Mám 21 rokov a čakám druhé dieťa

monikastepanovska
22. nov 2016

Mam 21 a som zase tehotna a mam 18 mesacneho syna a vydata.Otec aj sestra aj muz ked mozu pomahaju ale mam strach ako zvladnem male deti.Ako budem spat ci ich uspim a tak mam strach.Ako ste to zvladali prosim vsetko.Aj s plienkovanim atd

janinah
22. nov 2016

Neviem,či tu nájdeš viac 21r. mamičiek,ktoré majú dve deti,poponáhľala si sa.Hlavne sa staraj ty a tvoj manžel,sestru a otca použi len v najnutnejších prípadoch,majú svoj život a každodenná starostlivosť o tvoje deti tam nepatrí.Zvládneš,hoc s vyplazeným jazykom,lebo budeš musieť.Tiež som mala dve deti po sebe,nebola to malina,ale zvládla som- a sama,manžel robil v dvoch robotách a doma bol máličko a ak bol,tak unavenýýý.O babkách a ich pomoci som mohla len snívať,ešte odo mňa sa žiadalo chodiť robiť na pole a záhrady.Takže nestresuj,čo už teraz,dáko bolo,dáko bude.

adriana132
22. nov 2016

Neboj sa, zvladneš to. Je tu vela maminiek, co maju deti s menším vekovým rozdielom a prežili to. Ono to bude tažké, ale tazke to je i ked je rozdiel vacsi. Vychovávať deti je vždy náročné. Ale ideš dobrým smerom....(myslim na tu novu skupinu co si vytvorila.) Netreba sa skryt doma pred svetom...najdi si kamarátky. Chodiť medzi ľudí velmi pomáha, porozprávať sa, vypočuť.

moni244
22. nov 2016

Nechapem, naco potrebujes pomoc otca a sestry? Zvladnes to, ako milion zien pred tebou. Len moc nerozmyslam a nespekuluj, jasne, prvy rok bude narocny, hlavne kym si najdes system.

lealikk
22. nov 2016

@monikastepanovska vsak uz jedno babatko predsa mas a ked si zvladla to tak zvladnes aj toto dalsie. Len si trosku musis viacej verit, neboj nic, vsetko dobre dopadne 🙂

yollanda
22. nov 2016

Vzdy to moze byt horsie. Poznam 16. rocnu slobodnu mamicku s dvojickami

sardinka336
22. nov 2016

@monikastepanovska zvladla si jedno dieta, zvladneš aj druhe - musis. Ved to mas ešte všetko čerstvo v pamäti a mas aj pomoc. Hlavne pokoj.Ako budeš spat a či ich uspíš ti naozaj nikto nepovie...to je všetko individuálne a budeš to vidiet az v praxi, ked bude bábätko na svete. Mozno ti bude od začiatku pekne spinkat, mozno sa bude budit vela, mozno malo, mozno tak akurát...kto vie. Týmto by som sa momentálne vobec nezaťažovala. Budeš to riešiť ked to pride.

stardust
22. nov 2016

na tych svojich detoch vidim, aka je vyhoda maleho vekoveho rozdielu. Prve dieta sa muselo ucit vsetky vzory spravania same, druhe si od toho prveho obkukalo, co a ako, takze az tak nerozculovalo a tretia je zase v pozicii mojho prveho syna...a ze mas len 21...uplne normalny vek, idealny na deti...hadam by si nechcela vyzerat pri svojich detoch ako babka, kedze taky je dnesny trend. A pre deti je to tiez fajn, ked maju mladsich rodicov.

adusko123456
22. nov 2016

Mam 22 a čakám druhé dieťa, z toho jedno je autista. Proste si verím, že to zvládnem. Keď si nájdeš systém, hlavne ty nie rodina bude to OK. Začiatky budú určite aj pre mňa ťažké, to sú aj teraz, ale idem dám to, dáš to aj ty! A to mi nepomaha nikto, mama ďaleko, muž v práci. Neboj sa. Zatiaľ si to ešte užívaj, bábätko môže byť dobre,.moze byt aj zlé, ale tak načo sa tým teraz zaťažovať... Počkaj na pôrod, návrat domov a potom uvidíš. Držím palce.

jklara
22. nov 2016

ale to dáš, neboj sa. Ja mám teraz po sebe dvoch drobcov a ešte k tomu pubertiaka (ten robí viac škod ako úžitku väčšinou), takéto veci som tiež riešila pred pôrodom posledného. U mňa to bolo tak, že kým som mala stredného, starala som sa o neho úplne sama, manžel pomáhal minimálne, ale po narodení najmladšieho som ho musela zapriahnuť viac do starostlivosti o deti. Lebo ked som robila všetko sama, trvalo nám to strašne dlho, hlavne ked som šla večer uložiť najmladšieho, tato so stredným čakal v obývačke, a potom som mu šla dať večeru, obliecť do pyžama, prečítať rozprávku, umyť a tak do postele. Zase to trvalo dosť dlho, takže šiel spať aj o 21.00 - 22.00. Takže sme to urobili tak, že kým ja uložím najmladšieho, tatino nachystá stredného - nakrmi, oblečie do pyžama, umyje a môže ísť spať hned po najmladšom. Teraz ešte tak pomoc druhých nepotrebuješ, možno až ked budeš vo vyššom štádiu tehotenstva, ale potom sa ti otcova i sestrina pomoc zíde (bývam so svokrovcami, ktorí sú na dôchodku a tiež mi sem tam pomôžu, hlavne ked je manžel v robote). Neboj sa, systém si nájdeš....

lianatimea
22. nov 2016

Vekový rozdiel detičiek budeš mať super,staršie vypomôže,už len V tom smere že sa zahrajú spolu,začiatok bude trochu stresujúci dovtedy kým si nespravíš ako taký režim,organizačné schopnosti budeš potrebovať A musím súhlasiť S tým,že výchova A starostlivosť O deti patrí rodičom,starí rodičia nech vypomôžu,keď je treba(ísť K lekárovi, chorobnosť atď,)Veľké plus,že si mladučká energie máš určite viac než mamička po tridsiatke, možno skúseností menej,ale život nás učí A nikto múdry Z neba nespadol.Hlavne nech sú deti zdravé.

januska1211
23. nov 2016

Ahoj, ja síce nemám 21 rokov, ale prvého syna som mala, keď som mala 22, druhého o rok a štyri mesiace. Nemusíš sa báť, možno zo začiatku to bude ťažšie, ale to tak je. Potom si časom nájdeš systém a pôjde to bez problémov. Teraz už keď sú starší, je to super, zahrajú sa, ten malý rozdiel má výhody.
A to, že sa nevyspis? Vyspiš, neboj. s plienkami si ťažkú hlavu nerob, skúšaj už malého odnaucat postupne od plienok.
Ja som na dve deti úplne sama, muž pracuje od rána do večera, žijeme v zahraničí, takže žiadna rodina, žiadna pomoc a ide to, nesťažujem si. Len si treba na začiatku hneď povedať, že to zvládneš, aj keď budú ťažšie dni, predsa sú to tvoje deti. Držím palce 🙂

majulino
23. nov 2016

ahoj ja mam sestru, ktora ma 26 a 3 deti 5 a 4 rocne a teraz ma mesacne.medzi prvymi dvomi je rozdiel 13mesiacov a 2 tyzdne. aj ked jej velmi pomaha moja mama,kedze jej manzel pracuje na turnusy tak to zvlada celkom ok. zalezi podla toho ako si to nastavis a ako si urcis priority. drzim ti velmi palce

stepanka274
23. nov 2016

@monikastepanovska ale neboj sa, ved kym sa ti druhe narodi este mas cas, hlavne nestresuj, tes sa zo zdraveho krpca a pomaly sa chystajte na surodenca, mne sa druhe dieta narodilo ked to prve malo 15 mesiacov, dr.mi povedala nech sa nebojim ze babatko budemat v podvedomi ze mama toho ma dosta naozaj prve tri mesiace po narodeni len spal, papal a kakal, dalo sa to, ten prvy rok je trochu zahul, a ja som mala pocit ze materska je nekonecna, ale budes na to spominat a budes vyzerat ako ich sestra ked vyrastu, nic krajsie ta benzoyl stretnut, drzim palce, vela zdravia 🙂 🙂 🙂

petuska2110
23. nov 2016

Zvladnes to len si ver 😊 ja mám 23 a skoro 3rocne a mesačného syna. Sú horšie dní a lepšie ale dá sa zvládnuť v pohode. Nepomáha mi nikto mamina akurát občas postráži staršieho kim idem s malým doktorke. Samozrejme chlap pomôže ale ten chodí až večer domov a unavený.

hivanik
23. nov 2016

@monikastepanovska pozri sa nato z tej lepsej stranky. Budu vyrastat a hrat sa spolu kvoli veku. Ja mam 5-rocny rozdiel ale uz maju kazdy ine zaujmi. Vychadzaju spolu super ale ked ideme napr.do kina tak tazko vybrat nieco aby sme vyhoveli obydvom. A dalsie je ze niektore mamicky by za to dali aj nemozne. Zeny su nastavene tak ze zvladnu a hlavne pre deticky toho vela. Zvladnes mas okolo seba pomoc.

monhla
23. nov 2016

Neboj sa zvládneš to. Ja mám síce 36 a 3 deti a hoci som už 6,5 roka poriadne nespala, tak by som ani minútu nemenila.
Tvoj vek je pri nespaní výhoda. V 20 som pretancovala noc a na druhý deň som bola v pohode. Teraz "tancujem" občas v noci s malou, "lebo zúbky" a na druhý deň chodím ako mátoha 😝

Hlavne mysli pozitívne. Vekový rozdiel budeš mať pohode a deti sa Ti po roku aj spolu trošku prehrajú. Budú super parťáci.
A výhoda je aj to, že okrem manžela Ti pomôže aj rodina. To nemá každá. Len ich moc nezneužívaj 😉

zuzana1291
23. nov 2016

To das...mne sa syn narodil ked mala dcera 18 mesiacov. Nebudem ti klamat, prvych 12 mesiacov ta caka totalna psychiatria, obcas zachvaty zufalstva. Ale- prejde toto tazke obdobie a pride krajsie, lepsie. Nie je nic krajsie ako dopriat dietatu surodenca a vidiet ako sa lubia. A mimochodom, tiez som mala deti na dnesne pomery skoro 🙂 vek neries

meusicka
23. nov 2016

@monikastepanovska nestresuj sa vopred, bude to v pohode. ja som mala doma 3 rocnu ked sa nam narodili dvojicky.... bola to tiez ina fuska, ale zvladlo sa to a fakt to bolo hlavne na pleciach mna a mojho muza. drzim palce.

nanulka24
23. nov 2016

Moja kamoska mala prve v 18, druhe v 20 a tretie sa jej narodilo pred 22. Zvladla to, sice s kruhmi pod ocami a financne na pokraji krachu ale zvladla. Teraz ma skolaka a dve skolkarky a je spokojna. Deti sa prehraju, je medzi nimi silne puto a asi aj preto lebo nemaju velke vekove rozdiely. Ked si najdes system tak to dáš. Hlavne ked sa môžeš spoľahnúť aj na pomoc rodiny.

khkt
23. nov 2016

Moja dcérka mala akurát 17 mesiacov, keď som prišla domov z pôrodnice s mladšou dcérkou. Iste, sú ťažšie a ľahšie obdobia, ale zvládnuť sa to dá. Synček sa ti teraz ešte zdá byť maličký, ale kým príde druhé bábo, už bude oveľa vyspelejší. Hlavne sa snaž naučiť ho postupne zaspávať samého v postieľke, lebo nejaké dlhé uspávania sa pri malom bábätku nebudú dať zvládnuť. A tvoj vek nezohráva podstatnú úlohu, keď máš stabilné manželstvo. Určite vládzeš viac ako my po 30- tke. 🙂

fifina461
23. nov 2016

síce mam 30...ale som asi tehu....a to mam doma 4r, 1r a 2 mesacne babo 😀 😀 😀 dako to dáme, ale len s vyplazenym jazykom 😝

zuzi0911
23. nov 2016

Ahoj ja som druhy krat otehu ked prva mala 11 mesiacov a ja 20.rokov,,nemas sa coho bat,,bude to narocne aspon ja mam taku skusenost kedze moje baby nespali den noc iba plakali,,,myslelq som ze psychiatria to isti,,ale teraz?! Nelutujem, su uzasne,miluju sa,ochranuju aj pobiju 😃 no maju jedna druhu,,

carrot_apple
23. nov 2016

@fifina461 to ako sa dá byť asi tehu keď máš doma 2 mes dieťa?fú to po 6nedelí ste si užili teda a hneď....fíjha.

nika317
23. nov 2016

nemáš sa čoho báť, ja mám 19 a dve detičky. 🙂 je medzi nimi rozdiel rok aj 6 dní. je to makačka, hlavne s tou staršou, tá nechápe že prečo sa nevenujem iba jej. ale dúfam, že to raz prejde a budú super dvojka 🙂) držím palce! 🙂

monikastepanovska
autor
23. nov 2016

Dakujem baby

javorinska
23. nov 2016

moje prve je na ceste a mam aj z toho obavy ako to budem zvladat. Ale stale si hovorim ze ked to ine zeny dokazu tak to dokazem aj ja a tak isto som presvedcena ze aj vy aj ked ste mladsie

hivanik
23. nov 2016

@carrot_apple citaj pozorne. Ma 2 deti a je asi 3 krat tehu.

katrinka8
23. nov 2016

@carrot_apple - prvé dieťa má 4 roky, druhé rok a 2 mesiace a je tehu asi 😉

simona826
23. nov 2016

Ja som mala prvehého syna v 21 rokoch. O necelý rok, chýba 13 dní do úplného roka , sa mi narodil druhý syn ☺ Teraz majú 2 a 3 roky a je to v pohode ☺

maris0123
23. nov 2016

Ja som mala prve v 16ke druhe v 18 ke ..a teraz 3v 23.....a zvladla somm v 18ke s dvomi malymi ....oby dvoch som kojila .a som. Tu !!!! Neviem ze ci vie niekto take nieco predstavvit 2 deti naraz placu nevedela som ktoreho mam kojit, ale chvala bohu zvladli sme to s partnerom.teraz prvy ma 7 rokov uz je druhak .druhy ma5 chodi do skolky uz.