Mám dávať 8-mesačnému dieťaťu von čiapku?

lisacka1
6. apr 2024

Ahijte baby mala ma 8m a mam jej dávať stále capicku keď ideme von ?? Dneska bolo napríklad dosť teplo ? A čo vodička alebo cajik keď je plne kojená .. doktorka stále hovorí že netreba no ja si myslím že jej to neublíži . Ako vy ?
A čo nejaký termix alebo tak ?

nika23t
6. apr 2024

@lisacka1 8mesacna už dostáva aj prikrm, ja by som určite zaradila vodu. Plne kojene sú babatka bez prikrmov. Termix určite nie, skôr jogurt, nesladeny. Čiapku by som dávala tenkú, keď bude horúco, len klobúčik alebo šatku so šiltom napr.

gabika42252
6. apr 2024

@lisacka1 suhlasim s nikou23t, vodu alebo nesladeny caj v teple určite... My sme v 8m uz papali vela veci, tak ak papate ja by som sa nebala ani ovocnej kapsicky napr... Ciapku uz fakt podla pocasia ak pofukuje tak len taku 1vrstvovu, ak je slnecno a nefuka a mala sedi v kociku a ma striesku tak netreba nic... Samozrejme v lete ked bude na slniecku tak nejaku šatku, klobúčik...

pribinak
6. apr 2024

8 mesačná už potrebuje aj iné tekutiny ako mlieko. Najmä potom niekotre deti majú vo vyššom veku problém s tekutinami, či už voda alebo čaj

Vodu bude piť cely život, takze treba ju učiť piť vodu. Je to zdravé a hlavne vodu kúpiš všade

anavixy
6. apr 2024

Vodu samozrejme moze. Termix nie nie nie 🙉 ciapku mat tiez nemusi

pribinak
6. apr 2024

Miesto termixu kúp biely smotanový jogurt

lisacka1
autor
7. apr 2024

@pribinak a bude jej to chutiť veď to je bez chuti ?😅😅

letfenixa
7. apr 2024

@lisacka1 to srandujes, že? A prikrmy sú aké. Veď ešte nemá rok. Kúp kvalitný smotanovy biely jogurt, naoe Banovecky.

simca06022011
7. apr 2024

8m vodu už môže... čiapku ppdka toho ako ste zvyknutí. Moja nosila dlho, čiapky, klobúkya tak.
Biely jogurt, mojej som do neho pucila banán a potom sj piškóty s tým jedla... alebo iné ovocie...

jana_eyre_2
7. apr 2024

Teraz môžeš ovplyvniť to, ako bude v budúcnosti tvoje dieťa jesť a piť.. teraz mu tým čo mu dávaš tvoris to čo bude jesť radšej..

Ak začneš termixom, je veľmi malá pravdepodobnosť že raz začne jesť nejaký zdravší jogurt.. ak teraz začneš sladenym čajom, je veľmi malá pravdepodobnosť že bude niekedy piť vodu.. atak ďalej..

Takže u detí sa vždy ma začínať niečim naozaj zdravým aj ak sa to tebe zdá bez chuti.. tým sa má pokračovať dosť dlhý čas kým sa prejde na niečo nezdravsie, čo dáš výnimočne.. samozrejme každý nech si robí tak ako uzná za vhodné.. lenže sme zodpovední za to ako sa naše deti budú stravovať..

No a áno, nech som v téme - vodu by už v teple piť mala, aj keď je kojena a na hlavu klobúčik aby nedostala úpal lebo už je naozaj letne a slnko páli..

pribinak
7. apr 2024

@lisacka1 však jej daj ovocie do jogurtu, pomel piskotu, ale mne chuti biely jogurt

lucia13022023
7. apr 2024

Ja dávam čiapku aj ročnému, tenucku alebo klobúk. Ale zas, nemá veľa vlasov, čiže aj preto.
Vodu som začala dávať s prvými prikrmami a termix načo? Zbytočné podľa mňa. Hollandia je skvelá, cisty biely jogurt, ak chceš ochutený pridaj ovocie.. To ze niečo nechuti nám, neznamená ze deťom nie. Ja nenávidím z duše špenát a karfiol, moje dieťa miluje. Nebudem mu to nedávať lebo podľa mňa je to hnusne.

nika23t
7. apr 2024

@lisacka1 s Tebou asi bude taka jednoduchšia komunikacia. Sladené, solenene, korenené jedla pre také malé dieťatko určite nie. Chutiť mu na začiatku asi bude máločo, musí si na nové chute zvykať. Aké základy mu dáš teraz, to s nim pôjde aj ďalej. To znamená, ovocie, zelenina, pestrá, vyvážená strava. To, že niečo sa zdá nam neochutene a necítime chuť, to u detí neplatí. Môžeš mu dochutiť jogurt ovocím, bude sladši.

matullienka
7. apr 2024

@lisacka1 myslíš, že zemiak uvarený bez soli v čistej vode je chutnejší ako biely jogurt? Aké prikrmy papá tvoje dieťa keď píšeš, že je plne kojene?

taktotedanie
11. apr 2024

@lisacka1 nekupuj smotanovy ale so zivymi kulturami hollandia rajo probia

taktotedanie
11. apr 2024

Mimochodom mam znamu co 4mes dietatu na zaciatku prikrmov ako jogurt zaviedla cokoladoveho pribinacika takze mna uz malo co prekvapi

taktotedanie
11. apr 2024

Ciapku davat jednoznacne tenku

nitran
13. apr 2024

@lisacka1 čiapku dávať určite , keď nie tenkú čiapku tak siltovku alebo klobúk , natierať opaľovací krémom s spf. Podľa mňa je hlúposť nedávať deťom piť vodu ci sú kojene ci nie. Nás pediater to tvrdí tiež. Ale opýtaj sa svojej máminy alebo babky alebo svokry ci nedávali deťom caj.
Potom sa ti ľahko môže stať že ti dieťa bude odmietať tekutiny lebo nie je naučené odmala