Zdravím Vás maminky, stručne napíšem čo sa deje u nás a skúste mi poradiť čo mám robiť chcem dobre vychovať moje dieťa no občas už strácam nervy :D
Dcérka v apríli bude nat 2 roky,od narodenia spinka v postielke ma svoj vankus paplonik a oblubeneho plysaka,boli obdobia ked som ju uspavala na sebe v kresle,potom hladkanim a spievanim, potom zaspavala sama,vacsinou my odstrci ruku ze ju hladkat nemam a ani spievat :D rezim mame normalny, vecera, sprcha , este sa kus hrame na posteli, citame knihy.Posledny mesiac mi ale odmieta ist spat do postielky predtym ked sme sa najedli aj na obed zobrala plysaka flasku vody a isla sama dala som jej pusu a spinkala teraz sa pytam ideme do postielky odpoved nie , ako na vsetko aj na nocnik je nie nic nechce , ked ju polozim dnu place a chce ist von , tak nakoniec stale zaspi na gauci sama , je to boj , takto hodinu sa hadame nakoniec okolo pol 10 -10 ked zaspi konecne . Myslite ze ked kupim novu postel jej ze sa nieco zmeni ? Strasne je tvrdohlava so vsetkym
@anjelik44 tiež si nemyslím ze je to obdobie vzoru. Naša bude mať tiež v apríli 2 a je tvrdohlavá ako baran. Inokedy anjelik. Oni proste skúšajú co môžu, kde sú naše hranice. Niekedy sa mi normálne smeje do očí keď robí čo nemá. Pritom je taká rozumná, chápe všetko čo od nej chcem, ale proste musí skúšať našu trpezlivosť.
@ceresnicka111 no to isteee poviem na nieco co nesmie a skusa skusa a usmieva sa :D ked takto pisete mam pocit ze vlastne skoro kazde dieta je rovnake lebo su to deti :D
Okolo 2r je take obdobie. Prejde to. Nestracaj nervy. Trvaj na svojom. Ked napr po hodine nezaspi/nesnazi sa zaspat. tak nebude spat. Ale kazdy den skusaj Prejde ju to. Moj mal aj teraz ako 3r take obdobie a zas spi na obed a uz nevymysla..
@anjelik44 potom by som asi uz vobec netlacila..mozno ma tu ine mamky sprdnu za to ale po 1. ak sedite v obyvacke tak mozno len chce zaspat v bezpeci pri vas, ktovie 🤷 2. Je to zas len na obdobie a urcite sa to upravi a mozno budu este divnejsie zaspavania 😂 budeme na to este so smiechom spominat, ked uz len v puberte tresnu dverami 😂 ze ako na nas boli nalepeni :D netreba sa tak stresovat a uzivat si to co aktualne je 😂 aj tie nervove zachvaty asi 😂😂😂😂
@anjelik44 Ahoj, ako ste dopadli? Moja tiez zaspavala sama a prislo obdobie 2 rokov a hotovo, este chce mat aj dvere otvorene, aj ked som pri nej, dokonca zacala aj tata odmietat, ide ma porazit, starsiu sme komplet do 3 rokov uspavali, uz sme dufali, ze s mladsou to nebude take komplikovane, je nadej, ze sa to zmeni? Ona ma dost velku separacnu uzkost, este nikdy ju nikto nestrazil...
@kolinia ahoj , no o mesiac na to sme jej kupili 90x200 postel aj so zabranou a odvtedy pekne tam spi vzdy bola naucena ze zaspava sama len prddtym sincitame knihu a potom zhasnem svetlo a ja sedim v kresle a ona zaspi sama, takze tie protesty to bolo len obdobie akurat vtedy skusala co moze co nie , a ked chce aby ste tam boli tak budte lepsie tak zaspavaju mne zacne strasne plakat ked odidem z izby proste vie citi sa bezpecne ze tam som a je spokojna takze sledujte dieta co chce a co potrebuje aby mu bolo dobre a postupne urcite by som davala babkam na hodinku a tak ja uz v praci a ked potrebujem ta mala je s babkou
Nemyslim, ze je to vyslovene obdobie vzdoru...aj u nas sa synovi menili tie navyky zaspavania...od narodenia pekne vypil mlieko, mojkacik do ruky a sam zaspal, nemusela som pri nom ani stat ani nic...po 2r asi uz takto nechcel a sam vysiel z postielky a prisiel za mnou...tak sme si lahli do nasej postele, tam som s nim lezala, hladkala ho obcas...a on zaspal...potom som ho prenasala do postielky. Neskor bolo obdobie, ze uz spal s nami celu noc :D teraz uz nechce vobec spat cez den a tak vecer sam zaspi na gauci, donesie si vankus a paplon, lahne a zaspi 😂takze myslim, ze je to bezne, ze uz to nefunguje tak ako ked bol babatko...teraz ma 3r av nedelu sme boli na nakup s revom, hodil sa mi na zem, lebo som mu nechcela kupit kindervajco...🤷 Toto uz mam pocit, ze je obdobie vzdoru..nakolko toto nervovanie mame na dennom poriadku