Ahojte žienky. Synček bude mať v máji dva roky, chcela by som mu zrušiť cumlík, lebo sa mu krivia zúbky, avšak mám doma aj štvormesačnú dcérku, ktorá ho tiež používa, tak neviem, či do toho ísť, keď ten cumlík bude mať u sestričky stále na očiach...jej nechce, vie, ktoré sú jej, ale skôr o princíp mi ide, lebo v tomto prípade by neplatilo, že zijde z očí, tak aj z mysle... Máte prosím podobnú skúsenosť, odnaučiť staršie dieťa od cumlíka, pričom mladšie dieťa má cumlík? Ďakujem 🙂
Cumel mu krivi zuby. Samozrejme, ze ho mas zrusit.
Aj ja som za áno. Vysvetliť mu že sestrička je maličká a keď bude veľká ako on, ani ona nebude mať cumlík.
Možno vymeniť cumlík za niečo. Spraviť dohodu. Zahodíme cumlíky a môžeš si vybrať novú hračku. A keď bude potom pýtat cumlík len pripomenúť že má zaň novú hračku. Deti sú v tomto veku už veľmi múdre a veľa pochopia
bolo by fajn zrušiť cumlík, len či nebude brať ml. súrodencovi...
Jasné, že zobrať. Vysvetlíš. On je už veľký chlapček a taký cumle nemajú. Necháme ich bábätkám ako sestrička.
Moj mal nieco po dvoch rokoch ked cumel rano sam hodil do kosa na plienky. Asi tyzden predtym som mu stale vravela ze cumlik je pre male babatka ako je jeho sestricka ( vtedy mala cca 3-4 mesiace neviem uz presne kedy sa cumla zbavil), stale dookola ze na cumel je uz velky, ze ked cumel vyhodi do kosa, kos zoberu smetiari a on dostane darcek - velke hasicske auto. A tak sa jedno rano zobudil, prisla som a cumel hodil do kosa. Cez obed ho pytal - spal ledva 30 minut. Vecer ho pytal, chodili sme ho dookola pozerat ze je v kosi. Nakoniec zaspal nieco po 22,00 a spal celu noc. Rano sme isli vyhodit kos von do kuka nadoby a tatik doniesol hasicov. A ked prisli smetiari zobrala som ho na okno a pozerali sme ako beru cumel. A uz ho nikdy nepytal. On mal cumel uz iba na spanie, ale stale ho stracal v noci.
A dcere som cumel jednoducho zobrala v 1,5 roku. Zadlho plakala asi tyzden na obed, vecer ale potom zabudla a s cumlami uz mam pokoj.
Hlavne treba vydrzat. Ked sa uz rozhodnes cumel zobrat uz ho nevracaj ani keby co bolo. Drzim palce.
Este by som dodala ze nikdy sestre babatku cumel nezobral. A ani ona nebrala cumel druhym detom vonku ked som zobrala ten jej.
Nam povedala zubarka, ze do 2,5 roka je ok ho zrusit. Tak cca nam to vyslo, prvy syn mal 21 mesiacov, ked sa narodila dcera, odnaucenie trvalo asi 2 tyzdne a potom si ani nespomenul. No a druhy syn mal 2 roky aj 2 tyzdne, ked sa narodila dalsia dcerka a cumlik sme rusili tiez nejak tak, trvalo to tiez zhruba 2 tyzdne, ale bolo to narocnejsie a ked mal chudak kiahne, tesne pred 3.narodeninami, tak uchmatol sestricke cumlik a dudlal si, vzali sme, vyhanbili ho a este raz jej zobral, ale tiez sme mu ho vzali a vyhanbili, ze je uz velky a navyse ruzovy ten cumel 😅. No chyba mu to asi este. Ale ked sa ho spytam, ci je babatko a chce cumlik, povie ze nieeee, co siiii 🤣...
Dcéra mala 18 mesiacov, cumeľ mávala len na spanie. Kým som bola v pôrodnici manžel jej ho zabudol na noc dať a bez problémov zaspala, tak sa rozhodol, že skúsi odcumľovať. Odvtedy je bez cumľa. 2-3 noci pred spaním pofňukala, ale zmierila sa s tým. Občas ho ešte pýtala, ale vysvetlili sme jej, že už je veľká a cumlík je pre bábätká ako je jej malý braček. Stále sme jej tiež vysvetľovali, že každý má vlastný pohár, lyžicu, tanier, zubnú kefku, že proste nesmie dávať do úst tieto veci, ktoré používa niekto iný. Od roka a pol rozprávala vo vetách, jej sa dalo už vtedy veľa vysvetliť. Avšak zhoršil sa jej spánok, neviem ale či to súviselo len s cumlíkom. Ale čo ma prekvapilo, nikdy bratovi cumlíky nekradla, ak našla, doniesla mi ho, alebo ho dala do úst rovno jemu. Teraz má 2 a pol a o cumlíky už absolútne nejaví záujem.
Skus vymeniť za darček k narodeninám, kúp niečo, čo si praje,niečo pre " veľkých chlapcov " a výmena za cumel. Už je najvyšší čas zrušiť v dvoch rokoch veru. Držím palce
Och ako som rada, ze moje dieta cumel ani za svet nechcelo, o jednu starost menej
My sme skoncili v 2r aj 5mes.