Mám úplne vystrihať vlásky 5 mesačnému dieťatku?

mudreocko
11. mar 2017

Ahojte mamicky. Mam dilemu.
Mojej 5 mesacnej dcerke velmi padaju vlasy. Narodila sa vlasata a teraz sa jej asi menia. Vypadavaju a asi rastu nove.
Ide o to se tie je male vlasky co vypadaju su vsade...na jej obleceni, na krku (to su potom svrbi), v postielke kde spava ich je milion...tam ked spadne cumlik cely je od vlasov (stale musim odbehovat a umyvat ho, niekedy je mu lenivy a da jej do pusy ze tam nic nevidi a uz je mala nervozna a stekli ju vlasok v puse), a ja mam kazdy den citim vkuse vlas v ustach lebo ked ju drz na nohach pusinkujej ju sem tam na hlavicke ani neviem jak a kedy 🙂 , aj na mojom obleceni mam vela jej vlaskov ked ju nosim...no vsade!
A dnes mi muz hovori ze ju ostrihajme dohola, ze aj tak jej narastu nove.
Tak teraz neviem...ako ulahcilo by nam to zivot...a vlasky jej dorastu..
Ale sa trocha obavam ze co ked jej potom prestanu rast...alebo budu rast ovela pomalsie a riedsie bude mat.
Prosim napiste mi tie mamicky co ste ostrihali do hola..ake mate s tym skusenosti.
Negativne a provokacne komenty poprosim si nechajte 😉
Vopred dakujem

pribinak
11. mar 2017

Ostrihať, vej vonku aj tak nosí ciapocku a doma bude babatku aspon pohodlno bez vlasov v pusinke

janicqa284
11. mar 2017

Ahoj, moja kamarátka ostrihala svojej malej v 8 mesiacoch vlásky a teraz jej skoro vôbec nerastú, Neviem možno to tak nie je u každého, ale ona má svetlé vlásky a úplne malinko. Počula som, že sa malé deti majú strihať až po roku.

terezka1947
11. mar 2017

kludne ostrihaj....ja som strihala strojcekom-nebolo to "dohola".....

pribinak
11. mar 2017

Syna som ostrihala ked mal asi 8 mes, na 2-3 milimetre, normalne mu to dorástlo
Vlasy su vec genetiky, nie strihania

erickatt
11. mar 2017

@mudreocko strihala som uz aj pol rocneho drobca. Tak kludne, akurát pozor na fontanelu

20tanicka20t
11. mar 2017

Neboj my sme strihali po roku...ale to preto že nemali skoro žiadne vlásky...ale po ostrihani strojčekom takmer dohola...krásne zhustli a rýchlo rastú...a hlavne sú rovnomerne...

sardinka336
11. mar 2017

My sme ostrihali ročnu dceru do hola....a to mala na hlave doslova ,,kefu,, vlasy husté a pomerne dlhé. A dovod...od staršej dcery chytila vši...takze sme moc na vyber nemali.
Vyzerala ako onkologicky pacient....ale uz ma pekne kratke vlasky. Vlasy nemozu prestat rast, takze bud v klude, taketo male dieta si to vobec neuvedomuje či ma vlasy kratke, dlhe...

roula
11. mar 2017

Ahoj tak ja som kadernicka a urcite neodporucam lebo jej mozete povytrhavat vlasove korienky a potom jej uz nenarastu vlasky .... az trosku neskor ked vyrastie ...to je moj nazor

boborko
11. mar 2017

@roula to prvý krát počujem.ja malého striham od 2 mesiacov a uz má dva roky a striha sa pravidelne každé tri mesiace a má riadne vlasiska.staci ak bude opatrne strihat kvôli fontanele a nechápem ako by jej mohla vytrhat vlasové korienky?

silaviat
11. mar 2017

ja som malu ostrihala a milioony zien tiez a ziadne korienky vytrhane neboli a mame vlasate deturence.. ja som ale strihala lebo vyzera ako slonie mlada take paperie mala miesto vlaskov.. a nelutujem to .. vlasky jej potom pekne zacali rast.. tie babatkovske vypadavaju a pokial mas vlasate dieta urcite mu s tym viac pomozes.. kedze to musi byt neprijemne to mat vsade ... a das priestor novym vlasom ...

nikenzi
11. mar 2017

Moj sa narodil vlasaty a sice mu vlasky nepadali - mal ich krasne, jemnucke, dlhe a huste - ale v 3m bol ostrihany dohola kvoli operacii. A nove vlasky boli pevnejsie a rastu rychlo. Striham kazde dva mesiace 🙂 (kuk moj profil, mam tam fotky) 🙂

mudreocko
autor
11. mar 2017

Tak prevlada nazor "ostrihat" tak ked sa mala zobudi, pojde dohola 🙂 bude smiesna 😀 no ulahci to zivot kedze tie vlasy su vsade

sense
11. mar 2017

Ja som malu nestrihala...mala dlho len paperie, 1x bola podstrihnuta ked mala 2,5 roka

vroni
11. mar 2017

Ostrihat ano, vyholit strojcekom nie (ten moze vytrhat aj korienky)

marcelatje
11. mar 2017

@mudreocko aj keby si neostrihala tak rast sa moze spomalit. Vlasy s ktorymi sa deti narodili im castokrat vypadavaju, je to bezne. Ja som.dcerke nechcela strihat, ale ked este v 3 rokoch vyzerala ako Smeagl z pana prstenov tak som ostrihala.
Rastli jej hrozne pomalyyyyy

sissy27
11. mar 2017

@mudreocko strihanie nemá absolútne žiadny vplyv na rast, kvalitu či hustotu vlasov. Žiadny. Naozaj žiadny. Aj keď ťa babka bude 1000x presviedčať, že daj ostrihať dieťa, zhustnú mu vlasy - nezhustnú. Daj ostrihať a hotovo, určite tým dieťaťu nepokazíš vlasy.

rheuska
12. mar 2017

ako pise sissy27. strihanie a jolenie name vvlyv. iba genetika. takže kľudne ostrihaj. nic nepokazis.

usacik
12. mar 2017

ja som moju dávala strihať strojčekom a určite jej kvôli tomu neprestali rásť vlasy🙂

hors
12. mar 2017

@mudreocko no ja mam 4 r dcerku a vlasky mala ostrihane ako 6 mesacna upne na kratucko masinkou potom som ju strihala ako rocnu tak isto a teras ma vladky po pas dlhe.Druha dcerka ma 9 mes a strihali sme ju tiez strojcekom na kratunko a vlasky nam rastu krasne.Nemas sa coho bat 😀 vlasky jej narastu😀 neboj