Ľúbi ma moje dieťa?

19ninka27
27. okt 2012

Baby,už dlhši čas si všimám že náš mali sa viac túli k Tatinkovi ,Tatinko,toto ,tamto,Tatinko ma obuje,Idem s Tatinkom hajať...atč,ak mám povedať pravu žiarlim ..☹( neviem či to je stoho že ja mu viac veci zakažem,nedovolim mu tolko co Tatko..A on potom aj tak posluchne Tatina..☹ A ja som potom nahnevaná a kričim..☹...Ked mu poviem Lúbim ťa on povie Lubim Tatinka...A niekdy mi aj povie že mna nelubi a som stoho potom velmi smutná..☹...Ked je somnou sám doma,tak sa pýta kedy pride Tatinko a tatinko mi toto opravi a toto,a ked mu poviem že opravi maminka ,tak povie nie..Ale povie mi aj že ma Lubi.☹ Ale mám pocit že nie až tak ako tatinka..:( Asi je chyba vo mne..a neviem ako to mám napraviť,kedže ja vo výchove ustupiť nechcem,a nechcme ho rozmaznaž,bojim sa aby ma neznenavidel,alebo to už prehánam ?..Ste niekto vtejto situacii ?..Poradťe ,Dakujem

mima4
27. okt 2012

@19ninka27

ahoj,

netrap sa, urcite ta lubi. Si zober, ze kolke tu mamicky maju manzelov, co chodia do prace a su cely den mimo a deticky sa v prvom rade tulia k maminkam, ale ockov lubia... len proste su im blizsie tie maminky a oteckovia neziarlia.
Urcite sa tym netrap, bud prirodzena a tes sa ze tvoj maly ma krasny vztah s tatinkom!! to je velmi nadherne, ked muz je skutocnym otcom a nie len nosicom penazi a spermobankou 😉
Vztah syna a otca je zaklad pre zdravy a vyrovnany zivot. A otec synovi vzdy viac moze dat ako matka, a je aj zakladom pre jeho buduci zivot, manzelstvo, rodinu,...
Ty a tvoj manzel nie ste supery, sokovia... fakt sa tes z ich vztajomne lasky.

Ale mna trosku zarazila ta nejednota medzi tebou a muzom, ze on dovoli, ty nie. To by ste si mali vyjasnit, aby ste boli vo vychove jednotni, a aby aj ked ty s niecim nesuhlasis u manzela, ale manzel uz dovolil, aby si nesla proti muzovi a neznizovala jeho autoritu ... a naopak, ak ty nieco nedovolis, aby tvoj manzel nesiel proti tebe a dovoloval. Jednota vo vychove je VELMI dolezita, lebo dieta vyciti, kde ma vyhody a prosperitu 😉 a deti su odmalicka vypocitave 😉 tak ako aj my dospeli 😀

mataharyy
27. okt 2012

No děti se mě stále ptají kde je táta a jakmile se objeví, tak já neexistuji, ze začátku jsem to víc prožívala, ale je to logické, jsou s ním méně, je jim vzácnější a je to fajn i pro mě, když je doma manžel, tak mám více méně "klid" 😎 což při dvou dětech není nic běžného 😀 😀

akramgad
27. okt 2012

zlatko to je len pre to že ty si s malým doma stále a tatina len po robotke tak preto všetky deti majú také obdobie " tatinka " ale miluje ťa rovnako ako tatina aj u nás to tak bolo a dokonca aj keď školkujeme ešte stále je tatinko naj ale keď malú niečo bolí alebo zlý sníček tak maminkááááá 🙂 netráp sa a ani už nad tým nerozmýšlaj 😀

rakywanda
27. okt 2012

@19ninka27 tiez som si tym presla.je to take obdobie,ale bolelo to na srdci.teraz mame obdobie od mamy ani na meter 🙂

mystery1
27. okt 2012

@19ninka27 🙂 😉 tvoj syn ta lubi. Moja dcera bola rovnaka vo veku 1,2,3,4 🙂az doteraz asi. Je to preto, že tatino pride z prace,tatino ju jašil, kupil lizatko sladkost...opravil hracku napalil rozpravku a vela veci vedel tatino lepsie ako mamina...ale casom prides na to, ze sa ti to iba zda aj to dieta na to pride neboj...ja som bola zla lebo som dcere kazala upratat hracky zjest obed a nie sladkost obliect sa umyt ocesat...a to tatino nie-lebo on je vtedy v praci...takze sa to tomu dietatu tak zda ze 1z rodicov je ten dobry ale nespustaj preto zo svojej autority.Doteraz dcera chce nech jej nechty striha tatino, ze ja to neviem...ale zaspava so mnou a vtedy ju mojkam rozprava mi cely den co robila vysvetlujem jej co je zle a aby to nerobila ze aj ked na nu kricim ze ju lubim a ze to s nou myslim dobre a ona to uz chape a vzdy ma obime a lubime sa az pokial nezaspi- aj keby bolo dieta cely den zle musi zaspat s pocitom ze ho lubis a vsetko si vysvetlit.Hlavne sa koli tomu nemen.Neviem kolko ma synček rokov ale je to normalne ja ked ta to mrzi prejde to

hradnapani
27. okt 2012

@19ninka27 praveze ta lubi az moc! Je si tebou a tvojou laskou isty, preto to nepotrebuje verbalne vyjadrovat.
(Aby som tymto slovam dodala vahu, tak dodavam, ze som toto riesila s psychologickou, raz som sa jej na to nezavazne opytala a len sa pousmiala a povedala mi toto). Je to vraj uplne prirodzene, aj ked chapem, ze ta to boli,ale bez to z tejto pozitivnej stranky a uz ta to nemusi trapit. S tatinkom nie je cely den a potrebuje si potvrdit, ze aj on ho lubi. To je vsetko 🙂 Ty mozes byt spokojna, ze si nasytila a sytis jeho potrebu po laske, ktoru potrebuje.

19ninka27
autor
28. okt 2012

@mima4
@mataharyy
@akramgad
@rakywanda
@mystery1
@hradnapani
Ďakujem ste ma upokojili...🙂

nikolet_89
28. okt 2012

@19ninka27 ahoj podla mna je tvoje dietatko iba v obdobi, kedy lipne na tatina viac, lebo vidi, ze tatino mu dovoli, opravi, ukaze a podobne, a ty si ta, ktora sa stara, krici, zakazuje...je to jeho vzdor, ale to prejde a urcite ta lubi viac ako sam vie 🙂