S manželom sme plánovali dcérku aj synčeka a ja som mala onedlho nastúpiť do práce a on na materskú. A BUM 😲 ! Ďalšie tehotenstvo. Neviem si predstaviť ako to vštko zvládnem a zostanem usmiata pre ďeťúrence keď je mi stále do plaču.... Je to príliš skoro. Ak máte niekto podobnú skúsenosť, prosím povzbuďte mňa a možno aj niektoré ďalšie mamičky, ktoré sa ocitli v podobnej situácii....
@betka13786 no, ja mam medzi dvoma detmi 20mesacny rozdiel a prave riesim dilemu, ci som naahodou neni tehotna.. ale druha dcera ma viac ako tvoje babo - ma 7 mesiacov..
takze prakticky ti poradit neviem, len ti viem povedat, ze to urcite zvladnes.. samozrejme, ze ked si to predstavis, urcite to vyzera narocne, ale ked to uz bude prebiehat, pojde to ako po masle, hlavne ked si nastavis system na vsetko.. uvidis, uz ked druhe babo podrastie, vsetko pojde lahsie.. nestresuj sa dopredu, vsetko dopada tak, ako ma..
a hlavne mysli na to, ze tvoje deti budu mat vdaka malemu rozdielu vzdy okolo seba rovesnikov, ktori im budu najblizsie zo vsetkych..
nooo prvych par rokov to budes mat tazke a nezavidim ti situaciu ja by som to nezvladla
@betka13786 ZVLáDNEš TO! to si opakuj, tiež zapoj všetkých okolo. ja som tiež neplánovane otehotnela tretí krát, tiež som si to nevedela predstaviť,ale poviem ti, že to bolo ľahšie ako tie prvé roky s dvoma detmi. Všetko sa dá, veď mnohé mamičky majú aj dvojičky či trojičky. hlavne treba myslieť pozitívne, teš sa na ďalšie bábo. prípadne ak budeš mať poporodnu depresiu-zdover sa s tym odbornikovi ale naozaj je to v poraidku a bude to v poriadku. bude to sice narocne, ale da sa to. drzim palce
@betka13786 Mam jednu znamu, ta ma 2,5rocne dievcatko, 1,5rocneho chlapca a parmesacne dvojicky, tie dvojicky boli neplanovane, ale zvlada to, aj ked ma toho velmi vela, lebo jej mama este pracuje, takze jej velmi nepomaha. Ja ju teda obdivujem, lebo ona dokonca stiha aj varit. A ma ti aspon kto pomoct s detmi mama alebo svokra? No urcite to zvladnes, prvy rok bude asi tazky, ale zase potom neskor budes rada, ked sa ti pekne zahraju spolu, to ti ja napr. teraz zavidim, lebo moj maly stale len mama pod sa so mnou hrat. Drz sa. 🙂
@betka13786 Určite to zvládneš, neboj sa. Začiatok, kým sa všetci zosúladíte, bude ťažší, ale to všetko prejde. Deti budú mať medzi sebou malý vekový rozdiel, budú si dobre rozumieť a budú držať spolu.
Musíš si len určiť priority, nesnažiť sa mať domácnosť ako zo škatuľky, byť super aj mama aj manželka atď., ale v niektorých veciach proste popustiť a nechať ich na dobu, keď budú deti väčšie.
Viem , o čom hovorím, ja som chcela byť super na všetkých frontoch a potom som padala na hubu 🙂.
Naša štvrtá dcéra je neplánovaná a nevieš si predstaviť, aká som rada, že ju máme 🙂 .
Držím ti palce 🙂 .
@betka13786 Tak ako pise @janickacrazy, spociatku to bude narocnejsie, ale potom budes velmi velmi rada, pretoze deturence sa budu hrat sami medzi sebou a velakrat ani nebudes vediet, ze ich mas...mam takto zopar kamosiek a pochvaluju si...Urcite to zvladnes, len si prosim Ta dopredu nehovor, ze to nezvladnes ..kazda z nich hovori, ze ked matka zvladne 2 deti, tak zvladne v pohode aj 3, 4 ...Hovoria, ze je narocnejsie mat 1 babo ako 3 ..tot ich skusenost ....takze sa dopredu nastav na to, ze to zvladnes ..ved dieta je dar a ked Ti bolo dopriate tretie, to tiez je len znakom toho, ze to urcite zvladnes. Vela pozehnania 🙂
@betka13786 no drzim palce, ale ak si mala nechraneny styk tak teraz nebud prekvapena ze si tehotna. Teraz je uz neskoro plakat nad rozliatym mliekom. Takze pevne nervy a vela sil. A poradim ti ze potom maj chraneny styk ak nebudes chciet 4. babo
no a prečo si sa nechránila prosím ťa, ved budeš vycucaná ako sušená slivka, no ale ked sa to tak stalo, tak to tak asi malo byť, nech ste všetci zdravé.........zober to tak, že čo by iné dali za deti, alebo čo i len za jedno.....poznám také, čo nemôžu otehotnieť už dlhé roky
@denisafono myslim,ze taketo povzbudenie teraz nepotrebuje...
Ja mam tiez tri deti a tretie neplanovane,ale teraz co je uz najmladsia rocna,tak vidim aky krasny vztah maju medzi sebou,su ako dvojicky.Bude to narocne,ale zvladnut sa to da.Drzim palce
betka13786 co ja by som zato dala...neboj sa, poobzeraj sa okolo seba kolko rodin nemoze mat babatko a dali by aj posledne aj za stvrte atd....neboj sa zvladnete to..ale to musite najlepsie vediet vy dvaja
neboj sa, nejako sa to vzdy da zvladnut....moja mala 7 mes. ked som zistila, ze som tehotna a tesili sme sa, no v pondelok som sa dozvedela, ze babatku nebije srdiecko uz nejaky tyzden...tak jedna vec je nestresovat sa zbytocne prilis skoro a druha, ze dieta je velky dar a stastie 🙂
ja rodim v oktobri a mam doma 13mesacneho certika.. no co, budu dvaja!! 🙂
Ja teda neviem posúdiť Tvoju situáciu z praxe, napíšem Ti však niečo, čo mi kedysi povedala kamoška, čo má 4 deti krátko po sebe a teda sledujem to aj u mojich detí, že dačo na tom bude... "U prvého dieťaťa makáš na 100%, u druhého iba na 50%, nie preto, že by si nechcela, ale preto, že tých 50% zaberie staršie dieťa... u každého ďalšieho sa to znižuje... čiže u tretieho 30%..." Ja mám pri dvoch fakt pocit, že mám viac času... to, čo vedel starší v skoro dvoch rokoch po mojom pracnom učení, to mladší vie v 14-tich mesiacoch bez môjho pričinenia, lebo odkukal od staršieho... tak si myslím, že áno, budeš to mať ťažké, čo sa týka plienok, jedla a toho, že na 3 deti budeš mať len 2 ruky... ale po prvých pár rokoch to bude určite ok a budeš pyšná na všetky 3 detičky... držím palce... 🙂
@betka13786 ja ti dokonca zavidim 🙂 samozrejme v dobrom 🙂 tvoje deticky budu samostatnejsie, ked nebudes mat na nich tolko casu, uvidis 😉
Budeš to mať síce náročné ale určite to zvládneš! Do všetkého zapájaj celú rodinu - manžela a aj starých rodičov...) Držím palce 🙂 .
@betka13786 ahoj.....moja kamarátka takto tiež neplánovane otehotnela, ale to tretie nebolo 1, ale dvojčatá, ktoré majú dnes už 2 roky..... povedala, že začiatky boli ťažšie, ale že neľutuje, to najstaršie dieťa malo 2,5 roka, keď sa jej dvojčatá narodili, viedla ho k tomu, že sú to jej súrodenci, o ktoré sa musí mamička starať, že či aj ona (dcérka) jej s nimi pomôže, tak malá celá šťastná jej pomáhala nosiť plienky do koša, podávala mydlo pri kúpaní, strážila pri postieľke a pod. drobnosti, vďaka ktorým sa cítila dôležito, rovnako neskôr sa to od nej naučila aj jej druhá dcéra.... dnes hovorí, že je šťastná, že sa jej deti navzájom zahrajú, že si popri nich stíha doma navariť aj poupratovať...... týmto som aj Teba chcela povzbudiť, že sa to dá zvládnuť, držím Ti palce, aby Ti detičky robili radosť a aby si bola šťastná 🙂
Náš pán farár vraví: jedno dieťa je málo, dve sú nič, tri sa pohrajú ale najlepšie sú 4 deti lebo tie vám robia radosť a postarajú sa aj medzi sebou... 🙂 🙂
začal k nám chodiť na návštevy a zistila osm že čakám tretie bábo 🙂 🙂 a super, som šťastná deti sa medzi sebou pohrajú aj ja mám viacej času a život je hned krajší..
Zvládneš to!!!
držím palce....
ber to z tej lepšej stránky ,nemusíš kupvoať chodítko, hračky, stoličku malé všetko zdedí 😀
Velmi ti drzim palce 🙂 ! Aj ja si myslim, ze to zvladnes. Myslim, ze ozaj sa budu navzajom ucit od seba tie tvoje deticky. Ja mam sestru, kt.je odo mna mladsia o rok aj 3mes a potom surodencov, co sa narodili, ked som uz chodila do skoly. Kazdemu dietatu by som veru dopriala rovesnika. Aj sme sa vadili, sme uplne rozdielne, ale mame sa velmi rady. S dalsimi surodencami je to uz trochu komplikovanejsie, bola som s nimi malo v case puberty, co je velka skoda. Sestra ma este len 16.
Ja by som dopriala aj nasmu pupcekovi surodenca co najskor. Aj vsetky detule mat skor. Aj kvoli nam, rodicom. Vidim, ake to mali nasi tazke. 🙂
Ak sa bojis porodu a prehliadok, ak nie si este ok po predoslom porode, prajem ti vela sil a zdravia a co sa tyka deticiek a vychovy, tiez verim, ze to zvladnete. Dufam, ze mas dobreho manzela a aj inych, ktori ti radi pomozu. Drzim vam velmi palce a chvalim vas, ze prijimate svoje krasne deticky! 🙂
@skatarina ja som realistka, a toto je realita
@denisafono to je sice mozne,ale myslim,ze tymto prispevkom chcela povzbudit a nie citat aka bola neopatrna a pod... Mne sa to stalo tiez a pouzivala som ochranu,tak co poradis aj mne nieco aby som nemala stvrte? Chapes co chcem tym povedat?
@skatarina tak tebe radim ze, sex iba za ucelom splodit dieta, a nechapem preco si vlastne komentovala moj prispevok. Komentuj otazku a nie odpovede inych. pa
@denisafono evidentne si to nepochopila,tak pa 😀
@skatarina nevies citat? ja som ju predsa povzbudila, alebo tu je problem ze asi ty nechapes
podla mna si treba dat väcsi pozor alebo si 2x premysliet...pri ochrane mas max 2 % ze otehotnie co je malo a to by musela zabudnut vziat tabletku alebo prasknut kondom co by sa nemalo stavat ale ak aj tak chlap by to mal zistit ze ma prasknuty nie?ale co uz zbytocne plakat nad rozliatym mliekom nebude to mat jednoduche ale ak mam uviest priklad tak moja svokra mala 2 dcery s rozdielom 11 mesiacov a tu je
@denisafono mas zaujimavy sposob povzbudzovania,ale ok tvoja vec
hura pochopila si pointu fora. Presne moj nazor moja vec.
@betka13786 no to budete mat ako keby ste dvojicky mali.alebo aj trijicky. nezavidim vam, ale urcite sa to zvladnut da s pomocou rodiny, rodicov, surodencom a znamich, ktory vam mozu pomoct.
ale sa divim, ze v dnesnej dobe, ked zena nechce otehotniet sa nijako nechrani. ved je tolko moznosti.
@denisafono 😀
Neviem, prečo sa tu treba hádať 😖 Niekedy je mať názor na vec síce pekné, ale velmi neproduktívne, vtedy si treba zahryznúť do jazyka alebo klepnúť po prstoch. @denisafono gratulujem k tomu, ze sa to tebe nestalo.
@betka13786 - ukludni sa a nepanikar. Veci budes riesit za pochodu. Nie si prva ani posledna s troma malickymi detmi, budes si musiet zabezpecit trosku pomoci okolia a rodiny, prve mesiace asi vypijes litre kavy a budes potrebovat silne slnecne okuliare na zakrytie kruhov pod ocami - ale - ta hrdost, ked pojdu vsetci traja do skolky a ty budes mat HOTOVO a vsetky kamosky len teraz zacnu druhe kolo materskej 🙂 Je uplne jedno, ci zlyhala ochrana alebo ako sa to dietatko prihodilo, patri uz teraz k vam a ten hore vie, ze preco. Vecicky po starsich doma este vsetky mas, jedno kocik predas a kupis dvojkocik. Ziadne velke dalsie investicie neocakavaj, ponosi jedno po druhom, vyhra sa jedno po druhom. Budete velka stastna rodina.
ja nie som v podobnej situácií, ale držím ti veľmi palce, aby si to zvládla, možno ťa povzbudím len jedným, môj manžel je zo 4 detí, chalanov mala svokra po roku a potom po dvoch rokoch dievča, plus sa starala o statok a prvé dieťa mala mladá. čiže zvládnuť sa to dá, len treba pevné nervy a dobrú synchronizáciu