niekedy sa stane, že v noci nájdem 7 mesačného synátora spať pretočeného na brušku. ja ho vždy pretočím na chrbátik alebo na bok. alebo ho môžem nechať tak? snoozu som už predala, takže by bol vlastne bez dozoru. čo vy na to?
myslím, že sa nemusíš obávať, bábätká v tomto veku rady spávajú na brušku, a myslím, že je už dosť veľký na to aby mu hrozilo nejaké riziko, samozrejme opatrnosti nikdy nieje dosť, takže si ho len kontroluj. 🙂 🙂 🙂
jasne, ved to uz je samostatna jednotka 😉
luciaalex, mne takto spávali obaja synovia od narodenia, lebo mne ani za nič nechceli spať na chrbátiku, a keď už aj konečne takto zaspali, o pol hoďky vrešťali. Keď sa tvoj malý sám pretočí, tak ho nechaj. Asi mu to tak vyhovuje.
luciaalex ja mam 7 mesačnú dcéru a spáva na bruchu od narodenia.Tak že žiadny problém. 🙂
nasa mala tak spava od narodenia 🙂
Moje obidve deticky spia od narodenia na brusku 😉
keď tak chce spinkať tak áno, aj náš Matias spinkáva na brušku cca v 5.mesiaci sa sám začal pretáčať na bruško keď som ho dala spinkať
moja zacala spavat na brusku od cca 3 mesiaca a dodnes tak zaspava...kludne ho mozes nechat,ked mu je tak lepsie.. 🙂
moja malá tak spáva od narodenia a v pohode 😉
ano, kludne ho tak nechaj. recicky o SIDS ktore nahle "napadne" dieta v spanku len preto, ze je na brusku, je jedna obrovska fama.. u nas v celej rodine deti on narodenia spavaju na brusku a su tu, zive a zdrave 😉
Môj 3,5 ročný synček odvtedy spáva na brušku, odkedy sa naučil pretočiť. Dokonca sa otočil na bruško aj v kočíku 🙂
Moje vsetky tri spavali od narodenia na brusku a ta posledna to dokonca mala nariadene od lekarov. ako dvojdnovu ju operovali a na chrbatik som ju vobec nesmela dat, a nikto mi vtedy nic nepovedal, ze by sa nemohla davat na brusko, praveze mi prizvukovali, ze MUSI byt na brusku. a mala dva dni aj s cestou. 😀 takze u 7´mesacneho by som uz vobec neriesila.
ahoj moji obaja chalani spavaju od narodenia na brusku a uplne perfektne 🙂 spia ovela lepsie ako na chrbatiku 🙂
Odkedy sa vedia pretacat nazad - nechala som ich spat ako chceli. Dovtedy som ich este pretacala na spät na chrbatik. Takze u dcerky do 4 mesiacov - potom spinkala na brusku, u Maxa do 7 mesiacov, vtedy sa naucil pretacat nazad aj on.
Tamarka spavala od narodenia na brusku.🙂
v pohode, aj Ela spava od 6,5mes na brusku a monitor dychu sme nemali.
Moj maly pri paseni barankov zaspi rad na brusku, len sa este trosku obavam ho nechat takto spinkat, vzdy ho otocim, snad vyskusame po 3 mesiacoch, lebo sa mu to velmi paci a je to pre neho pohodlne. Osobne som sa nevedela dockat, kedy sa aj ja otocim na brucho a vyspim 😉
ja som davala malu skor nabok... na brusko som ju nikdy nedavala...
Moja dcéra od narodenia spávala na bruchu, pretože akonáhle som ju dala na chrbátik okamžitý rev a to som nemala ani monitor. Podľa mňa 7 mesačný sa už prevalí tak ako mu to vyhovuje a ty tým otáčaním ho zbytočne iba zobúdzaš. osobne mám svojský názor na monitory dychu, takže s kľudom ho už nechaj vyspať tak ako chce. Už je to živý človiečik. osobne sa teším ako si za chvíľu ľahnem na brucho aj ja a konečne sa poriadne vyspím 😀
ahoj..7 mesačne dieta už može spávat na brušku , hlavne ak sa už sám pretáča, nevidím dovod aby si ho otáčala nazad, v tomto smere obavy o neho nemusíš mat, je to už dostatočne velke dieta na to aby spalo tak ako mu to vyhovuje.
aj moja malicka (7mes.)tak obcas spinka, vd ak by aj nieco, tak sa uz vie sama prtocit, posunut, cestovat, sadnut.... 🙂