Ahojte, dôvody,prečo mám strach byť matkou je niekoľko.
Určite nie som sama, no ako ste sa s tým popasovali?
Ja mám hlavne strach (aj keď viem,že by som na to nemala myslieť), či bude dieťatko zdravé. Ďalej sa bojím tej výchovy. Že už nebudem zodpovedná sama za seba,ale už aj za svoje dieťatko. Ďalšia vec je,že mám o chvíľu 24, ešte nemáme s priateľom vlastné bývanie, takže aj toto je jedna z takých veci, ktorých sa desím (cena nehnuteľností).
Dieťatko ešte neplánujeme, hlavne teda aj skrz to bývanie, ale aj skrz budúcnosť všeobecne. To čo sa deje vo svete, politike a tak.
Asi ma len chytila melancholicka nálada, ale bola niektorá z Vás v takejto situácii?
@mony232 veď píšem,že dieťatko ešte neplánujeme....ale ja sa tak všeobecne bojím byť matkou
Stále si ešte veľmi mladá,o dieťati nemusíš uvažovať kľudne aj 10 rokov.Ak sa bojíš,to znamená že ešte nieje ten správny čas.Proste tú myšlienku nechaj nateraz plávať
keď budeš takto rozmýšľať a všetkého sa báť tak dieťa neprivedieš na svet nikdy... vždy sa nájde nejaký dôvod že prečo matkou nechceš byť ...
nemala som takéto stavy , možno je to aj povahou. Svoje vlastné bývanie sme mali až keď sme mali 4 deti. susedka sprava tiež bývala u svokrovcov aj s dvoma deťmi, a ďalší susedia bývajú ešte stále u rodičov aj s 12 r. dcérou - takže nie som jediná....😉
V tvojom veku som to mala rovnako, ja som si pockala kym budem chciet dieta s konkretnym clovekom, zalozit si rodinu. Kym som bola schopna prijat to aj s rizikami.
A stali sa mi v suvislosti s materstvom velmi zle veci, ale zivot mi ukazal ze napriek vsetkemu zit sa oplati a spolu s manzelom sme prekonali vsetky tazke a smutne obdobia.
ja sa teším ľuďom čo sa boja "teraz" (tzn.hocikedy) kupovať nehnuteľnosti, lebo to znamená, že ja ich kúpim za 120 000 a predám za 140 000 keď sa zľaknú ešte viac a rýchle utekajú kúpiť o pár mesiacov/rokov ešte drahšie 😀
@mony232 asi ešte nie je správny čas
@deti95060810 hej,no ja som dosť melancholická povaha, možno je to aj tým :/
Mas 24 rokov a kopec casu. Dnes bezne zeny zacinaju dietatko planovat po 30tke. Dozrejes, zistis ci vas vztah ma buducnost, a celkovo si tak utriedis myslienky a pohlady na rozne veci v tvojom zivote.
Problemy ta cakaju, tiez zazivame vsetky a cele generacie od pociatku sveta si prechadzali aj nedostatkom, aj problemami - otazne je ci tieto problemy ta v zivote prevalcuju alebo ich budes riesit.
No ak budes mat dobreho a laskaveho manzela pri sebe, spolocne budete tieto "boje" zvladat jednoduchsie.
Co sa tyka postihnutia, no mozne je vsetko...aj to, ze zajtra budes mat nehodu a budes priputana po zvysok zivota k vozicku... myslenim vsak na vsetky katastrofy sveta si sebe ublizujes.
Neponahlaj sa, venuj sa svojmu zivotu, praci, konickom, priatelovi, kamaratkam...
@babulkomale myslím,že toto je dosť dôležité, mať nejakú tú spriaznenú dušu, z ktorej budem cítiť oporu, budem vedieť,že mi bude pomáhať.
To aj z priateľa mám, len asi to tak cítim,že ešte nie je čas, alebo ja neviem :/
@zuzanka.zuzu vás som si všimla,že permanentne komentujete nejaké témy s realitami, a dosť sa ľuďom aj posmievate. To pekne nie je, väčšinou sa takto posmievajú ľudia, ktorí sú so sebou není spokojní.....ale keď Vám to pomôže, kľudne si robte srandu 🙂
Ja si myslím,že toto je úplne normálne,že sa človek boji skrz financie, keď sa pozriem na to,že keď je to teraz drahé, čo o 20/30rokov,keď si bude nehnuteľnost kupovať moje dieťa? Kde na to vezme peniaze?
Čo sa mňa týka, nejaké úspory mám, no na 20% nehnuteľnosti to stačiť nebude 🙂
Moji rodičia majú jeden prázdny pozemok,no mám sa spoliehať,že ho ako ich dieťa dostanem?
@zmrzlinka2021 ďakujem krásne 🙏
Vo všeobecnosti dieťatko chcem, no bojím sa.
Aj mám pri sebe partnera, ktorého milujem, dôverujem mu, mám v ňom oporu, a cítim,že by som s ním strávila zvyšok života. Je aj zodpovedný.
Mám len pocit,že je to proste vo mne, možno by sedenie so psychologičkou pomohlo
@autorka Si prilis racionalna, ja tiez, takze ta chapem, preto ti aj pisem, nechaj veci dozriet. Tiez mam vela obav, a som si vedoma, ze su aj problemy a aj budu nejake vzdy problemy, ale taky je zivot. Tie problemy ma clovek aj co je slobodny, bezdetny - len problemy ineho charakteru.
Vobec teraz neries materstvo
@zmrzlinka2021 asi je lepšie sa skôr zamerať na nejakú zmenu myslenia, aby som nemyslela len na takéto zlé veci....teda nie zlé,len proste kúsok pozitívne myslieť.
A zamerať sa aj viac na šetrenie. Bola som mladšia, robila vonku, a často som chodila do reštik, von s kamarátkami do barov....zrazu mi do života prišiel skvelý človek, a toto prestala som žiť tak "bezhlavo".
Občas si aj vyčítam,že som mohla byť rozumnejšia,keď som bola mladšia,ale tak všetci mi vravia,že keď boli mladí urobili tiež blbosti....no snažím sa to aspoň teraz nejako napraviť.
A materstvo riešiť až neskôr 🙏 ďakujem pekne 🙏
Nečítala som všetky príspevky, ale vyššie založila jedná podobnú diskusiu, už sa ale rozhodla, že deti nechce🙂
@oli18 áno, to som čítala.
Tá sa už rozhodla,že deti nechce. Ja dieťatko chcem len....ešte nenastala tá chvíľa sa matkou stať
Z vlastnej skusenosti ti poviem, ze do 25tky som o detoch nechcela ani pocut. Moja predstava bola, ze budem mat dobru pracu, vela cestovat, uzivat si zivot. Zlom nastal pred 30tkou, teda konkretne v 29 rokoch. Boli sme uz s muzom zobrati, mali sme precestovanu cast sveta, dobre roboty, vlastny byt a auto. A nejako sa v nas zacala prebudzat tuzba po dietati.. Uvedomili sme si, ze dobra robota a slusne platy, nie je vsetko na svete. Prave naopak, stale sme mali pocit, ze nam nieco chyba. Obaja sme sa zhodli, ze sme zreli na dieta. A tak sa uz viac ako 2,5 roka pokusame o dieta. Zatial neuspesne, uvidime, ci nam bude dopriate.. Tym ti chcem povedat len to, ze vsetko ma svoj cas. Ale zaroven nie vsetko musi vzdy vyjst podla predstav. Takze netlac na pilu a pockajte si, ked sa na to budete citit. Ja som si v 24 rokoch uzivala zivot, o detoch som ani nechyrovala...
24 je strasne malo..to som este vymetala kluby na vyske s babami a o svadbe, detoch a byvani sme s priatelom vtedy ani neuvazovali a to sme spolu chodili od 19nastich..riesili sme cestovanie, zazitky, vzdelanie, zabavu ..dnes mam 33 a mam prve babatko a bol to pre mna ten najspravnejsi cas kedy som to babo uz chcela a chcel ho aj muz a strasne sa z neho tesime, mame pracu byvanie zazemie a jeden druheho..cize sa tym teraz ale ze vobec nezatazuj..ked sa bojis tak to proste nechaj plavat a otvor to pre seba zas o par rokov a mozno ta prekvapi ze sa uz nebojis ale tesis 🙂
S priateľom žiadne spoločne byvanie nekupuj.Jedine s manželom alebo sama.A pokiaľ nemáš bývanie,tak o dieťati ani neuvazuj pre tvoje a jeho dobro.Lebo kde snim pôjdeš?Iste bývanie je len svoje