Mám nechať dieťa dlhšie spať?

miimss
9. feb 2023

Zdravím, mám 11 mesačnú dcéru, ktorá je aktuálne chorá. Má riadne sople a kašle. U lekárky sme boli v pondelok dala nám nejaké lieky a vitamíny. Chcem sa opýtať či nechávate v takom prípade spať dieťa toľko koľko chce? Za normálnych okolností má dve spánky obe rovnako dlhé. No od kedy je chorá spí dlhšie a neviem či ju budiť aby sme ostali v režime alebo ju nechať.

lely1234
9. feb 2023

@miimss ja by som kľudne nechala. Spánok najlepší na chorobu 🙂 (ak je všetko ok samozrejme). U nás tiež keď príde choroba tak sa väčšinou skôr pýta spať a aj dlhšie spí čiže príde mi to aj u vás normálne 🙂. ak máš strach z narušenia režimu podľa mňa sa nezmení. U nás teda sa aspoň vždy potom vrátilo do klasického každodenného režimu.

nique
9. feb 2023

Ano. Nikdy som deti nebudila. Ani ked boli zdrave. Je to neprijemne mne, preco by som to robila detom. Kazdy den je iny a fixovat sa na nejaky cas je pre mna uplne zbytocne.

zorkahorka
9. feb 2023

Samizrejme, kludovy rezim a spanok je velmi dolezity. A sk ma fenistil,bude urcute velmi spave

thereisabear
9. feb 2023

Určite nebudiť.

basska_b
9. feb 2023

Moja 2.5 rocna ked bola chora, spala 8-15... ja som uplne čumela, ale potrebovala to. V noci spala normalne, priam dlhsie ako zvycajne

jana_eyre_2
9. feb 2023

Deťom vždy hovorím "spánok je najlepší lekár" 😅

mamamasama
9. feb 2023

Pravdaže spať.

deti95060810
9. feb 2023

nebuď ... moja má 12,5 r. a keď bola teraz chorá tak spala každé poobede aj 3 hodiny...
za normálnych okolností to nerobí...

ankare
9. feb 2023

@miimss nechaj ju, je vyčerpaná, potrebuje viac spanku. Skoré uzdravenie!

renka30
9. feb 2023

Aj dospelému sa žiada viac spať a oddychovať keď je chorý, organizmus to potrebuje, určite ju nebuď.

ivangeline
9. feb 2023

Mas ale odtial podtial..

zuzubb007
9. feb 2023

Jasne, ze pri chorobe nechat spat kolko potrebuje, lepsie sa organizmus lieci

ecko80
9. feb 2023

@miimss Ahoj, určite by som ju nechala spať koľko chce. Akurát mam malu chorú (bude mať 3 roky) a spi aj dvakrat za deň, čo je tak vysilená z choroby (normalne uz cez den nespava). Nechavam ju, len jej to prospeje

lenkadenisa
9. feb 2023

Ja nerozumiem týmto prísnym režimom. Moje deti spia koľko chcú, kedy chcú. Nikdy som ich nebudila, iba ak sa išlo k dr a podobne, doma nikdy.

mamamasama
9. feb 2023

@lenkadenisa Mať režim je fajn.V podstate deti vďala tomu každý deň vstávajú, aj spia rovnako. Ak sa však posunie ich spánok, tak to neriešim. Takisto som nikdy nebudila. Snažím sa však ukladať na spánok vždy v rovnakom čase. Okrem choroby.

maminecka266
9. feb 2023

pravdaze, len ju nechaj🙂 myslim si, ze skor vyzdravie, ked sa z toho poriadne vyspinka🙂 spanok vseobecne pomaha na chorobu. istotne by som to neriesila a neratala jej cas, kolko spinka. pri detoch je to uplne jedno, hlavne, aby jej dobre bolo. je fakt jedno, ze sa narusi nejaky ten jej rezim, teraz je to rozhodne vynimocna situacia.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miimss
autor
9. feb 2023

Ďakujem za vaše názory 🙂 pre mamičky ktoré si myslia že režim je blbosť tak nám pomohol. Vďaka nemu mi dieťa zaspí do 5-10 min (netrvá mi uspávanie 1 - 1,5 hodiny) a tiež "prespí" celú noc a budí sa sama v rovnakú hodinu (+-30 min). Samozrejme si uvedomujem že choroba je iná situácia preto som položila otázku.

tinka_1807
9. feb 2023

@miimss Mám o čosi staršieho syna a aj keď máme režim, tak počas choroby ho nechávam späť ako potrebuje. Veď ja dospelý človek keď je chorý viac oddychuje a potrebuje viac spať. Nechaj ho pospať, posilní mu to imunitu. 🙂

mogaa
9. feb 2023

@miimss určite ano...a neodporúča sa budiť ani keď je zdravé, teda samozrejme ak na druhý spánok nezaspí o 17-tej🙂

jana_eyre_2
9. feb 2023

@lenkadenisa našťastie každá matka si urobí podľa toho čo jej a dieťaťu vyhovuje najlepsie.. lebo nie každému dieťaťu vyhovuje späť cez deň nekonečné dlho, pretože potom v noci spať nevie.. je úplne iná situácia v chorobe a iná v zdraví.. každé dieťa je iné a každé potrebuje aj iný prístup..

mimi16
10. feb 2023

@miimss ja žasnem. To naozaj je potrebné takéto základné veci rozoberať? Asi prišla nová doba.