Ahojte, mala to niektorá s babom tak, že ocko bol naj? Ale tak, že ja nemôžem ani utesit malého, keď sa niečo stane, musí len ocko. Aj keď plače, tak ocko. Keď plače v noci, tak ocko. Mňa hrozne mrzí, že ho nemôžem polutovať, utesit. Do kedy to trvalo,? Malý ma 15 mesiacov a mne chyba, že ma nepotrebuje. Už to trvá nejaký čas. Keď sme sami, tak je všetko ôk, ale aj vtedy ma odstrkuje v podstate, keď sa niečo stane. Detičky sú vraj na mamu naviazané a chcú, aby ich u tešila ona. Môj malý nie. A nepíšte mi prosím, že mám byť rada, lebo mňa to fakt mrzí. Ďakujem.
@jaja23 je to len obdobie, aj u ans presne taketo bolo okolo tych 15mes. ....cca.2-3mes. to trvalo, potom zas ja a uz ma 5 a je to taky cickos na mna, ze radsej by som momentalne bola, ekby sa vratil k vtedajsiemu obdobiu:D nerobte z komara somara, fakt je to obdobie, kt. rpejde a prekvapim ta, budu este teda kadejake obdobia, z kt. budes vykolajena.....toto nie ej tragedia! hlavne to neprecituj moc pred nim, nechaj nech si uzije ten cas s tatikom, elbo fakt to prejde....velmi rychlo....
Myslim ze do 30ky ho to prejde :D jejda chapes, ved 15m je vlastne chodiace babatko. Kazdych par mesiacov bude vsetko inak, spanie, jedenie, psychycky rozvoj, vazby v rodine, emocionalny stav, potreby. Tuk tuk!
To ma mrzí a chápem , že vás tiež. Niekedy je to proste tak. Môže sa to však zmeniť z minúty na minútu. Skúste sa netrapit.
U nás je to presne tak ako píšeš 🙂 keď sa niečo stane a je doma tatušo tak iba on môže poľutovať a keď je v práci tak už môžem aj ja 🙂 pripisujem to tomu že ja som na neho prísnejšia a zdvihnem aj hlas aj dám po zadku a tatušo nie 🙂 ale zase pri zaspavaní obíjma iba mňa tatuša nie 🙂
Naša má 17mes a to iste, len tato, dokonca keď ju prebaluje, prezlieka, ani nemrkne, mne robi sceny, keď odide z izby muž, tak place a chce ist za ním, aj utešiť len on môže, keď sa jej niečo stane. Neviem, mna to nejak netankuje, nie je to krikom, výchovou, lebo nekricime ani jeden, nedostáva po zadku a nie sme ani prísni, skôr dôslední a vysvetľujeme obaja. Keď som však minuly tyzden odisla na jazykovku, muž mi vravel, že plakala za mnou, že mamaaa mamaaa, tak asi má má predsalen rada😂😂😂
Ďakujem vám všetkým. Ako ja nepochybujem, že ma má rád, len ma mrzí, keď ho nemôžem utesit, veľmi by som chcela, keď plače, trhá mi to srdce a on len tatinka stiska. Ú nás je to už asi od roka tak, nikdy ani nemal separacnu úzkosť na mňa, takže neviem, čo to je. Inak tých jeho období sa bojím fakt, ešte to bude asi sranda.
Musíš sa trochu "prestaviť" v hlave,čo by iné za to dali,aby drobec liezol za ockom a mamke dal pokoj,nech niečo aj porobí.
@jaja23 mali sme to presne rovnako, maly ma dokonca odhanal od seba a trvalo to celkom dlho, teraz ma 17 mesiacov a už sa to zlepšuje dosť, dokonca sú chvíle, keď sa pýta na ruky vyslovene mne..Ako to prislo, tak to odíde, netráp sa s tým, deti sú veľmi nevyspytateľné
@jaja23 akoze chapem ta mami sme majetnicke chceme byt tie naj pre dieta 😊ja Dufam ze nas syn bude takto na otca naviazany lebo nasa mala je mega Moja pijavicka a trebars zuri nechce daddyho aby ju dal do autosedacky 17kg chce aby som ju len ja dala a to mame pick up truck. A v tehu to fakt nemam chut ju vecne ja vo vsetkom riesit fyzicky.. mala obdobie iba kratko Po narodeni ked ju zobral na ruky cerstvy po robote nevycucnuty kojenim na ruky ze sa unho hnet ukludnila Ale to trvalo tak 2 tyzdne. Chlapci su vacsinou viac naviazani na otca si myslim. U nasho by mi toto vobec nevadilo kedze jednu pijavicku uz mam. Mm nemusel raz k malej v noci vstat bola dlhodobo kojena a ani by ho nechcela. Proste prehltni pychu a ber to tak že super ze sa mu tatino tak paci, ked bude dalsie babo u vas doma tak len budes rada aky ma drobec so svojim otcom blizky vztah .
Jasne, ze hej. Maminky su zvacsa dobre, ked je tatik v praci a ked pride domov, tak sa hned na neho dieta nalepi. Ono to podla mna asi aj tak ma byt a osobne som to nikdy nejak nesilila, aby to bolo inak
Pokiaľ som s prvorodenou bola tri roky doma na rodičovskom, tak nevidela nikoho len mna... Po 3rokoch som odišla do prace a začal byť ocko sem ocko tam, ocko pofukaj, ocko objim, ocko na ruky, ocko daj jest, ocko priprav desiatu do školy, dôjde z prace ocko a ta mu letí do náručia ako keby ho nebolo roky... Dnes má za mesiac 8 rokov a ocko ocko je ocko... Ale keď sme samé, tak poslednú dobu vidím, že sa dôjde pomojkat postiskat, porozprávať, a myslím si, že to bude tým, že máme 4mesacneho malého a vidí, že som najviac teraz s nim.. Ale nikdy som to neriešila, ved je to jej otec a dôjdu obdobia aj také aj také a uvidíme, kde sa do pracujeme, keď sa bude vydavat😜
No tak sa stiskajte keď ocko nie je doma 😁 je to normálne, s ním je predpokladám menej času, kým je v práci atď, tak si to vynahradzuje. My aj teraz niekedy máme také obdobie. Hlavne keď mama chce By si upratala slečna po sebe 😂
JA ťa úplne chápem. Môj starší syn od cca roka začal uprednostnovat moju mamu. Vzdy ked sme boli spolu tak len ona vsetko musela. Trvalo to dlho, mam pocit ze hadam aj do dvoch rokov... Velmi ma to mrzelo. Kazdy mi vravel ze mam byt rada ale mna islo porazit, Teraz ma uz 6,5 roka a sice starku lubi stale ale uz tak normalne 🙂 a ked sa nieco stane tak ide za mnou. A ako kompenzaciu mam mladsiu dceru ktora je odjakziva moja prisavka. A to taka ze niekedy s laskou spominam ako ma syn odstrcil a siel za starkou 😀
No ved kto to nezažil, nepochopí ako môže mame chýbať objatie dieťatka. Ja viem, že keby bol na mňa na viazaný, tak mi to asi tiež vadí. Jasne, snažím sa to vynahradzat cez deň. Aj môjmu to trvá asi od roka, už mi to príde dlho. On je celkovo veľmi spoločenský, mňa nikdy nejako nehľadal. Už druhé mat nebudem, aj preto ma mrzí, že je to takto. Ďakujem za povzbudenie.
@jaja23 ocko predpokladám nekričí, nevychováva (ako mám na mysli rázny tón mamičky)
môj malý mal tiež také obdobie, je aj normálne, veď teba vidí nonstop, ja sa na tvojom mieste stiahnem, nevnucujem a sám príde 🙂 teraz máme obdobie, že odstrkuje tatika, lebo ma vidí menej odkedy pracujem (12tky) a to môžem aj kričať, čo muž málokedy, aj tak len za mnou, až mi je muža ľúto, ako mu povie, ty už choď do roboty :D ale keď sú sami tak je všetko ok, sú všelijaké obdobia, každé má svoje čaro, ja na tvojom mieste práve toto obdobie využívam v prospech seba :D dám tatikovi a venujem sa sebe :D