Ahojte. Mam 4m babo, spi vacsinou doobedu 1-2 hod a poobede cca 1hod, tak, ze potom mu ostavaju akurat 2-3hod do vecerneho spania. No niekedy potiahne dlhsie a vtedy neviem, co robit. Byt rada, ze spi alebo ho zobudit skor, aby v noci spal a cca dodrzal rezim? Vdaka za odpovede 🙂
Nieeee, určite nebudiť. Režim sa Vám bude ešte veľa meniť. To je bábätko a nie väzeň, ktiry musí dodržiavať režim
Ten režim budete mat za pár týždňov aj tak úplne iný. Dieťa si treba užívať a nie sa upínať na nejaký režim
Prídu zuby, sople tie Vám režim úplne poposuvaju
@lylyjana nebudila by som ho, ale snazila sa ho cez den ukladat skor, postupne, aby nesiel spinkat az o 15,00.
Určite nebudiť. Veď ten režim sa ešte miliónkrát zmení.
@lylyjana Podla mna pevna vecierka je dolezita a ak ju mate tak 19:00-20:00 tak taka by mala ostat este niekolko rokov. Denne spany sa budu menit ako bude dieta rast, takze urcite prisposobit denne spanky.
Ja z duse nenavidim ked ho musim zobudit ale ak spi viac ako 2 hodinny cez den a ohrozuje to vecerny spanok, tak zobudim.
@andreatytler presne!suhlasim
doteraz sme mali celkom fajn rezim, doobedu pospal 1-2hod a poobede sme sli na kosickovat o 14:00, to pospal tak 1-1.5hod. a akurat to pekne vychadzalo do vecierky. No vcera aj dnes nechcel velmi spat doobedu, vcera poobede malicko a dnes sme sli von az o 15:00 kvoli dazdu a na moje prekvapenie tak zaspal tak tvrdo, ze spal do 18:30. Tak sa pre istotu pytam, keby sa to malo castejsie opakovat, ze ako to riesit.
Dakujem za rady a skusenosti!
@lylyjana To mate velmi pekny rezim... vydrzi vam to este vela mesiacov aj ked budu zle dni... napriklad ked pojdu zuby... vtedy by som asi nechala spat dlhsie cez den (hlavne ak nemal ranny spanok) aj za cenu ze sa posunie to vecerne zaspavanie... par dni zmeny nebude problem... len ak by to trvalo viac ako tyzden tak by som to riesila.
Nebudit, tak malé bábo by malo spať viac cez deň... Buď rada, že spí. 🤔
@ivangeline Ak spi cez noc okolo 10-11 hodin, tak myslim 3 hodiny denne stacia.
@andreatytler ... nestačia alebo aj áno, ak kvalita spánku je dobrá. A hlavne dôležité je aj, koľko hodín za sebou bdie. Moja má 11m a 3h sú akurát. Málokedy je spokojná, keď bdie dlhšie. A syn pred tým nevydržal ani toľko do roka. Chápem, že deti sú rôzne ale myslím, že tu skôr ide o povahu/temperament než o to, koľko im treba spať. Niektorým nevadí, keď dlho bdeju, lebo sú pokojné deti a veľmi ich to nerozrusuje, iné zaspia aj sami vo vhodnom čase, ďalšie nevedia zaspať, a ako moja, budú vrieskať a nechcú spať skoro nikdy, režim pre ne neplatí... 😭 Vhodnejšie by bolo, keby tak malé dieťa spalo 3x denne.. dva spánky cez deň majú staršie deti... A jeden spánok sa odporúča po roku a pol dieťaťa.
Ja mám také pravidlo, prikázanie, Spiace dieťa nezobudíš 😁 v tomto veku ešte mu je jedno, keď večer pôjde spať o hodinu neskor... nemusíte ten večerný režim až tak presne brať
@lylyjana a ked potiahne dlhsiw ma problem zaspat v danom case vecer?