Dcéra bude mat dva roky, chystám sa odplienkovat ale nejak nerozumiem ako dieťa dá vedieť že potrebuje na nočník ak nerozpráva, zaujímajú ma skôr reálne skúsenosti, dá to dieta nejak najavo že chce ísť na nočník? A ak neda tak mam počkať kým jej to dozreje v hlavičke? Ďakujem
Bud sa nauci nejaky jedno-dvojslabicny vyraz, ktorym to oznami (cii napr.), alebo ti to naznaci gestom, chyti sa medzi nohami napr., to si uz potom aj sama odsledujes ze ako sa sprava ked sa jej da cikat. A ano, kludne vam to ulahci tym, ze pockas, kym na to dozreje - nic nestratite. Vyskusaj a uvidis.
Dôvod ,že malá slečna ešte nerozpráva nemá nič spoločné s odplienkovaním zober slečnu na nočník do kuchine posať ju naň a pusti vodu zaručene sa vicika a povedz jej mena a cccccccc pochváľ ju vždy a odmeň tým čo rada papká moji chlapci mali oneskorený vývin reči ,ale kakali do nočnika od 9 mesiacov a v 12 sme mali plienky len na noc
ak sa vie neverbalne vyjadrovat mimika gesta nie je problem
V lete som skúšala ju nechať bez plienky ale jej nevadilo že je počuraná tak som to nechala tak že kým si to uvedomí, teraz chcem skúsiť znova, ma suchu plienku na denný spanok tak vyskusame uvidíme 🙂 ďakujem
Ved predsa nejaké hlásky vie, či? Naši tiež nevedeli rozprávať, ale sme ich naučili, že robíme na nočník eee a tým sa aj sami pýtali. Odplienkovaní boli v 1,5 roku bez toho, aby vedeli rozprávať.
Moj sice nie je este odplienkovany ale ani nerozprava. Naucila som ho ze ked sa pokaka pride a povie bleee.. a taha ma do sprchy.. a tam hovori blee...a taha dole plienku.
@dally55 môj syn nerozpráva a keď som začala odplienkovať tak som vždy stala pred nočnikom urobila gesto rukov medzi nohy som si ukázala a povedala ciki ciki vzala jeho posadila a on sa vycikal a takto asi týždeň robila s ním,neskôr keď mu bolo treba prišiel po mňa do kuchyne a postavil sa pred nočník a čakal že ho posadím to bol pokrok že sa sám vypýtal že mu treba a teraz po 4 mesiacoch ukazuje gesto rukov ciki ciki ja mu stiahnem gate keďže sám ešte nevie on sa podasi urobí čo mu treba ,spolu ideme vyliať ciki do vecka on spláchne a potom ideme umyť ruky ,začali sme v júli a na noc až v septembri a dnes už je to pekné zvládnuté snáď už bude len napredovať môj drobec
@dally55 da ti vediet, bud urobi nejaky zvuk alebo ukaze na nocnik , to zistis pridete na system
Tiez som odplienkovala dieta a veruze k prednesu prozy ma este velmi daleko 🤷🏻♀️
Pockaj kym dozreje, inac staci si vsimat. Dieta na zaciatku nevie, ze chce ist na nocnok, len si uvedomi, ze cura aebo kaka, potom si uvedomi, ze bude. Ked dojde do tejto fazy uvedomenia odplienkujes raz dva