Mám v zime zakrývať deťom ústa šálom?

19. nov 2024

Zakrývať usta deťom šálom alebo nie v zime?
Ako to robiť aby dieťa nedychalo ten studený vzduch?

elviku11
19. nov 2024

Ničim nezakrývam. A nebývajú choré viac ako normálne cez rok.
Neboj sa, telo má svoje mechanizmy na čistenie aj ohrev vzduchu prúdiaceho dovnútra.

autor
19. nov 2024

@elviku11 dakujem

januska12323
19. nov 2024

Načo zakrývať, nie je mínus 20.

autor
19. nov 2024
thirstymonk
19. nov 2024

Prečo by nemali dýchať studený vzduch? Čo "prechladnu"? :D
Normálne treba deti učiť dýchať nosom aj v zime. Potom nevadí ani vzduch v kryokomore (vlastná skúsenosť)

biglovemom
19. nov 2024

Nie😊

earlgrey
19. nov 2024

Nie. Dokonca my doma aj v zime jeme zmrzlinu a nanuky 🫣

basulaak
19. nov 2024

Nie, deti niesu z cukru ani nezijeme v podmienkach kde je bezne -20 v zime. Netreba

sisska96
19. nov 2024

Ak ešte neni mraz tak nie, ak by boli minusy tak hej

michaela329
19. nov 2024

Podávajú nejaký veľký vykon v aspoň minus 5 stupňoch? Pochybujem. Takže nijako. Ja behávam aj v zime, sever SVK a bufu cez ústa si dávam až keď už fakt mrzne a mňa to začína bolieť.

autor
19. nov 2024

Ďakujem Vám nevedela som .. ona vonku beha ako šarkan.. mali sme zapal priedusiek a angínu po zapale priedusiek .. tak či je lepšie prekryť alebo neprekryt ústa

januska12323
19. nov 2024

Ale to nemá nič s tým či dýcha vzduch alebo nie. Po chorobe treba hlavne chodiť na prechádzku a nie behať.

tanyan
19. nov 2024

Dôležité je, aby dieťa dýchalo nosom. Dcéra nosí v zime nákrčník, aby mala zakrytý krk a pri väčšej zime si to vytiahne aj cez líca, bradu a ústa, ale nos na dýchanie si nezakrýva.

letfenixa
19. nov 2024

Synovi dávam, lebo síce dýcha nosom, ale ústa má otvorené, keďže nonstop rozpráva alebo keď behá. Ale v zime, nie teraz.

lenkalienka321
19. nov 2024

Podľa toho, aké veľké dieťa. Pri deťoch cca 1,5 a viac už nepotrebuješ riešiť studený vzduch. Prudký vietor je iná vec, ale tam by som radšej išla von iba v kočiari a spravila v ňom dieťatku bezveternu klímu, aby malo možnosť sa nadýchať čerstvého vzduchu, ale bez nepríjemného fukania do úst a oči. Lebo sa ozaj môže stať, že sa to dieťa nebude môcť nadýchnuť. Inak, ako už bolo spomenuté, nie šál, ale nákrčník.

autor
19. nov 2024

Ona si nos nezakryva...iba to ma cez ústa

dzescebuly
19. nov 2024

Môže mať omrzliny z toho- nezakryvat

jesenzima
19. nov 2024

Vážne? Moje deti v tej zime behajú o dušu vonku, keď sú na ľade, dýchajú ľadový vzduch a ešte z toho neochoreli ... Zas netreba to preháňať ...

lavender94
19. nov 2024

A čo by sa im stalo, keby sa nadýchnu studeného vzduchu? Veď musia byť trošku odolní, zažívať nepohodlie. Nemôžeme tie deti zabalit ako novorodencov. Ešte ani tomu novorodencovi som nedávala nič pred ústa ak nemrzlo.

euka210
19. nov 2024

Nie, naco, nikdy som to nerobila. Uz su skolaci a ked im je zima, tak si daju nakrcnik az na nos 🤷‍♀️

anavixy
19. nov 2024

Ten studeny vzduch sa cestou hornymi dychacimi cestami zohreje a do pluc vchadza uz zohriaty. A ustam ani nosi naozaj studeny vzduch nevadi.

autor
19. nov 2024

@anavixy ďakujem 🙂