Ahojte. Ma 7 tyznove babo na pol na materskom ( odsavam ) a na pol na Sunare pit vodu alebo caj? Teta do mna husti ze by mala pit. Krasne cika aj kaka. Vodu som skusala davat Lucku - nechce. Dakujem
@bbebe netreba... veď aj materské,aj um je voda...
urob ako uznas za vhodne, aj ked tuto na koni co je pediatricka ta to neodporuca vraj to dietatu staci,ja si zase neviem predstavit byt v horku bez tekutin aj u maleho dietata, aspon na ovlazenie
@nika82 keby to bolo 7 mesacne tak dobre ...ale nie 7 tyzdnove netreba mu vobec pit vodu
Maleho som porodila v Juli bolo do 35stupnov cele 4 dni co som.bola v nemocnici a uz tam mi sestricky povedali aby som malemu skusila aj troska vody dat z flasky. Pekne pil aj prsnik ale v tych horucavach nam to proste chodili opakovat aby tie deti nepili len mlieko ale aj vodu. Samozrejme nie tolko kolko mlieka ale predsa. Takze skus podla potreby. Podla mna mozes dat kludne ak je velmi horuco.
Ja som davala bezproblemov
@bbebe voda sa teraz dáva len deťom čo sú na UM....ono v horúčavách ak aj kojíš aj MM nebola voda na škodu, ale už ide jeseň tak mu stačí tvoje mlieko a UM.....ak prejdeš na UM , vtedy treba dávať vodu....ono teraz sa voda odporúča len pri UM ale volakedy sa dávala aj pri kojení , takže nie je to žiadna tragédia ak si dávala aj vodu....
priroda to zatiadila dobre, v materskom mlieku je proste vsetko, co dieta potrebuje, tekutiny by sa mali pridavat az s prikrmami. ani nie tak preto, ze by to dieta nevyhnutne potrebovalo, ak pije dostatok mliek,a le skor preto, aby sa naucilo aj na nejaku tekutinu.
v materskom mlieku moze byt skoro 90% vody ( keby aj ratame 80-90%). na 1kg hmotnosti ma clovek vypit 30-40ml vodu a odratava sa voda v strave. u dospeleho cloveka som dokonca videla odratane 800ml ako strava. kazda nesusena potravina obsahuje vodu. neviem kolko ti vazi, ale aj keby 5kg, v letnych horucavach by malo mat dieta v sebe 200ml vody. toto prijme uz s 250ml mlieka.
ak by aj bola potreba tekutin u maleho dietata vacsia, tak
v mlieku jej bude mat stale dost. ved babatlo vypije viac ako 250ml mlieka.
Malý nepil do 8m... A potom sa pomaličky rozpil. Nie, netreba dávať tak malému nič a hlavne, ak má dostatočne množstvo pocikanych plienok. Mala zas od 5m občas čudné vodu. Tá však nechce prso, ani prikrmy, a je mega horúco...takže dávam a pije rada... Určite by som nenutila.
teta nech si radí, ale ty sa zariad podľa seba a bábatka