Syn bude mat coskoro 2,5 roka. Kupujem mu male mliecka ochutene Actimel, tie mu velmi chutia. Popritom si obcas da aj obycajne plnotucne kravske mlieko, ktore mu davam tak, ze ho nalejem do pohara a dam ho nachvilku zohriat do mikrovlnky aby ho nemal z chladnicky moc studene. Neprevaram ho. Je treba ho prevarat ci nie? Vdaka
Ja cerstve mlieko prevaram - resp.snazim sa vypnut este pred zovretim. Ale mikrovlnku uz vela rokov nepouzivame. (Len na nahrievanie relaxacnych vankusikov)
@marienka24 Prevrat tak velkemu dietatu vobec netreba. Hlavne nie take normalne z krabice/sacku/flase kupene v supermarkete. Skor sa prevara mlieko z automatu alebo priamo od kravy. Ale to tiez treba pri tak velkom dietati vyskusat, ako bude reagovat.
A mlieko, ak musis zohriat, tak radsej nalej do hrnca a zohrej normalne, nie v mikrovlnke. Este lepsie, vyber ho skor z chladnicky a nechaj tvolne oteplit. Nasi vsetci, aj najmladsia, tiez ma 2,5 roka, piju len studene priamo z chladnicky. Mala teple odmieta.
Actimel je OK, ale nekupuj tie ochutene zbrndy. Kup len classic, ono aj to je uz sladkaste, ak ti ide len o sladku chut.
Prevara sa iba mlieko z automatov. Tie klasicke, co predavaju v obchodoch, su uz tepelne spracovane. A pouzivanie mikrovlnky je vec nazoru. Ja by som radsej zohriala v hrnceku.
@katka1416 preco je mikrovlnka taka zla? Zohrievame tam vsetko uvarene z chladnicky ci uz maso alebo polievku...
V com je mikrovlnka taka zla? Som tak naucena uz od malicka na mikrovlnku...sice viem, ze vela ludi je doma ani nema...
@marienka24 ako tu uz bolo napisane, je to vec nazoru, no mne to napr zakazala detska lekarka, aby som detom nic v mikrovlnke noehrievala
Ja som tiez uz pocula ze nie je dobre zohrievanie v mikrovlnke no len neviem v com...aspon je to rychlejsie
@marienka24 zohrievanie v mikrovlnke je v poriadku, nezdravé je varenie, grilovanie, príprava jedla v mikrovlnke
Zo začiatku, keď bol syn malý, tak som prevárala mlieko a neskôr som len zohrievala v mikrovlnke. Robím tak doteraz. Mlieko bolo z obchodu, nie čerstvé z automatu.
@marienka24 neboj sa, mikrovlnka je úplne v poriadku, sú to všetko mýty, ktoré boli vyvrátené, akurát ľudia zbožňujú mýty a radi sa ich držia, ešte sa aj pani doktorka pridá, čo by človek čakal, že bude schopná kritického myslenia.
Akurát do mikrovlnky nedávaj plastové nádoby, ktoré nie su určené na bezpečne používanie v mikrovlnkach, z nich potom môžu preniknúť chemikálie do jedla.
Čo sa týka mlieka, mlieko z obchodu je už upravené a netreba ho prevarať
@marienka24 nikto nikdy nedokazal, ze mikrovlnka je zla. Pokojne ohrievaj tam. A neprevaram nic, mlieko je uz pasterizovane, netreba.
prevarat treba iba mlieko z mliekomatu , a aj to teraz vlastne iba pasterizujem cize sa nevari(meriam teplomerom nech ma nad 72°C) a aspon neprihori na hrnci...a inac mlieka z obchodu su pasterizovane a niektore tie v krabicach su az pri takej vysokej teplote az nic v nich nezije..preto tak dlho vydrzia v krabici
Nam zas detsky kazal prevarat mlieko aspon do 3 rokov;) takze este radsej prevaram 🙂 Vsak mi to az tolko casu nezaberie a aspon nebude mat hlisty .:/ ;) Ale..vec nazoru ;)
Mikrovlny zmenia molekularnu štrukturu pokrmu a nenadarmo sa hovori "si to čo ješ". Nech si každy uvaži, či si z niečoho takeho bude budovať svoje telo, alebo nebodaj telo svojich deti. Nenadarmo to lekari zakazuju, vedia co vravia.
@marienka24 ja tiez krabicove neprevaram a ohrievam v mikrovlnke troska. Prevarit len to cerstve od kravy pri malom dietati , inak netreba . Ale nazory su rozne , ak nemate nejake tazkosti rob tak ako si zvyknuta. 🙂 tiez ohrievam jedlo v mikrovlnke bezne, zatiá som za tie roky nezaznamenala nejake zle ucinky u seba ani v mojom okoli 🙂
@zuzanaam dokonca jedna moja znama ma alergiu na vlny z mikrovlnky..nemoze jest take jedlo lebo ma na neho reakciu...snazim sa vyhybat ohrievaniu v mikrovlnke , obed vzdy ohrievam na sporaku..len taka ryza alebo zemiakova kasa ;(
@zuzanaam zjednodušene povedané elektromagnetické vlny, to je jedno či v mikrovlnke alebo kde rozkmitavaju molekuly vody a tým dochádza k ohrevu. Ako všetky elektromagnetické vlny sú aj tieto zložené z fotonov, tie majú v mikrovlnke tak malo energie, že nie sú schopne spôsobiť chemické zmeny v molekulách vrátane tých v jedle. Vsetky bludy o mikrovlnkach sú vyvrátené stačí si prečítať niečo iné ako “zem a vek”
Mikrovlnky sa nedoporucuju pre zohrev tekutin pretoze ich zohreju nerovnomerne, na okraji je mlieko alebo polievka horuce a v strede studene. Preto je lepsie ich zohrievat na plameni, pretoze sa pocas pravidelneho miesania rovnomerne ohreju, mikrovlnku nemozes kazdu chvilu otvarat a miesat. Tot vse. Ziadna zmena molekularnej struktury sa nekona.
(Ale paci sa mi, ako tu matky milovnicky naturalneho zivota odmietaju mikrovlnne vlny, ale wifinu maju doma zapnutu a ficia na pocitaci a mobile, lebo elektromagneticky smog uz je pre nich OK.)
prevarat treba len "surove" mlieko, teda podojene a nespracovane /od susedov od kravy/z mliekomatu).netreba zvarit uplne, staci zohriat na 70-75 stupnov. je to pasterizacia, ta teplota staci na zabitie pripadnych skodlivych bakterii. mlieka z obchodu uz su pasterizovane. v trvanlivych uz nie je nic zive, opreto vydrzia mesiace.
Naco prevarat vsak je pasterizovane. A hoci pouzivam mikrovlnku, nikdy nie na zohrev mlieka
Ja svojej dvojročnej dcére mlieko preváram v mliekovare. ( pískací hrniec). Kupujeme 7 dňové mlieko od Sabi. Keď je studené, tak ohrievam klasicky na sporáku.
Ja svojmu 2,5 rocnemu prevaram tiez v piskacom hrnci, 7dnove sabi. A aj ked by som mu davala ine, urcite len prevarene. Je to vec nazoru, ale v mikrovlnke malemu zohrievam fakt len veci, ktore by sa v hrnci chytili, tak raz za 2 mesiace mozno /omacka napr./, mikrovlnka je skodliva aj nam dospelym a nieto detom
Netreba prevarat, uz je dost veľký 😉skôr ma zarazilo ze ho ohrievate v mikrovlnke... Ja svojim detom v mikrovlnke nezohrievam, ani ju vlastne nemáme 😂