Mám štvormesačného syna a chcem prejsť na látkové plienky

ivkada
11. sep 2017

Ahojte mamicky. Idem si k vam po radu.
1. Mam 2 rocnu dceru ktoru sa nam zial nepodarilo odplienkovat v lete a chcem skusit treningove nohavicky. Ktore by ste poradili ze by zadrzali aj pripadne plnu davku? ;) ona uz aj povie ze cikat kakat no ked ju posadim kasle na mna a povie mi netleba 😅 zrazu..takze uz chape co robi ale nechape ze to ma robit inak 😅
2. Mam 4 mesacneho syna a chcela by som prejst na latkove plienky..lenze som uplny lajik a neviem co kde kolko ako kupit a ako to vlastne funguje..co som pozerala tak by som uprednostnila tie vlozky a nie stvorcove plienky. Vie mi niekto dat rady ako zacat a co pokupit aby som mala vsetkeho dostatok? Dakujem krasne ;)

huahua
11. sep 2017

Kukni do skupinky Látkovkárky. 🙂

mimaan
11. sep 2017

http://dudeybaba.co.uk ja mam vyskusane tieto, aj ich budem znovu pouzivat... ak by si chcela blizsie info, napis...

poohie
11. sep 2017

@ivkada ano, jednoznacne sa spytaj v skupine vyssie spominanej, tam ti poradia vsetko 😉
ale o ty treningovych tam nedavno myslim pisali, ze to je len na cvrknutie, ked uz sa dieta pyta, ale obcas nestihne, nie na oducanie.

yanni
11. sep 2017

@ivkada S latkovkami ti neporadim, z mojej strany velmi neprakticke, kedze velaaaaa cestujeme.
Al treningovym nohavickam: mali sme ri copani, ma tiez 2 roky a mesiac, je na den odplienkovana od 19. mesiacov, na noc od ca. 22. mesiacov. Mala treningove nohavicky pre pripad v Preschool, aj by sa nahodou pri hre pozabudla. Nijake treningove gatky ti nezachytia plnu davku. To je naozaj len na cvk, ze dietatu ujde a zadrzi a uteka na WC a tam to pusti riadne. Keby do takych nohaviciek pustila plnu davku mocu, tak je komplet mokra. Plne zachyti len pevnu stolicu bez mocu.

alieeenka13
11. sep 2017

@ivkada uved bližšie, ako si postupovala pri odplienkovaní. ak sa raz už rozhodneš pre odplienkovanie, už jej vôbec nedaj plienku ani na výlet, radšej nepremokavú podložku na autosedačky a nočník v aute. mne čo najviac pomohlo, že som ju hocikedy posadila na nočník, ale som jej nevravela, že "cikaj", ale ideme si posedieť, pod. a to bolo tak každých 45 minút. do 3 dní bola odplienkovaná. trénovali sme to teraz v júni, stane sa sem tam aj nejaká ešte nehoda, ale je toho minimum, krásne fungujeme, boli sme sa včera aj kúpať, vôbec nepustila do bazéna, pekne išla so mnou na wc.

a čo sa týka plienkovania, ja používam látkovky od narodenia, skús aj popozerať stránku https://www.plienkovysvet.sk/www-svetplienok-sk..., majú dosť veľký výber alebo potom ešte v petržalke je jeden obchod s látkovými plienkami, tam som si urobila tiež veľkú výbavu. ja mám plienky tots bots, anavy a puk.

ivkada
autor
11. sep 2017

V podstate sme ju nechavali behat holu na zahrade a to prve dva razy kukala ze co sa deje a potom pochopila ze ma ist na serbel..lenze doma co bola chyba sme jej natiahli plienku a uz bol problem..vypytat sa vypytala ale az po funuse 🤔

sisaka
11. sep 2017

@ivkada očividne nie je pripravená, zatiaľ je vo fáze, že si potrebu uvedomuje keď už prebieha, treba počkať, kým si uvedomí, že jej treba ísť a bude schopná zadržať moč kým dôjde na WC.
Sorry, tieto nútene nácviky, drezúry sú mi úplne proti srsti, neprirodzene, fakt neviem na čo dobre. Ja som dala dole deťom plienky keď boli pripravené a vyhla som sa kalužiam moču, stolice a špinavemu oblečeniu. Jedno dieťa malo rok a 9 mesiacov, druhé 2 a 1/2, úplne bez problémov a stresov.

ivkada
autor
11. sep 2017

@sisaka ked ja uz nevladzem pocuvat okolie 😭 ja tvrdim to iste co ty ze to este uplne nechape ale pocuvat ze som neschopna ju oducit ma privadza do sialenstva

yanni
11. sep 2017

@ivkada jednym uchom dnu a druhym von. Mna taketo reci vobec nerozculuju. Je to tvoje dieta. Presne ako @sisaka pise, nechaj jej este cas. My sme nikdy deti necvicili, neposadzali. Odkukali si. Treti sa odplienkoval tesne po tretich narodeninach. no a co, on je celkovo pomalsi. Nech si hovori kazdy to, co chce. Odhodil plienky zo dna na den. O mesiac na to aj v noci. a bez nehod. Mala ma presne dva roky a je komplet den a noc bez nehod. V skolke sa pyta, doma ide sama.
Takze sa nerozculuj nad blbymi recami inych. Nech sa stara kazdy o seba.

ivkada
autor
11. sep 2017

@yanni dakujem..len ked ja im to vysvetlujem ze ona to nechape tak viete vsetci predstavit..a co by to nechapala moje deti (povedala 75 rocna teta) boli v 10 mesiacoch odplienkovane tak ma to ide dozrat lebo nechape ze dnes je ina doba

alieeenka13
11. sep 2017

@ivkada je narocne to odplienkovanie moja sestra ma velmi inteligentnu dceru, ma viac ako 3 roky a spava s plienkou, lebo je ako babatko ma mladsieho surodenca a on moze mat plienku a ja nie? Neviem ci dat prechodne obdobie a potom ist natvrdo len nohavicky uz ziadna plienka je to narocne ked to dieta uz ma rozum na odplienkovanie ale je aj ono same sa odplienkovat a ten zaciatok bol velmi tazky som sa smiala, ze uz nemusim prat plienky, no periem plno legin ☺

alieeenka13
11. sep 2017

@ivkada tie reci okolia su "super" uprimne vsetky mamicky, babky, tety uz zabudli , ako to naozaj bolo a dieta maju len zidealizovane, pritom mu uberaju zo slobody a aj rodicom