Mám odkladať veci pre sestru?

7. aug 2020

Caute Maminy, zaujima má vás názor. Sestra má 36 a nemá deti, je vydata a dnes mi povedala, že ich plánuje až po 40tke🙈. Čo samozrejme sa jej nemusi podariť. Ja mám obe pohlavia a mám dilemu, či jej veci pre deti odkladat. Keďže mám v nich aj kopec penazi, pretoze kupujem značkové, kvalitne v top stave, ktoré by som určite predala za polovičné ceny. Na veľa veci mi povedala, to je krasne, to mi odloz pre moje.. ale však kým jej všetko budem odkladat, tak už nebudeme mat ani kde byvat, čo tie veci budú všade. Čo by ste robili vy?

lenuliatko84
7. aug 2020

Nechala by som jej len to co nepredam

moonlight1210
7. aug 2020

Odlozila by som par najkrajsich kuskov (nech si trebars vyberie ktore) a zvysku sa zbavila (rozdala/predala).

sunny8
7. aug 2020

Odložíš a kým bude mať deti ak vôbec všetko bude zažltnuté a ty sa doma ani nepohneš čo budeš mať všetko zapratané. Odložila by som možno iba minimum

gladys_07
7. aug 2020

sestra je chrumkava 😁 okrem toho ze plan plodit deti po 40ke je dost krepy - ty je mas robit sklad? Ja by som jej povedala „ale prosiiim ta o 4 roky uz tie veci budu nemoderne, predam, kupim ti potom nove ked to bude aktualne. Kto to bude vsetko skladovat?!“

ivana11155
7. aug 2020

Neodkladala by som lebo to už nebude moderné, aj tak si potom kúpi nové a tie tvoje ostanú tak na doma alebo na záhradu. Viem to z vlastnej skúsenosti, veci čo sa mina neterke páčili mi švagriná po 5rokoch posunula ale už to nebolo ono. Kúpila som na von nové.

eliska13
7. aug 2020

Predaj a nestaraj sa😊mala dosť rokov si našetriť pre svoje dieta.Ty máš v tom peniaze, ona možno ani neotehotnie už som sa poučila a charitu nerobim.Ked bude mať bábo kúpiš jej niečo nové.

lenka2710
7. aug 2020

A prečo by si jej mala robiť sklad, ja som po prvej dcére veci popredavala a keď som druhýkrát otehotnela, tak muž mi vraví, no a ak to bude dievča budeme zasa kupovať 🤷‍♀️ a co, neskrachovali sme pri prvej, tak neskrachujeme ani pri druhej, ale narodil sa chlapec 😁 a som rada, že som sa od začiatku veci zbavovala, pretože by som sa ozaj v 3izbaku nepohla! Predsa len, bude zas iná móda a tie veci sa predsa len znehodnotia keď budu len tak kde tu ležať! Ale nech si najkrajšie kusy vyberie a nech ich skladuje ona 😂

siska25
7. aug 2020

Ja by som jej povedala, ze ak tie veci chce, nech si zoberie a skladuje ona u seba. Ak jej ich teda chces dat. Ak nie, tak predaj.

0silvia0
7. aug 2020

nech si pride vybrat, co vyberie nech si skladuje u seba doma a zvysku sa zbav...

deti95060810
7. aug 2020

ja som tak odkladala po synovi....a keď som to po x rokoch vytiahla zo skrine tak to bolo v dosť biednom stave....gumy spráchnivené, veci zažltnuté, ...a po chlapcovi prišlo dievča... Takže veľa vecí som povyhadzovala, niečo podávala na charitu a ostatné - najmä také neutrálne nechala....Neodkladaj veci dlhšie ako 8 rokov - neoplatí sa to

syslik81
7. aug 2020

neodkladala..jednak to vyjde z mody a nemusi sa jej to ani uz pacit .. popredat ... zavolaj ju ci daco z toho chce ak ano nech si to vezme a zvysok predaja kup daco svojim detom

nika3136
7. aug 2020

Nenechala by som jej. Kto vie, co bude? (a nemyslim len deti ale celkovo moda atd...). V dnesnej dobe sa daju najst neustale nadherne veci a za super ceny. Permanentne akcie, bazare, kadeco..

andrejka1974
7. aug 2020

Nech si sama vyberie co sa jej bude pacit a zvysok si predaj alebo daruj inym ja som po najmladsej dcerke vsetko darovala

nini1010
7. aug 2020

Neodkladala by som.Nechala by som len to co nepredam.Keby bolo uz babo na ceste tak to je ine.Dala by som jej asi vsetko ale takto by som to tiez popredala,ved aj ty potrebujes detom nove dokupovat,nielen jej skreckovat.Co ostane nech si necha.

miadi
7. aug 2020

@0silvia0
Najlepsie riešenie Mozno ked tie vecicky bude mat doma motivuju ju na skorsie využite tych veci 😆

magduska2
7. aug 2020

Ak jej chceš veci darovať, nech si príde vybrať a odnesie si rovno domov.
Ak chceš predávat,predaj a ak niečo ostane to jej potom môžeš dat.Ako píšu baby,tie vecičky sa naozaj neoplatia dlho držať,nehladne na to,že sa to fakt len nahromadí ,stratí na kvalite,moderne a potom to mozes vyhodiť.
ine by bolo keby už bola tehotná..ale takto 😒

pmoricova
7. aug 2020

A kebyže si vyberie a skladuje u seba? Aj to je riesenie. Možno dôjde na to že nebude mať o ne záujem ...

bluka2
7. aug 2020

Neodkladala by som, skôr dala na charitu niekam

lolazmola
7. aug 2020

Tak jej ponúkni nech si ich berie teraz hneď keď nie tak predaj. Ja si myslím ze si hneď rozmyslí ci ich máš skladovať..... Teda pokiaľ ich nepredá ona 🤔lebo aj také som tu už čítala...... Tak ich rovno predaj ty 😁 o 4 roky to už bude aj tak v páse. Budeš odkladať až keď bude babo na svete

ysseba
7. aug 2020

"Ber alebo nechaj tak", to by som spravila. Alebo si ich vezme teraz a bude to 4 roky skladovať ona niekde aj s levanduľou proti moliam alebo by som ich predala. Moc by som sa tým netrápila, ako vie že po 40ke to dieťa fakt mať bude alebo že bude rovnakého pohlavia? 😖 Moc by som sa tým netrápila. Veci by som skúsila predávať a čo sa nepodarí predať do určitej doby, tak dávala jej. Aj tak si nebude pamätať každé body či čiapku čo si mala a keď hej - zničilo sa to a také zničené jej dávať predsa nebudeš, nie? 😇

nnnuuunnn
7. aug 2020

Daj jej to hned, nech si to ona opatruje doma, ved jej dieta, moze byt rada, ze vybavicku uz ma. 😀 Povedz, ze nemas miesto a vybavene. Mozno ani nebude mat uz potom zaujem. 😀

kittykat22
7. aug 2020

Ja byt tebou necham par peknych veci v dobrych znackach pre sestru, zvysok dam prec. Ak by ti sestra povedala za par rokov, ze tie veci nechce tak ich urcite predas. Ja mam doma odlozene pre seba, krasne veci od Ralph Lauren alebo Burberry ktore som si nechala cisto pre svoje potesenie. A viem ze by som ich aj dnes bezproblemov predala.

vilma7
7. aug 2020

Nech si sestra vyberie kúsky čo sa jej páčia a zvyšok predaj. A nech si ich hneď berie aj sebou.
A ja som mala po 40.tke 2x bezproblémové tehotenstvá (obe takmer na prvý šup), takže kľudne môže otehotnieť aj v tom veku.

jaskolka
8. aug 2020

Nie, neodkladala by som. Nech si vyberie, ak chce a uloží sama u seba. Ale zase jej plan mat dieťa po 40,je trochu prehnaný. Teraz už má "posledné možnosti", sú ženy, čo otehotneju aj potom, aj neskôr, vid celebrity, ale je to skôr výnimka. Ale jej vec. Co sa týka oblečenia, určite by som pre ňu neskladovala plne vrecia, pre dieťa, ktoré je zatiaľ vo hviezdach 🙂🙂

lauriema
8. aug 2020

Oprala, vyzehlila poskladala, zbalila a zaniesla sestre už teraz 😉

1katus1
8. aug 2020

Nech si vyberie čo chce a odloží si niekde u seba veď nie si sklad

cervenaruza123
8. aug 2020

V mojom okoli vacsina zien take veci odklada. Ked ich je vela, preda cast a ked ma nejaka z rodiny ci kamoska deti, posunie tie veci jej. A je jedno ci je to najprv sestra alebo dobra kamoska. Moja kamoska tiez vravela, ze mi bude odkladat veci, ale nedarilo sa nam a medzitym vacsinu veci posunula tam, kde ich potrebovali prave viac a pripadalo nam to obom prirodzene a logicke. Keby moja sestra konkretne nieco chcela, tak presne to konkretne by som jej dala/predala, ale hned, nech si to odlozi. A ak by to bolo velmi vela veci a znackovych, co som planovala predat, aby sa mi vratila cast penazi, tak by som za to pytala aspon symbolicku sumu. Aj mne by bolo blbe od sestry taketo veci brat zadarmo. My so surodencami si vseobecne vacsinu veci darujeme, ale ak ide o nieco hodnotne a ten druhy to planoval predat, pripadne to uz ma na inzerate, tak sa dohodneme, ze ano, vzal by to niekto a tym padom trochu lacnejsie. Nemoze jeden financovat vsetkych predsa, to by casto ten najstarsi skrachoval v rodinach 😀 . Alebo ten, co ma prvy deti a musel im vsetko nakupit.

thoughtfulweirdo
8. aug 2020

My si v rodine všetko nechávame a posúvame, my sme tak prišli ku komplet celej výbave pre dcérku a za celý prvý rok som musela dokúpiť len topánky a čiapku 👌😄 aj mnohé 8 ročné veci po bratrancovi ešte boli super a veru som za ne bola vďačná, keďže malá mala reflux a prezliekala som ju aj 10krat za deň 😅 takže ja tiež všetko pekné odkladám, zrejme pre sestru, hoci deti môže mať kľudne aj o 10 rokov. Možno medzitým otehotnie niekto iný v rodine 🤷 ale ak to u vás nie je zvykom a nechceš pre nikoho nechať, tak sestre povedz, nech si vyberie neutrálne kusy a skladuje u seba. Zvyšok predaj.

hettinka
8. aug 2020

Požiadala ta, aby si jej odkladala veci?
Ak áno, vybrala by som tie neutrálne a niečo odložila, zvyšok (značkové) predala. Ak nie, rovno všetko predala.

mareka49
8. aug 2020

Dala by som do vakuovych vreci par veciciek.
Dajme tomu, ze tri vrecia.
Nemoze povedat, ze si sa nesnazila, ale nezaberie ti to pol bytu.
Najkrajsie su tak do tych 3 az 5 rockov.
Z vysieho veku uz nedokladaj.
Ved kde