Mám ostrihať dcérke vlásky?

matulinuska
26. mar 2015

Mamicky mozno pre niekoho banalita no pre mna velka dilema. Mam 2 dcerky. Prva-starsia ma 2 roky a druha mladsia momentalne 4,5 mesiaca. Ked bola starsia malicka ma ani nenapadlo polemizovat nad tym ci strihat vlasky,kedze jej prve vypadali cize urcitu dobu bola pomaly holohlava a neskor pomaly zacali rast nove. No dnes ma 2 roky a vlasky velmi jemne,kucerave a strasne riedke. Preto sa chcem spytat,ze ci ak by som ju v minulosti ostrihala ci by mala dnes hustejsie a pevnejsie vlasy. Vzdy som si myslela ze toto je vec dana geneticky ale ja aj partner mala celkovo huste vlasy. Nechcem aby mladsia mala tiez v dvoch rokoch sotva 10cm jemne vlasky. Mrzi ma ze malej nemozem poriadne robit copiky a sponky jej na vlaskoch nedrzia. Celenky nemoze nosit lebo ma okuliariky a by ju to velmi tlacilo sa uskami. Takze otazka znie: Ostrihat mladsiu aby mala kvalitnejsie a hustejsie vlasy a nespravila tu istu chybu ako pri prvej? A kedy? Dakujem za kazdy nazor a skusenost

zita19
26. mar 2015

Pocet vlasov strihanim neovplyvnis. Kvalitu tiez nie. Takze na tych bachorkach o tom, ze nestrihane deti maju slabe a riedke vlasy nic pravdy nie je. Vlasky mozno opticky vyzeraju hustejsie ale nie je ich ani menej ani viac ked babetko ostrihas alebo nie.

bubelko
26. mar 2015

@matulinuska moj mladsi vyzeral este v 2 rokoch takmer holohlavy... svetle, jemne vlasky. casom mu stmavli. zo zaciatku sme ho ani nestrihali velmi nakratko, lebo by vyzeral ako s plesinkami. teraz ma vlasov habadej. ale stale su jemnejsie ako bratove. je to skratka genetika 😉

sissy27
26. mar 2015

@matulinuska počet vlasových korienkov a teda aj vlasov nemáš šancu ovplyvniť... teda áno, máš, vlasovými implantátmi 😅 ale určite nie (ne) strihaním... čo sa týka kvality - takisto genetiku neobabreš, neskôr samozrejme kvalitu vlasu ovplyvňuje starostlivosť, kozmetika, chémia, celkový zdravotný stav,atď.
takže otázka strihať alebo nestrihať malé deti má čisto estetické pozadie... kratší strih vlasov vyzerá opticky bohatšie, ale naozaj len opticky...

gapre
26. mar 2015

Kvalita vlasov sa jej zmeni, ci ju ostrihas alebo nie. Vlasy rastu pod kozou a vobec na to nema vpliv strihanie. Poznam dieta ktore do 6rokov bolo skoro holohlave a znicohonic jej narastla hustá hriva.

batmanka
26. mar 2015

Nepoteším Ťa,toto je vec ,ktorú Ty nijak neovplyvníš 😒 či ostriháš alebo nie vlásky tým nezmeníš...z vlastnej skúsenosti viem ,že sa kvalita hustota vláskou mení časom-my sme si u staršej museli počkat takmer do 5 rôčkov 😉 ,ale končeky sme začali časom podstrihávat.Teraz už má úplne iné vlásky krásne dlhé a husté a aj pevnejšie.Takže Ti prajem hlavne veľáááá trpezlivosti 😀

heni79
26. mar 2015

@matulinuska
Praktická skúsenosť zo života. Moji rodičia urobili tento pokus s najstaršou sestrou. Ako malej jej "prvé" vlasy dali ostrihať dohola. Mala už okolo dvoch rokov.
Ďalšie dve dcéry sa zaobišli bez takéhoto extrému.
Výsledok? Najstaršia sestra má vlasy jemné, nie úplne riedke, ale ani husté nie sú. Objem tiež nemajú.
Prostredná mala normál, v adolescentom veku jej začali hustnúť tak, že dnes jej musí kaderníčka vlasy pravidelne riediť špeciálnym prestrihávaním, aby sa dal urobiť normálny strih.
Najmladšia normálna hustota, silné vlasy.

Takže nie, nerob to. Je to iba povera.

mojong
26. mar 2015

nestrihat ako pisala @zita19 je to len bachorka neovplyvni to hustotu ani kvalitu vlasov, je to genetickydane ako sama pises a vlasy sa po case zmenia, pri kazdom je to rozne, v 2 rokoch by som este isto nesudila kvalitu vlasov na stalo,

matulinuska
autor
26. mar 2015

Dakujemmvam velmi pekne vsetkym. Velmi som sa bala,ze som niekde spravila chybu ci nieco zanedbala a mala bude kvoli mne "trpet" nafurt. Aspon ste ma vsetky ukludnili a dali nadej ze raz mozno tie copiky a sponky nosit budeme 🙂 Este raz velmi vam dakujem 🙂

kengurica
26. mar 2015

....to, ze je to dane geneticky, neznamena, ze je to dedicne. Jednoducho to, kolko vlaskov ma, tolko ma. A ake su, take su. Ovplyvnit to mozes vhodnym strihom- ucesom. Strihanie nic neovplyvni,iba vlas vyzera hrubsie, lebo sa odstrihne jeho koncova zuzena cast.....

olivka26
26. mar 2015

nie nerob to,su to len povery starych mam...
aj moju dcerku ma nutili dat ostrihat dohola,vraj jej vlasy zhustnu....no urcite 😀
kedze mam svoj rozum neurobila som to 😀

mamutka
26. mar 2015

ako pisu baby, to neovplyvnis. Ostrihane vlasy posobia na dotyk pevnejsie, lebo su preseknute v ich hrubsej casti, tensie konce zmiznu. Pocet korienkov to nezmeni.
Moj maly bol prvy krat strihany ako 2-rocny, dovtedy nebolo velmi co... no uplne paperie. Teraz ma krasne pevne vlasy.
A doporucovala by som co najmenej samponovat, v beznych samponoch su silikony, to vlasy v konecnom dosledku oslabuje a rychlo masneju. Kludne umyvaj len cistou vodickou, alebo vypatraj nieco prirodne, chemia oslabuje.

erickatt
26. mar 2015

Neovplivnis, akurat jej zacnu rast rovnako a vyzeraju lepsie, ja by som to ale urobila prave pre toto. Mozno kol rocka, aby jej rastli rovnako a nie take cancorceky, a pak uz mozno kusocek raz za cas, ale rozhodne si pozri lunarny kalendar a podla toho, toto napodiv fakt funguje

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bodka70
26. mar 2015

@matulinuska , jednak platí to, čo povedali baby - že strihanie, nestrihanie - hustota vlasov s tým nemá nič spoločné. A jednak tiež neplatí to, že deti čo majú v útlom veku riedke a jemné vlasy ich budú mať také aj neskôr a naopak. Aj na mojich deťoch sa to potvrdilo - staršia mala už v roku pekné vlásky a na rok a pol sme museli strihať, už boli pridlhé (sponky odmietala nosiť) a mladšia mala do dvoch rokov veľmi jemné vlasy, len také páperie. Napriek tomu má ta mladšia teraz doslova kučeravú hustú hrivu, staršia síce tiež nemá riedke vlasy, ale má ich o niečo redšie a aj v horšej kvalite - rýchlejšie jej mastnejú a štiepia sa... 😉

bodka70
26. mar 2015

takéto vlasy má tá mladšia - čo nemala takmer nič a tá staršia je na druhej foto, má ich pekné, len nie také husté 😉

ivet1371
27. mar 2015

@matulinuska nenarastie viac vlasov ale urćite spevnia.a to vlastná skúsenosť je nie bachorky😉

zuzub
27. mar 2015

nestrihaj, tu sú foto mojej dcérky na prvej mám rok a na hlave 5 vlasov a druhá je teraz ako 3 ročná.každý na nej obdivuje vlasy 😀 a to do mna 2 roky hučali nech ju ostrihám...treba vydržať 😉

adka31
27. mar 2015

nas mama stihala 2 sestry vzdy rovnako - teda nakratko. sestra ma vlasy po mame, hrube a huste a ja, ja bohuzial po otcovi tenke, ovela redsie a mastne v jednom kuse. nie je to o tom, ako dieta strihame, moja dcera tiez zdedila vlasy po mne, ma 9 rokov, nosi ich dlhe ale umyvat musime casto, taktiez sa jej velmi mastia. dcera mojej sestry ma 14 rokov, nadherne huste nemastiace sa vlasy.

katrinka8
27. mar 2015

Ako už bolo spomínané, ostrihaním vláskov sa nezmení počet vlasových korienkov, čiže to neovplyvní nič 😉 Je to geneticky dané, to, že sú vlásky akoby hrubšie po ostrihaní, je len pocit, pretože, ako už bolo spomenuté, tie tenké končeky zmiznú. Ale hrúbka či množstvo vlasov sa strihaním ovplyvniť nedá.
Ja som dcérku prvýkrát strihala, keď mala 4 roky (iba asi 2x ofinu, ale potom už nie, lebo jej to šlo akurát do očí, tak som jej to nechala dorásť). Má husté, dlhé, vlnité vlasy. Holohlavá nebola nikdy, vždy mala nejaké vlásky, obmieňali sa jej priebežne.
Synček mal v určitom období holú hlávku asi 2 mesiace, teraz má vlásky ako dcérka v jeho veku približne (má 16 mesiacov) - chystám sa ho dať ale už ostrihať, lebo už mu to vadí na krku - a s copíkmi by bol asi čudný 😀 Zatiaľ sa mu robia už prstienky vzadu, netrúfam si to sama strihať, nech nevyzerá ako ozobaný. Zatiaľ som ho strihala len raz, teda ofinu.

monhla
27. mar 2015

Mám dve slečny vo veku 5 rokov a 2,5. Staršia bola prvý krát u kaderníčky v 3 rokoch - no iba ju podstihla, aby mala pekný účes. Vlásky boli po ostihaní pod plecia. Má neskutočne husté vlasy.
Mladšia ešte kaderníčku nevidela a ani to tak skoro nebude. Kedže sa jej vláky krútia tak ani ostihanie by nepomohlo k účesu 😀 Tak načo ju stihať?

matulinuska
autor
27. mar 2015

@bodka70
@zuzub wow super baby, clovek by ani neveril ze z nicoho moze byt aj takato huste hriva 🙂

kralovnaaa
7. máj 2015

Ja mam 2 mesacnu dceru a uz som ju musela 2 krat strihat lebo je to maly vlasac 😀 tie jej babatkovske vlasky vyzerali uz hrozne, nemalo to ziaden strih, islo jej do usi a vzadu to mala na "Jagra", tak som ju proste okolo usi a vzadu trosku smikla strojeckom (nastastie mam velmi pokojne dieta, takze to bolo mozne ostrihat aj take mini babo) a musim suhlasit s tym co bolo spomenute vyssie, ostrihanim vlas nezhrubne. Je to len taky klam, lebo konce valsov su ostro zrezane. Ja to vidim na tej casti hlavy kde ju nestriham, ze to ma akoby jemnejsie, lebo tie konce su "tupsie" a tam kde som ju strihala su konce take akoby "ostrejsie" a vlas je menej poddajny. Ale ked dlhsiu dovu vlasy znovu nebudete strihat, vlas na konci znovu zjemnie, otupi sa a ste tam kde ste boli. Cize strihanie nema vplyv na hustotu a hrubku vlasov.

snnam
7. máj 2015

Nas syn mal jemnulinke vlasy do 6 rokov teraz ma take klince huste na hlave dufam ze aj mala to bude mat tak

kitty88
7. máj 2015

Moja dcerka sa narodila s par vlasmi na hlave, okolo roka jej konecne zacali trocha rast, ako dvojrocna mala vlasy uz po lopatky... teraz ma 2r 8m a vlasy takmer po zadok (ked jej umyvam a vyrovnaju sa), krasne jej zhustli a konce ma kucerave, tazko sa jej rozcesavaju... ale kazdy jej ich obdivuje 🙂 strihana nikdy nebola, iba ofinu som jej pravidelne podstrihavala, no teraz jej nechavam dorast, lebo jej len vadi... takze nie, to, ze sa dieta da ostrihat, nema vplyv na kvalitu a hustotu vlasov 😉

jeennyv
7. máj 2015

Ja som sa narodila tiez s par vlasmi, do roka na vsetkych foto plesata 😀 😀 dnes mam 23 vlasy huste uz pod zadok a to farbim na blond a mala som obdobie ked som mala kazdy mesiac inu farbu......mamina ma nikdy nijak na kratko nestrihala, ked boli prve vlasky bola rada 🙂 strihanie su len babske bachorky, tym vlasy neovplyvnis, to je genetika..vlasy mam po daddym...moja mamka ma velmi jemne vlasy hustotu tak priemernu...stale ked bola mala davali ju strihat na kratko, my to dnes volame ze podla hrnca doma zo srandy 😀 a nikdy jej od toho vlasy nezhustli ani nespevneli, len stale spomina ako sa hnevala ze ju stale davaju strihat....to je ako s prsiami, kvalitou mihalnic, vyskou atd....jednoducho genetiku neoklames a co si spravis to mas.... 😉

sofinkina_maminka
18. apr 2016

Mytus, ze detom strihanim zhustnu vlasy prameni z toho, ze ostrihanim sa zjednoti dlzka vlasov a posobia hustejsie.Ale zial, iba POSOBIA. Hustotu vlasov neovplyvnis, mozes vsak podporit ich rast vyzivovymi doplkami. Najma kyselinou listovou ktor velmi dobre vplyva aj na vyvoj mozgu, treba sa poradit s detskou dr.neskor treba zvolit vhodny strih. Su aj horsie veci ako riedke vlasky, hlavu hore 🙂

1mata
3. máj 2021

@matulinuska keď sú vlásky krátke, zdajú sa byť hustejšie, ale inak sú to len mýty že sa zahustia.