Má vaše dieťa pri kúpaní ušká vo vode?

jajka0211
14. nov 2011

maminky, ked kupete babatka, maju uska vo vode ci davate pozor aby im vodicka nezasla dnu? Mozno blba otazka ale uz som sa stretla s oboma verziami tak neviem..

adusased
14. nov 2011

moj ma 4 mesiace a uz asi 2 mesiace ked sa kupe ma uska vo vode,pytala som sa doktorky a povedala,ze to nie je problem ani teda nevidim,ze by to bol problem., pekne mu to vytecie, ked ho vyberiem a potom len trochu povytieram tamponikmi 🙂 tiez som citala,ze nemaju byt vo vode, ale neriadim sa tym

zebra41
14. nov 2011

aj my mame uska vo vode, uz davno. a asi od 4 mesiaca chodime na plavanie,takze tam ich tiez ma vo vode. ja mu potom dam take tamponiky, co vodu vysaju a niekedy aj zabudnem a nikdy sme nemali problem

ivetkab.
14. nov 2011

moja malá ma 3 mesiace a ušká pod vodu jej nedávam. Ak si tam sama špliechne tak je tam. Potom len uška povytieram a je to. Ale nevidím dôvod jej dávať ušká pod vodu. Podľa mňa, ničoho veľa neškodí. 😉

murinka
14. nov 2011

neboj sa,mna tiez tak strasili vsetci ked som prisla domov z porodnice.raz som sa vsak opytala detskeho doktora a on povedal ze je to hlupost...co deturence cca polrocne ktore chodia plavat a ponaraju ich???

anicka1981
14. nov 2011

my sme kupali bez ponorenia usiek, aj ked mozno neaka ta kvapka samu tam dostala, lebo sme kupali vo vanicke, a ked maly rozdazoval rucikami, tak si naspliechal vodu vsade,,,,,,, a dostal zapal usiek (bolo do strasne, ) a dr povedala, ze chranit uska pred vodou, tak odvtedy kupeme vo vedierku, a uz 3 mesiace sme ok,,,,, davam pozor aj ked vlasky umyvam, a maly ma vo vedierku vatsiu srandu, moze skakat spliechat kolko chce 🙂 deti maji kratsi zvukovod, preto mavaju castejsie zapaly usiek ako dospely,,,, a doktorka sama pytala, ze ci sme nahodou plavat nechodili, ze to moze mat z aj tade,

tosomja
14. nov 2011

Keď sme boli na krčno nosno ušnom na výtery, tak som sa mimo témy spýtala aj na to, či náhodou ju nebolia ušká, lebo nechcela papať. Hovorila som jej, že keď ju kúpem, tak sem tam sa stane, že sa jej vodička dostane do ušiek a či jej tam nezostane (manžel tak dostal zápal)...ale vraj, keď má ušká zdravé ešte pred ponorením do vody, tak voda sama vytečie, nič by sa nemalo stať. Keď má už zápal, tak samozrejme, že sa tá voda "udrží" dnu a ešte viac uško poškodí...Ale aj tak si dávam pozor, aby ušká nemala pod vodou.

sisaha
14. nov 2011

ja som nikdy cielene neponarala, viem ake je to neprijemne, ked tam voda ostane. Aj nam dospelým niekedy tampon na vysatie vody nepomoze a pomoze az skakanie na jednej nohe s naklonenou hlavou.., takze zbytocne neponaram

megi1989
14. nov 2011

Tak, určite im nevyplachujem ušká naschvál vodou, ale pri normálnom kúpaní sa tomu podľa môjho názoru vyhnúť nedá. Takže áno, ponárame, a nemáme s tým problém.

littledevil
14. nov 2011

No nam lekar povedal, aby sme davali pozor, aby sa nam voda nedostala do uska. Ale to bude tym, ze uz sme mali asi 4x zapal. Tak este aj teraz davam nato pozor. Ono to zalezi asi aj ako je dietatko citlive 😒 .