Malý spí stále na chrbte. Vadí to?

bambulkabambulkova
11. máj 2011

chcem sa opytat moj mali ma pomalicky 6mesiacov a spi skoro celu noc na chrbte neotacam ho,nedavam ho ani na bok skusala som zobudi sa place nevadu ze lezi na chrbte ??????? 😒

titkovamiriam
11. máj 2011

moje deti vsetky spavali na chrbte,na brusku nechceli vobec až ked sa vedeli otačat tam aj spat.myslím si ze to nevadi,len pozor na deformaciu hlavicky aby ju nemal otlacenu ked tak mu otacaj ked zaspí hlávku alebo ju podlož 🙂

bambulkabambulkova
autor
11. máj 2011

@titkovamiriam dakujem ti on si otaca sam hlavicku 🙂 to vie 😉

titkovamiriam
11. máj 2011

tak vobec nerieš ked je pokojný a vyspatý nech spinká 😉

mata1001
12. máj 2011

@bambulkabambulkova ahoj aj moj maly spaval na chrbte az do cca 8 mes.odkedy sa vie sam otacat.odvtedy spava aj na boku,aj na brusku.takze myslim ze sa nemas coho obavat. 🙂

bambulkabambulkova
autor
12. máj 2011

@mata1001 ale radsej som sa opytala skusenejsich mamiciek no moj este sa nevie otacat cez noc iba hlavicku ale cez den sa otaca s chrbta na brusko atd

feb13
12. máj 2011

Myslim ze spanie na boku je dolezite pre novorodencov, aby sa nezadusili keby nieco vygrckali. Taketo velke deti, pokial su zdrave, by uz nemali v spanku grckat. A hlavicku prelezanu tiez nebudu mat, lebo sa natolko uz hybu aj v spanku ze si ju otacaju.
Moj maly sam zacal spavat na chrbte asi nejak po 2 mesiacoch a vcera dokonca 2x zaspal zase na boku, ale to sa takto otocil sam, tak uvidim co z toho bude.

ela2710
12. máj 2011

@bambulkabambulkova ahojky, nas maly spinkal dva mesiace na chrbatiku, neskor sme ho uspavali na boku, lebo tak mu to vyhovovalo, jednu noc na jednom, druhu na druhom..od cca.4 mesiaca sa otacal na bok pri spinkani sam a od 6.mesiaca sa prevaluje uz aj na brusko... 🙂 nic na tom nie je, kazdemu vyhovuje ina poloha, ja som bola vzdy zvyknuta spat na bruchu a ked som bola tehu robilo mi problem sa naucit spat na chrbte 😀 a potom som si na to tak zvykla, ze uz len na chrbte teraz spavam 😀