nono

autor
3. feb 2022

Ospraveldnujem sa ta posledna veta sa prehodila nejak

lasoli
3. feb 2022

tak ked nepomaha,treba taky trest,ktoreho s aboji ,napriklad zavriet do izby kym ju neprejde hnev alebo vziat iblubenu hracku a nepovolit.Kolko m rokov?

trinity_77
3. feb 2022

Ahoj , ja mam taky istý problém s mojou dcérou keď sme vonku, je to už neznesiteľné

janickacrazy
3. feb 2022

skús pozrieť Nevýchovu, tam sú dobré rady na takéto správanie

amelie2017
3. feb 2022

Kolko ma rokov? Moze to byt len obdobie, moze to byt jej povaha a moze to byt aj diagnoza.

autor
3. feb 2022

@lasoli
Pardon na vek som úplne zabudla. Ma 17m ale od mala je takéto nervne dieťa. Problém je ze sa neboji ničoho 😔

thoughtfulweirdo
3. feb 2022

To je podľa mňa úplne normálne správanie patriace k tomu veku 🙂 teda aspoň moja taká bola, začalo to pred 1.rokom a trvalo do skoro 2. A potom z toho vyrástla a zrazu, akoby zo dňa na deň, sa s ňou dalo na takmer všetkom normálne dohodnúť a neboli žiadne scény. Dozrela.

autor
3. feb 2022

@trinity_77 zabera niečo? Mne uz je do plaču z toho celeho

hennyinnsbruck
3. feb 2022

Sak jej daj gumaky a nepremokave gate a nech si ide vela deti to ma rado🤷🏼‍♀️ Moja doteraz a to mala 3 ale da si povedat.🤪
S tym bitim len trpezlivost nevracala by som nic.dookola nie a aua a to boli…prejde to

trinity_77
3. feb 2022

Nie nezaberá nič, už sme skúšali kadečo, viem ako sa cítiš je to strašne náročné aj psychický ak fyzicky.
Moja ma 2 roky.

janula12345
3. feb 2022

Ochh vitaj v klube matiek s narocnymi detmi 🤣🤣 moja bude mat 3 v lete uz a ver, presli sme si podobnym. Jedine co chvalabohu nerobila, nehadzala sa o zem. Ale tvrdohlavost, vynucovanie, bitky, kopanie, neposluchnutie nikdy, lietanie skakanie a ist vsade kam nema... to bola ona. Bola som hotova z toho, lebo jednak na nervy, ale aj strach- kedze asi cca do 2 rokov a 3 mesiacov si nedala ani len vysvetlit, ze nemoze ist na cestu. Ona naschval hned od branky domu utekala zasadne na cestu... bala som sa ju dat aj svokre na prechadzku, lebo raz jej utiekla a skoro ju zrazilo auto... ako som ja zavidela matkam, co ich deti pekne isli o chodniku drziac sa za ruku. A v obchode nelietali, na ihrisku nerobili zle.. a rovnako- nepomohali ani pekne slova, ani zmenit temu a upriamit pozornost na nieco ine, ani zvyseny ton, ani nonono, a ani krik-- lebo nebudem sa tvarit, ze som par krat uz v nervovom vypati aj neskrikla.. Chce to len cas. Ona sa uplne sama ukludnila. Okolo 2,5 roka. Nehovorim, ze je anjel, ale aspon ide po chodniku, a ked ma dobru naladu, aj poslucha. Ale stale je to enormne zive neposedne tvrdohlave dieta. Vydrz a ono sa to zlepsi. ❤

autor
3. feb 2022

@trinity_77 všetko co je tu písané som skúšala . Samozrejme jej to ani nevratim zakaždým nakolko sa nam smeje do tvare a noc to nezabera. Uz s z toho akoze ozaj smutna a vyčerpaná 🤦

autor
3. feb 2022

@janula12345 pises mi z duse. Presne toto mame doma ja len pevne dufam ze to uz prejde lebo takto ani s detmi sa nezahra nakolko len nieco kej nesadne a uzame po zabave s deťmi plus ako matka sa snaz byt v klude reagovať v klude aj pred okolim . Hotovy natlak uz na nas😐😐 dufam teda ze sa este ten polrok nejak nervovo nezrutim 😄

janula12345
3. feb 2022

Neboj, nezrutis. 🙂 ale viem, co zazivas. Kazdy na nas pozeral ake nevychovane dieta mame...manzel s nou ani nikam nechcel chodit 🤣 na verejnost, lebo vzdy volaco vyviedla. Nikto ju nechcel varovat a to mame dalsich 8 deti v rodinach a kazdy len kruti hlavou, co toto jenza dieta🙂)) nehovoriac o tom, ze 2 lekari mi naznacovali, ze ide o poruchu autistickeho spektra a odporicali neurologa a psychiatricku... chvalabohu sa to nepotvrdilo zatial a ani nic tomu nenasvedcuje okrem extremnej narocnosti. Drz sa, a verim, ze sa to zlepsi aj u vas. 👌💪💪

autor
3. feb 2022

@janula12345 presne toto mi zacnu okolohrajuce sa mamičky s dieťaťom tlačiť do hlavy ze mám zistiť ci nema autizmus🤦 silno pochybujem len je to temperamentné dieta🤷🤣 ďakujem, som rada ze niesom v tomto sama

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bosorka2302
3. feb 2022

Moj bol taky isty. Len preckat obdobie a mat nastavene hranice. Teraz ma 4 a je to o dost lepsie

andrejka1974
3. feb 2022

Nechaj ju nech sa vyblázniť chce ísť po blate nech ide chod aj ty je vo veku že skúša že sa hodí o zem tak si ju nevšímaj ju to časom prejde zistí že tým si nepomôže

lasoli
4. feb 2022

no j som mala take vyzadovacme dieta,ona aj nebola taka zeby sa pustila sama,skor pri mne ale doma robila taketo sceny caste hlavne pri obliekani ze cosi nemala napravene ,aj hodinu dokazala revat nad tym ze nema napravene ponozky a taketo akor na nervy veci,stalw okolo nej ,a ostalo jej to dosnes ze nieco jej nejde a zacne sa rozculivat a to uz ma 5 ako male babatko,minule si cosi zabudla v kabinke ,v skolke zistila to v aute,ja uz som sa nevracala a to nolo kriku v aute aj dom fakt hodinu revala a nervacila.Cize niektore povahove ĺvlstnoati ostanu dietatu aj na neskor,aj to ze sa sama nevie zahrat,je taka ze bud so sestrami sa hr a ak nie tk s nami,sama nevie alebo zneuziva. No a toto sa musia urcivat hranice skratka nedovolit aby niekema utekal bez teb atd,hned zbrzdit a nech si j poreve a pokope nohami.A cim skor sa zacne tym lepsie.Lwbo nieco sa neda ovplyvnit a nieco ale ano-

lasoli
4. feb 2022

A take vwci ze drzanie za ruku,chodenie po blate ja napriklad neriesim,nwch si idu,to mi nevadi,to maju deti rade ani za ruku ich nedrzim ked nechcu,musia alw vediet ze nesmu na cestu lebo tam chodia auta

olusik112
4. feb 2022

Mija kamaratka vyriešila take spravanie tak že poprosila svojho znameho policajta aby jej pomohol. Ked takto vystrajal dvihla telefol a... Halo policia? Je tu jedno dieta ktore ma napadlo. Znamy sa poobliekal do uniformy zobral puta hračkarske a došiel k nim dieta sputal a zobral k sebe domov. V garaži mal koterce ešte nove pre psy tam ho zatvoril akože vezenie. Dve hodiny sa chlapec z toho smial. Vysmieval sa im. Ďalšie dve hodiny bol ticho. Potom dve hodiny fňukal. Po 6h sa želostne rozplakal slubil že už bude dobry že nebude ubližovat druhym. Tak ho zobral domov. Samozrejme že sa na dlho nenapravil na druhy deň ho policia znova vzala. Asi 10x bol potrebny zasah policie potom už stačilo len zobrat telefon a maly už bol dobry jak medik.
Uznavam že drasticke ale asi važne učinne. Trest ktory neni trest nema napravny učinok. Ale toto je tažko vykonatelne na 1,5r dieta ktore tomu zrejme ani nepochopi.
Mne sa celkom pači aj sposob ako vychovaval dedo Jozef Bambulku. No tak isto 1,5r dieta asi tažko pochopi.
Vela zdaru nech si svoju cestičku najdete

autor
4. feb 2022

@olusik112 dufam ze to len nejaky vtip🤷

lilly46
4. feb 2022

Pridávam sa do klubu. Náš má 2,5 roka. Tiež som skúšala všetko a nič nezaberá. Je jedno, či mu vysvetlím ako to mám ja, čo potrebujem, ako sa cítim a diskutujem a vysvetlujem, pýtam sa....bla, bla, bla. Jednoducho vzdoruje a častokrát to sú situácie, kedy sa proste nedá robiť kompromis. Sledujem aj Nevýchovu, ale mám pocit, že náš ide mimo všetkých rád, ktoré na ostatné deti platia. Tiež si myslím, že nemá autizmus, ale je veľmi temperamentný. V okolí sem-tam ešte máme zopár takých detí. Nie sú vyslovene zlé, dokonca majú aj dobré srdiečko, ale idú si proste svoje... Častokrát je to práve vtedy nemožné ukočírovať, keď ja napr. zakazujem behať po ceste (v obytnej zóne mimo premávku, ale autáspoza rohu jazdia rýchlo), ale ostatné mamičky majú tie hranice inde a vtedy ich deti strhnú do behania aj nášho a tam už nevysvetlíš, že nemôže sa, lebo veď vidí, že ostatní môžu. Takých situácií je veľmi veľa. A už sa začínam báť, čo z neho vyrastie. Pritom mu ideme príkladom v správaní, snažíme sa vysvetľovať, ale občas aj my vybuchneme, keď je toho už príliš. Ostatní ( aj ja ako bezdetná) si môžu myslieť, že zle vychovávame. Stojím si za tým, že nie (aj keď nie sme bezchybní), ale jednoducho učenie má 2 strany - jednou je čo dáva učiteľ a druhé je vôľa žiaka - dieťaťa. Ak on nechce, môžme sa aj na hlavu postaviť. Neporadím Ti, len to máme rovnako...

luccija
4. feb 2022

@olusik112 to len hovada spravia dieťaťu ani sa mi nechce tomu veriť, ale verím, že takí retardi sa najdu

luccija
4. feb 2022

No je tvrdohlavá vzdorovita budeš musieť mať pevné hranice a do nemoty hovoriť to isté a nepopustit hoc bude plakať a hádzať sa pol hodinu.Neobjimaj ju, keď sa hnevá veľa detí to ešte viac rozrusi

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilly46
4. feb 2022

Inak je tu aj taká skupina: Mám náročné dieťa. Ak nič iné, aspoň uvidíš, že nie si sama.

pimpa12
4. feb 2022

Tiež máme takú slečnu doma. Má 6,5 roka a okolo 4,5 sa to začalo zlepšovať. Alebo sme si už zvykli, možno. Dovtedy to bol horor, nemohli sme nikam ani chodiť

tehula2016
4. feb 2022

Baby sucitim s vami,my to uz mame sice za sebou,ale u mojho to trvalo 1,5 roka..to boli neskutocne sceny niekolkrat denne..uz som sa aj bala so synom chodit sama vonku..ale najlepsie na tom bolo,ze som si myslela ze to zazivaju aj ostatne matky,ze proste je to len narocne obdobie a treba vydrzat..ale potom mi kamoska pise,ci nejdem na kupalisko,dalsia ci nejdeme niekam na pobyt s detmi atd..prosim?s mojim synom?max na ihrisko pod blokom a domov,aj to 3 sceny medzitym..ked som im hovorila co my zazivame,len kukali ze co,im sa dieta hodilo o zem max 2x za cele obdobie vzdoru..tak potesi no..tie zeny,co toto nezazili si mozu gratulovat,je to strasne psychicky vycerpavajuce..mne toto obdobie zobralo 100 rokov zivota..

sofia0106
7. okt 2023

Ahojte , toto čo čítam - akoby som čítala o svojom synovi🙈 prosím vás , kedy po akej dobe sa to asi zlepšilo ? Syn ma 2,5 roka ale len teraz zacinam opakovať slova …trapime sa s jeho náročnými ,, náladami” , aj v jasliach je problém ….