Nakoľko nevien ako to chodí, chcem vás poprosiť o radu - teraz keď je chladnejsie + v zime - dáva sa takýmto malým bábätkám (aktuálnej čoskoro 4 mes.) do kočíka von nejaký šál alebo nákrčník? Či stačí ze su tie deti oblečené v overaloch resp,fusakodekach/fusakoch? Lebo v overale, tesp v teplejšej bundičke mam pocit že ten krk je trosku odkrytý 🤷
A ešte jedna otázka : ked beriete dieta vo vajíčku a nasledne ide do kočíka ,tak vo vajci dávate bábätku čo? A v aute potom doobliekate zvyšok a šup do kočíka? A ked ide z kocika naspäť do vajíčka,tak v aute vyzliekate alebo nechavate to uz na sebe? Totiz ja mam pocit ze nam včera mala prechladla pritom, že som ju v aute vyzliekla z tych teplejších veci co mala v kociku a dala do vajíčka ( mozno nebolo dost zohriate auto?)...dakujem za rady a vasu trpezlivosť somnou 😄🙈
@thereisabear Vedela by si mi nejake nakrcniky odporučiť? Ci to je je do- hrubsie /tensie/znacka?
Nám sa veľmi osvedčili kukly pre bábätká s predĺženou nákrčníkovou časťou, najmä tie z funkčných materiálov ako merino alebo outlast. Bábo je v teplúčku, ale nespotí sa ani keď sa chvíľu zdrží naobliekané v interiéri alebo vykúrenom aute. Cestovali sme máličko, ale ak, tak som tiež dávala funkčné oblečenie, lebo inak sa mi zvykla na chrbátiku vo vajíčku spotiť. Presne ako píše mamička vyššie, do vajíčka sa nemá používať bunda ani obyčajný fusak.
@henriett11 nedávam nič. Do kočíka oblečiem bundu, dám do fusaku, vo vajíčku je len v aute
@henriett11 ja som nedávala ani šál ani nákrčník takým malým deťom, len overal a fusak alebo deku, podľa počasia, tiež podľa toho ako je vykurene auto, do vajíčka sme mali takú teplú deku, keď bolo horko v aute, tak som ho odkryla trochu. Skúšaj za krkom, či je teplé bábo, ak áno, tak mu zima nie je.
@henriett11 aj do kočíka aj do fusaku som davala len zimnú zavinovacku, a úplne mu to stačilo, niekedy prišiel až spotený, čo mu bolo teplo.
@henriett11 Nie, nedávala som šál. V kočíku deka.
Ja dávam rozopnutý podbradník
@henriett11 nič špeciálne som nekupovala, iba na čo som náhodou narazila, tenký bavlnený z HM alebo Next myslím mával
Dávala som nákrčník.
Dieťa by nemalo byť vo vajíčku ani v autosedačke nikdy v bunde, čiže vyzliekam. Sú aj fusaky do vajíčka alebo stačí aj prikryť dekou (vždy som sedela vedľa).