ahojte maminky, potrebujem poradit.. 😀 😀 mame dve deti-chlapca a dievca, a buduce leto ked bude mat dominik rok chceme ho dat do vlastnej izby a tu sa zacina moja dilema..aj ivanku sme dali do vlastnej izby ked mala rok a kedze ideme trosku prerabat byt, musim sa rozhodnut co ako bude..ja by som chcela dat kazdeho do vlastnej izby..keby to boli dve baby alebo dvaja chlapci tak ich urcite dam spolu ale niektoi clenovia rodiny ma prehovaraju nech ich dam do spolocnej izby a neskor ked budu uz velky tak ich dam kazdeho zvlast..tak budem velmi rada ked mi napisete svoje nazory a rady ak mate v spolocnej izbe chlapca a dievca..lebo mi to vrta v hlave, myslim ze vsetko ma svoje pre aj proti ked su spolu alebo kazdy zvlast, len si to neviem akosi predstavit-chlapec a dievca v spolocnej detskej.. 😲 😲 dakujem.. 😀 😀
no tak dovtedy by som ich asi spolu nenechala sak by ma vystrelo.🙂 ale mam dve kamosky co boli tiez s bratmi do puberty a tie si to chvalili ze bola sranda.🙂 no a moj muz chce aby boli spolu ze takto ked budu pred spanim vyvadzat ze nemusim robit bordel v dvoch izbach ze to vybavim naraz.🙂
@kiwinka21 - ak je moznost, som za vlastne izby. Je mozne spravit aj chlapcensko / dievcensku izbu, ale predstav si tuto situaciu o tri roky - trojrocny chalan demolujuci auticka a cerstva skolacka, to uz take super nebude 😖 A byt tipujem nebudete prestavovat o tri roky zas ;)
Ono ked sa MUSI da sa vsetko, ale ja myslim, ze pri takomto vekovom rozdieli - tri roky - to bude velka zvada + mala ma urcite aj mensie hracky - playmobil, puzzle, goralky, to vsetko budete musiet pred malym skovavat co je vo veku okolo roku (ako nase tornado napr.) takmer nemozne, ak je to v jednej izbe.
Saska je myslim riadne vdacna ze niekedy staci zavriet dvere a ta dvojnoha demolujuca otrava ostane za nimi ;)
@kiwinka21 ja som mala vzdy spolocnu izbu so sestrou, ked sme sa prestahovali do rodinneho domu, mali sme kazda vlastnu, ale dlho to tak nebolo, lebo nam bolo ,,smutno" chceli sme sa spolu hrat, takze sme sa rychlo nastahovali naspat do jednej spolocnej, moj spoluziak mal spolocnu izbu so sestrou a nikdy nevravel, ze by to bolo neprijemne, vzdy mali srandu, my sme zatial s malym v jednej izbe a keby´bolo druhe babo, tak budu spolu, ja by som neoddelovala, pokial by samy nechceli, zas mne to pride neprakticke, aj ked rodicia davaju skoro deti do vlastnych izieb, maly ma hracky v obyvacke, aby som ho mala cely den na ociach a spinka s nami, co by som dala do takej jeho vlastnej izby? akurat len postielku a skrinu, lebo by som nechcela aby sa hral niekde mimo mojho dosahu, ale kazdy ma na to svoj nazor a nech si kazdy spravi tak, ako jemu vyhovuje 😉
No u nas maju drobci spoločnu izbu ,a neviem si to vynachvalit .. tiez som sa spociatku bala ,ze ako to bude ked mala babula 4 roky a drobec 1 rok ,ze ci sa nebudu budit ,ako to bude ked budu chory a pod . .ale teraz som len rada ,bo sa spolu vynikajuco pohraju ,izbu maju akoze predelenu ze cast je malej ,a druha cast synatora za ktoru si zodpoveda kazdy sam .. ale napr .ked maju ist spat tak viem ,ze sa este dlhu dobu rozpravaju ,ze ako bolo v skole ,momentalne že co chcu od jeziska ,a podobne tajomstva 🙂 a vidim na nich ako pekne spolu drzia ,napr ked su vonku ,jeden druheho sa aj zastanu ,ale aj ked daco vyparatia .
ale je pravda ,ze mame len 2-izbovy byt ,takze izba pre kazdeho zvlast ani nepripada do uvahy .. no a keby mam moznost ich dat kazdeho samostatne ,asi by som to aj tak nespravila ,mozno keby maju obaja 13- 14 rokov ..
tot moj nazor. 😉
ahojte, ja som od brata starsia o necele tri roky a mali sme spolocnu izbu asi celu moju zakladku. Aj sme sa niekedy rozhodli,ze on pojde do druhej izby (ta bola prazdna a cakala na neho) ale o den, dva nas to hned preslo a vratil sa ku mne do izby. Nam to obom vyhovovalo ze sme boli spolu, jednak sme sa menej bali napr. pocas burky a jednak sme si delili upratovanie izby. Nikdy mi neprekazal. Ale na druhej strane, ja som pred tym sama izbu nemala, do vlastnej izby som sla az s nim, dovtedy sme boli obaja s rodicmi v izbe,takze som nebola zvyknuta na sukromie.
mame rozdelene..chlapci maju svoju, baby maju svoju..ked maju chut , tak sa stretnu vsetci v jednej, ked nie, zalezu do svojich izieb..je to tak super..myslim, ze ked je moznost, tak by som detom urcite dopriala kazdemu svoju izbu..pri hrach sa budu urcite stretavaj v jednej..ale aspon bude mat kazde to svoje kralovstvo..
noo pekne kazda mate pravdu.🙂 no my byvame v dome a mame malu izbu navyse a vlastne bola by to hostovska izba, co by sa v nasej rodine aj hodilo.🙂 a ta ´´spolocna´´ izba je celkom sikovna takze by sa dala kvasi rozdelit na raj babik a aj na miesto s autodrahou.. 😀 😀
@anjelicek26 a presne toto mi dava zabrat ze bude bitka o hracky..ale goralky zatial nema ani ivka z bezpecnostnych dovodov.🙂 a prosim co je to playmobil??, 😅 😅
@ela2710 sak keby to boli dve baby hned by sli spolu,,a aj u nas je to tak ze v obyvacke je hrackarski kutik..a vlastne ani ivka sa nehra sama v izbe vzdy s nami.. 😲 😲
@mmonika ved aj ivka ho strasne lubi-zatial.🙂
TAKZE INAK DAKUJEM ZATIAL ZA RADY,,BUDEM TUHO PREMYSLAT.🙂 A UVIDIME CO PRIDE.🙂
@kiwinka21 Ahoj, ja mam brata mladsieho o 15 mesiacov, byvali sme v 4i byte, takze bola moznost aby kazdy mal vlastnu izbu. Ale aj tak sme vzdy skoncili v jednej, v podstate do konca zakladnej skoly. Bolo to super, hrali sme sa spolu, a ani vecer sme neboli sami. Vecer sme vzdy este vykecavali, neviem si predstavit ze by som tam bola zatvorena sama. Potom to tak nejako prirodzene vyplynulo ze sme si liezli na nervy stale viac a viac a nakoniec sa brat odstahoval.
@kiwinka21 - no my mame extra hernu a tam sa polu hraju a v izbach je väcsinou prave ten klud a ak sa saska uci, cita, pise si ulohy, tak ju aspon nerusi. Max sa hrava aj v svojej izbicke casto. Inak sa tam spinka, prezlieka...
Jaj a playmobil, ona ma asi 5 velkych setov od zamku az po zverolekarsku stanicu, su to malinke casti, vsetko treba poskladat, rozobrat, je to krasne pre dievcatka, lenze tak akurat na spapanie nasim drobcom 😝
@kiwinka21 ked je moznost urcite samostatne izby, ja som s bratom bola v jednej az kym som sa nevydala 😒, dala by so neviem co zato, keby som mala vlastnu izbu, Tu v Kanade je nejaky zakon a ani vam nedovolia prenajat si napriklad jedno spalnovy byt, ked mate dieta (musi mat vlastnu izbu, aj ked je mimino) a taktiez si nemozete prenajat dvojspalnovy byt ak mate deti opacneho pohlavia, kazde musi mat svoju vlastnu izbu.
@anjelicek26 jee to som rada, ze niekto pozna playmobil, pred par mesiacmi, ked som zvazovala, ci kupit synovi (ma len 3 roky), tak som tu dala otazku, ale nikto sa neozval,asi sa to na Slovensku nepredava. Mne sa to strasne lubi, nakoniec som kupila - ma auto na kempovanie so vsetkym moznym, co k tomu patri, teraz chce hrad, alebo piratsku lod - tak mozno nieco kupim pod strom, len je to dost drahe, tak zvazujem, ci vyhodit tolke peniaze za hracku, kedze to ma male casti a on je stale dost maly, mozno este pockam.
Ahoj. Ja mám tiež dievča a chlapca. Určite budú zatial spolu, keďže máme len dva a pol izbový byt, ale páči sa im to. Keď by sme sa neskôr presťahovali do niečoho väčšieho, tak by som ich zasa dala spolu, ak by ovšem nechceli byť sami. Podla mňa je to tak, že niektoré deti potrebujú spoločnosť a niektoré majú radšej súkromie.
@kiwinka21 znama ma 10-rocnce dievca a 5-rocneho chlapca. Od zaciatku maju spolu izbu a aj ked ho chceli dat do samostatnej, sestra ho nepustila. Tak su spolu a ked si budu liezt na nervy, tak sa prirodzene rozdelia.
my sme so sestrou mali dokonca spojene postele. Uzili sme si kopec srandy v spolocnej izbe.
@sisaka - my sme Saske zacali kupovat playmobil od 3,5 roka a krasne sa s tym zahra, len vravim, ak k tomu pustime maleho, tak je koniec, vsetko v puse, vsetko rozburane, no hroza a slzy u malej 🙄
Mne nejde o to, ci by sa spolu nevyhrali - ale vyhrali - ale niekedy deti potrebuju aj klud a utiahnut sa, mat ten pokoj a to sa ak je tam ten druhy surodenec fakt neda. Rovnako co sa tyka vecierky, ritualu na spinkanie - Saske citame rozpravku, Max to ma na haku a beha tam, proste tak by nezaspal (ani jeden) v zivote, on potrebuje zapnut kolotoc, zhasnut a odist... Mozno je to ine, ze my mame hernu, ze sa spolu hraju tam... Mam ale zo Sasky fakt pocit, ze niekedy je strasne rada, ze staci zavriet dvere, a nemoze jej tam ist. Zabrani to v buducnosti aj vela hadkam.
ahoj ak mas tu moznost tak daj kazde do svojej izby u nas je to takto nas je vela a este aj bude viac najstarsi syn ma svoju izbu v dalsej izbe mame hernu a tam sa deti aj ucia v spalni su dvaja chlapci na poschodovej posteli a dcerka v postielke a my s manzelom v kutiku v obyvacke ked sa narodi babatko bude to este zaujimave kto pojde kam inac aj ked najstarsi syn bol mladsi vsetci spavali v spalni traja chlapci a dve izby boli volne im sa to tak pacilo 🙂 🙂 🙂
@kiwinka21 Ak máš možnosť určite ich rozdel. Sestra má dve deti - už pomerne veľké 17rokov chlapec a 14 rokov dievča. Od malička bývajú spolu v jednej izbe - spávajú na poschodovej posteli a čím boli starší, tým viac im to vadilo, práve kvôli pohlaviu... Hlavne keď sa im začala puberta.
A keď boli malý večne sa v tej deckej len mlátili...
@yanni no este som v obchode nevidela ziaden Playmobil pre deti mladsie ako 4 roky, na vsetkych krabiciach bolo myslim od 4 alebo 5 ?, takze ani neviem,z e maju nieco aj pre mensie deti, mne vobec nejde, teda neslo o to, ze by tie male casti pojedol, to by ho ani nenapadlo, mna skor zaujimalo, ci sa take male deti s tym dokazu hrat, nie vzdy je vekova hranica dana koli tomu,z e ide o male casti, ale niekedy je potrebna urcita vyspelost dietata aby sa s tym vedelo zahrat ....
podla mna deti kludne mozu byt spolu, ved su deti, je divne, ze bude kazdy sam v jednej izbe. My sme s brachom boli spolu v izbe do mojich 12 rokov, bracho je takmer o tri roky mladsi. Uz v dvanastich, samozrejme, som zacala chciet mat vlastnu izbu a myslim, ze ten zaciatok puberty je vhodny cas na rozdelenie deti do vlastnych izieb.
Mne sa napriklad paci rozdelenie izieb na izbu na spanie a na hranie/ucenie.
No rozhodnutie je len a len na rodicoch, ako vidis, kazdy to riesi po svojom 😉.
@sisaka Siska ono to nikdy nevies, casto su deti take, ze ich nieco na zaciatko zaujima a potom to stoji mesiace niekde v skrini. Ista si nemozes byt ani u väcsich deti. Ja velmi Playmobil nepreferujem, Lego je mi milsie. tam ked sa aj nieco strati, tak to mozes nahradit z ineho setu. A legove casti sa daju kupit aj osve, pri Playmobile je to horsie. A ovela lacnejsie tiez nie je. Ty najlepsie poznas svoje dieta, co ma rado atd. ale zaruku nemas nikdy. Ja uz som zazila deti, co Lego, Playmobil & Co. uplne ignorovali. A to sa hovori, ze Lego je univerzalne a zahraju sa s nim vsetky deti. Musis skusit a len ty sama vies ake je tvoje dieta na svoj vek vyspele. 😉
Ahojkajte všetci.Velmi by som vas chcela poprosit či by mi vedel niekto poradit ako zariadit detsku izbu spoločnu chlapec dievča aby mal každy svoje sukromie.Kika dcera ma 9 rokov aTomino len 3.Izba ma 4.5 a 4,5 metra ma na dvoch stenach su okna a dvere su na boku popravej strane.Za každy navrh budem vdačna.
Ja odpoviem na danu otazku....Ano. Surodenci ineho pohlavia by mali mat svoju izbu.
Vo vacsine pripadoch to vsak nejde... My sme jeden rok byvali v byte a deti "museli" mat spolocnu izbu. Neprekazalo im to, boli spokojni, obaja mali pod 7 rokov. Ale mali sme jeden problem- syn,ked ide spat, tak mu to trva asi tak 5 min a uz si chrapka... Dcerka,ked ide spat, tak jej to trva cc. dobru hodinu kym zaspi. Narusala tym synov spaci rezim...
Co sa hrania tykalo a dennych aktivit, tak tam nebol problem ani v jednej z alternativ....
Teraz maju kazdy svoju izbu a hraju sa rovnako-stale spolu, bud v jeho, alebo v jej izbe..... Je to urcite lepsia alternativa, uz len z hladiska, ze v puberte uz budu mat kazdy svoje sukromie.
určite by mali mať každý vlastnú izbu a cez deň sa môžu hrať bud u jedneho v izbe alebo u druhého 🙂 http://akoapreco.com/ako-zariadit-detsku-izbu/
pred 2 rokmi sme sa prestahovali a nase deti dcera a syn/17 a 10/ ma kazde vlastnu izbu, predtym mali spolocnu, obcas ma synator/10/ ma obcas potrebu spat u dcery/ma velku postel/ v izbe,vela casu travia s nami v obyvacke, no vidim, ze je super ked ma kazdy svoje, pretoze dcera sa vela uci a vo svojom veku potrebuje sukromie, ja som mala 2 sestry a bola ta moznost, ze sme mali kazda vlastnu izbu a bolo to super 😉
Keby niekto hladal par inspiracii na detske izby, najdete ich na tomto blogu http://detskaizba.com/
My sme teraz dali deti do samostatnych izieb - dcera ma 8 a syn 5 rokov a zatial si to velmi pochvalujeme, ja som neriesila sice pohlavie, ale skor ze nemali dostatok osobneho priestoru, lebo spolocna izba bola mala pre dvoch, vznikali hadky, teraz sa dcera uci u seba v izbe, ma klud a syn sa pekne hra s auticka mi, este potrebuje hracky, takze ma v izbe iba boxy s hrackami zatial.....menej sa hasteria o veci urcite.......
@kiwinka21 ja mam este sice len jedno, aj to malicke, ale keby som bola v tvojej situacii a mala moznost, aby malo kazede dieta vlastnu izbu, asi by som ani nerozmyslala...ja som mala s bratom spolocnu az do sestnastich a urcite by som bola radsej sama 😀