Mali ste niektorá dieťa v mladom veku a potom aj úspešnú kariéru?

trudy123
15. aug 2019

Ahojte! Veľmi by ma zaujímalo,či sú tu matky,ktoré porodili v relatívne mladom veku (napr 20-22ročné) a dokázali mať dobrú prácu alebo aj vlastný biznis popri malom dieťaťu. Alebo či sú tu vôbec také,či toto všetko zvládli bez partnerov. Zaujímajú ma reálne skúsenosti.
Ďakujem😊

emma_932
15. aug 2019

Ahoj, tak ja som rodila v 27 a do porodu aj hned po porode som pracovala. Mam o tom aj nejake clanky v blogu, da sa to zvladnut.

vevesh
15. aug 2019

@trudy123 ked musis a chces, vsetko sa da....myslim, ze by som to zvladla aj bez partnera, i ked som toto nikdy nemusela riesit, kedze som vydata. Ale studovat, robit karieru ci biznis pri malom dietati sa da, len je to otazka priorit (kde das dieta opatrovat, na ako dlho, ci mozes pracovat z domu...)

lagata
15. aug 2019

@trudy123 verim tomu, ze ked sa chce, tak sa da. Mam 25, celkom dobru pracu na zivnost, ktoru viem robit aj z domu a pevne verim, ze ked pride dieta, tak budem popri nom aj robit (ak aj nie naplno). Moja mama so mnou napriklad otehotnela neplanovane, ked mala 19 a zvladla aj dokoncit vysoku skolu. Chodila som s nou na prednasky 😄

1ivanka1
15. aug 2019

@lagata vies toto su take krasne plany ked nemas este ziadne dieta...nic sa neda dopredu naplanovat,su deti ktore 23h spia a deti ktore 23h revu alebo maju rozne zdravotne problemy a neda sa pri nich pracovat...

lujza123
15. aug 2019

@trudy123 neviem ci som bola až taká mladá, mala som 26, ročne dieťa, a vďaka môjmu ex som ostala úplne bez majetku (ostal mi kufor s mojimi a malej oblecenim) a ešte s nejakým menším dlhom asi 300 e (tiež robota ex).
Takže áno okolností ma prinútili začať makať. Ale osobne si myslím ze hlavne ta bieda a naozaj nutnosť zabezpečiť jedlo a strechu nad hlavou ma donútili konať, keby mi je dobre asi neriešim.
Vela veci co sa zdá nemožných nakoniec ide celkom lahko keď už sa človek do toho pusti

lagata
15. aug 2019

@1ivanka1 mas pravdu, naplanovat sa neda nic a aj o tom, je zivot 🙂 Ale poznam samu seba a viem, ze som teraz v takom bode, ze ak by prislo aj na najhorsie a zostanem na dieta sama, tak sa zatnem a zvladnem to. Par rokov dozadu by som toto o sebe nepovedala 😄 Samozrejme, toto vsetko je velmi individualne a tazko zovseobecnovat

maminuska
15. aug 2019

@trudy123 prvé dieťa 21, celkovo mám deti 5, podnikám 15 rokov , darí sa mi.

ivkasolteska
15. aug 2019

@trudy123 pri mojom synovi som bola rada ked som dokazala uvarit obed a nie po prebdenej noci,ked som spala sotva 4 hodiny, este vstavat do prace.ked ti nema kto pomoct s malym,tak asi tazko. . .tolko moja skusenost

kristina2412
15. aug 2019

@trudy123 ak ti má kto pomôcť mama,sestra atď pár hodinami stráženia a psychickou podporou tak to zvládneš👍samozrejme závisí od dieťaťa aké bude, to sa nikdy nedá dopredu predvídať.

lucinka1988
16. aug 2019

@trudy123 pracujem bez prestávky od nástupu na MD pre pôvodného zamestnavatela, ale z domu!!!Lahke to nie je, ale nikto mi v tomto smere nepomaha..Všetko robim, keď naly cez den spi. Mám ale veľké stastie, že aj keď ma 17 mesiacov, spava cez obed aj 3-4hod. Veľmi závisí od dieťaťa, to je veľká pravda. Ale ak žena veľmi chce, da sa snáď všetko...

hettinka
16. aug 2019

@trudy123 ja som rodila rok po skončení VŠ v 25 rokoch (druhé v 30-ke), v tom čase som robila cez jednu agentúru lektorku firemných kurzov a prekladateľku, na tú dobu dobre zarábala, manžel to mal s prácou také všeliaké...
Po narodení dieťaťa som sa vrátila k práci po 2,5 mesiaci, nie naplno samozrejme, ale koľko som stíhala. Pomáhala mi mama aj manžel sa dieťaťu nemal problém venovať. Ked mala dcéra rok, vzala som k tomu ešte miesto na pol úväzku v škole. Prácu pre agentúru som ešte robila stále ... a ked mala dcéra 3 roky a šla do školky, už sa to nedalo. Teda dalo, ale dieťa by som skoro nevidela. Práca v jazykovke bola zvyčajne popoludní a ja som potrebovala pracovať prioritne ráno. Potom som si našla miesto na gymnáziu, tam som dodnes. Plat je síce malý, ale je to stabilná práca a nemám problém sklbiť deti, domácnosť a prácu. Okrem toho mám občas nejaký preklad, 3 roky som robila na jednom projekte, kde som si vedela krásne privyrobiť a bola som časiovo flexibilná, teraz už projekt skončil.
V škole neplánujem zostať do dôchodku, ked mladší syn odrastie, asi prevezmem malý obchodík po mojej mame a rozbehneme s dcérou k tomu nejaký eshop ... uvidíme.
Pre mna je priorita spokojnosť a výchova detí, chlap zarába teraz už lepšie, takže na môj plat nie sme až tak odkázaní.

Ale zvládnuť kariéru a dieťa bez pomoci je podľa mňa nereálne...

eliaska101
16. aug 2019

@trudy123 pokiaľ má žena dobrú robotu, tak si myslím, že sa to dá zvládnuť. No ja som na PN celé tehotenstvo, keďže som robila za pásom a to si neviem predstaviť, že by som sa hneď vrátila po pôrode.