Mám ako muž šancu získať prácu-opatrovanie detí?

mautin
16. aug 2019

Ahojte baby. Chcem Vás poprosiť o radu a Váš názor. Sťahujem sa do BA koncom mesiaca. Od septembra začínam tu aj pracovať. Ako viete začiatky v každom zamestnaní nie sú finančne zaujímavé. Preto rozmýšľam o nájdení si nejakej "brigády". Keďže milujem deti a sám som bol s dcérou na materskej, napadla ma taká vec, že by som chcel opatrovať, alebo lepšie povedané strážiť deti keď ich rodičia niekam si chcú vyraziť a podobne. No som muž a šanca, že mi niekto dá postrážiť deti hlavne malé je asi nulová. Asi aj ja by som sa bál nechať dieťa s nejakým cudzím chlapom.
Ale na druhej strane mám oveľa väčšie skúsenosti s deťmi keďže som mal aj vzťahy kde boli deti, ako nejaká študentka, ktorá deti nemala. Nechcem urážať, ale je to len fakt a realita.
Preto Vás prosím o Váš názor. Mám sa na to radšej vykašľať, alebo to skúsiť?
Ďakujem za každý názor, už teraz si ho vážim. Pekný deň Vám prajem. Martin

zooeynka
16. aug 2019

Uprednostnila by som neskusenu studentku pred muzom...

mautin
autor
16. aug 2019

@zooeynka ďakujem za názor 👍

tana85
16. aug 2019

ano, tak sme nastaveni, ze aj ja by som s tym mala problem. asi ako nechat auto servisovat u zeny 🙂

mautin
autor
16. aug 2019

@tana85 to bolo pekné prirovnanie 😁 ale je to fakt...a myslím, že 99% bude reagovať podobne...priznám sa,že ani iné som nečakal...ale za opýtanie človek nič nedá...ďakujem. 🍀

adalmba
16. aug 2019

@mautin ja by som ti deti zverila. Aspoň sa nemusím báť že mi pôjdeš po mužovi

mautin
autor
16. aug 2019

@adalmba zlatá...😂😂😂 Ďakujem 👍

adalmba
16. aug 2019

@mautin nás s bratom tiež otec vychoval mama sa nás vzdala ja som mala 5 brat 3 roky. Neľutujem. Bol super otec.... Aj môj manžel je ukážkový otec.

eliska13
16. aug 2019

@mautin daj si inzerát na stránku domelia, alebo ine...máš pravdu ľudia majú predsudky aj, keď si viem predstaviť, že pre nejakého chlapca 5+ môže byť super s niekým si zahrať futbal, strieľať šípky, či lepiť si model.Vsetci chcu, aby muži mali vzťah k deťom, rovnako pomáhali, rovnoprávnosť a potom sa na muža, ktory chce opatrovať deti pozerá ako na exota😄v každom prípade to vyskúšaj, veď to môže byť štýlom, že deti vezmeš na bicykel, práveže budeš robiť niečo iné ako studentka....a skôr si myslím, že staršie deti...

mautin
autor
16. aug 2019

@eliska13 ďakujeeeem 🌹 👌👍

zooeynka
16. aug 2019

@mautin na druhu stranu, v UK som poznala chalana ktory robil aupair 4 malym dievcatam. Cize mozne je vsetko, mozno aj v Ba najdes rodinu ktora s muzom opatrovnikom nema problem.

mautin
autor
16. aug 2019

@zooeynka 😉👍

vroni
16. aug 2019

Moja dcéra mala minulý rok muža ako "babysittera" (ona potrebovala konverzačného partnera v cudzom jazyku) a bol neuveriteľný. Všetci sme boli celí nešťastní, keď koncom roka odchádzal (do iného štátu za lepšou pracovnou ponukou)

anjelok
16. aug 2019

Presne pre starsie deti poobede bez problemov..vyzdvihnut zo skoly/skolky..zahrat sa, ist von, prip.ulohy, nevidim v tom problem, ze muz 😉

mautin
autor
16. aug 2019

@anjelok ďakujeeeem 😉👍

lula313
16. aug 2019

@mautin vyskusat to mozes. Ako ti bolo radenie, daj si inzerát na domeliu a možno motyka vystreli

mautin
autor
16. aug 2019

@lula313 určite skúsim, možno najskôr nosenie napr. zo škôlky, školy...nemám problém pár krát len tak, aby si na mňa zvyklo dieťa a rodičia mali istotu...zainvestujem do toho....ďakujem

kristina2412
16. aug 2019

@mautin ja napríklad cez školský rok vidavam chalana ktorý sa stará o cca deväťročnú školáčku, doprevádza ju zo školy, idú na ihrisko,vravel že doma porobia úlohy a dvakrát do týždňa ju vodi na tanecnu. Ja osobne by som ti zverila skôr staršie dieťa... Ktoré by povedalo keby bolo niečo zle. Ale ak by si mal dáke dobré referencie tak možno aj mladšie. Najťažšie je začať. Držím palce 👍

mautin
autor
16. aug 2019

@kristina2412 ďakujem 👍

saja1
16. aug 2019

A aku mas casovu predstavu? Lebo ked pracujes predpokladam ze nebudes stihat vyzdvihovat deti 🤔 preto to asi robia vacsinou studentky

27ivana
16. aug 2019

Mozno keby si mal nejaky kurz spraveny. Je kopa matiek, ktore uprednostnia muza, aby sa vyhli tomu, ze ich dieta bude mat radsej cudziu tetu ako maminku.

mautin
autor
16. aug 2019

@saja1 máš pravdu s časom to bude u mňa horšie...víkendy non-stop, cez týždeň to už bude horšie, aké ráno by som vedel škôlku rušiť napr.ak by mal niekto záujem

mautin
autor
16. aug 2019

@27ivana nie som až tak ďaleko... napadlo ma skôr sa poradiť tu s Vami...či mám ísť do toho, či nie...🙄🤔

momoqui
16. aug 2019

@mautin ja mam opatrovatelku a bolo velmi tazke niekoho najst, som v BA. Z domelie mi prislo
Par dievcat na pokec a zoznamenie a videla som hned ze k detom vztah nemaju ziaden. Takze ja osobne som nevyberala podla
Pohlavia ale skor podla prveho dojmu a pocitu 🙂 treba vsak mysliet na flexibilitu. Ak budete mat pracu a nikdy cas tak radsej sa do toho nepustajtw

mautin
autor
17. aug 2019

@momoqui ďakujem...mám tento plán v hlave dlhšie, ale chcel som najskôr vedieť názor Vás žien matiek, ktorý si veľmi vážim. A ďakujem každej ktorá mi sem napísala. Ja najskôr sa zabyvam, potom v práci sa musím uchytiť a potom keď opadne prvotný stres z tohto všetkého,budem mať inú energiu, takú, aby som vedel robiť toto. Samozrejme už budem aj vedieť ako budem na tom s časom? Či to má význam ísť do toho. 👍

hors
17. aug 2019

Ahoj osobne by som stým nemala problém. V Nemecku, Švajčiarsku je to dosť často aj žiadané že muž opatrovatel, no u nás sú ľudia ešte dosť opatrný (niet sa čo čudovať keď človek vydi co sa deje😕 vo svete ) Najtiaz začať s 1 dieťaťom a pokiaľ to pôjde dobre myslím si ze to pôjde potom skôr. Keď budeš mat nejaká referencie dobre. Držím palčeky 😊😊

momoqui
17. aug 2019

@mautin drzim palce. Mozno si dovtedy zalozite vlastnu rodinu a bude to vyriesene 🙂

mautin
autor
17. aug 2019

@hors ďakujem 🌹

mautin
autor
17. aug 2019

@momoqui ja už asi nie vlastné deti. Dcéra má 20, dúfam ešte nie, ale za pár rokov budem starý otec...už len tá predstava má desí...že starý....ale čo už...😛

momoqui
17. aug 2019

@mautin tak podla foto je vtipne ze stary otec ale aj to urobi radost 🙂

mautin
autor
17. aug 2019

@momoqui nechcem byť starý otec...začína výšku,tak nech si ju dokončí a potom môže mať aj 3 deti...postarám sa...😉👍