Lozenie 7-mesačnej dcérky

12. jan 2023

Ahojte , moja mala 7m objavila pred tyzdnom otacanie na brusko dovtedy ked sme ju dali na brusko na nom velmi nechcela byt ale od kedy objavila otacanie otaca sa nan stale ked ju niekde polozime. ProbLem ale je ze ked sa nan uz otoci nevie sa dat naspat na chrbatik takze sa po chvili na brusku sa jeduje a krici. Ked jej ukazem ako sa ma otocit na chrbatik otocim ju a za par sekund je naspat a takto je to cely den 😀 proste pretaca sa a potom sa jeduje. Za hrackami sa nacahuje ked je na brusku ale nevie sa este posuvat nozickami a vtedy sa tiez rozculuje a place ked ich nevie dociahnut. Ako jej pomoct aby sa naucila posuvat? Alebo ju nechat ze na to casom pride sama?

pribinak
12. jan 2023

Príde na to sama. Keď bude mat dostatočne silne ruky a nohy

maryetta
12. jan 2023

Jasne ze ju nechaj. Takmer od narodenia som deti nechavala na brusku. To je uplne najlepsie.
Do teraz si ju na brusko nedavala? Lebo ono uz velmi skoro sa zacnu “vyvracat” z bruska na chrbatik je to povacsine ovela lahsie. Rychlejsie.

Kazdopadne nechaj ju tak. Nech sitrenuje svaly. Cim skor na to pride ako na to tym skor bude napredovat a prekonavat samu seba 😉

marianarem
12. jan 2023

Nechaj ju, on ten hnev je motivujuci, pozenie ju to co najskor sa rozhybat 🙂

evulienkaslx
12. jan 2023

vam pediater vas moze poslat na vysetrenie rehabilitacnym lekarom, nech skontroluje spravny psychomotoricky vyvoj

autor
12. jan 2023

@maryetta praveze davala ale nidky nevydrzala dlho hned velmi plakala, teraz vzdy ked chce akoby liezt polozi si hrudnicek dole a zdvihne ritku ale nepohne sa dopredu

dominidi
12. jan 2023

Ty od nej chces aby lozila? Dalsi krok by mal byt druhe vzpriamenie, skus popozerat na nete

danusa64
12. jan 2023

Nechaj ju ona na to pride, je to uplne normalny vyvoj. Napr ja som mojej len ukazovala ako sa pretocit na brusko, ale vzdy ked bola na brusku tak sa hned pretocila naspat na chrbatik. Tak som snou nebojovala, nechala som ju tak a sama sa krasne naucila. Pretacat sa zacala po 6 mesiaci, plazit sa zacala potom postupne okolo 7 mesiaca, sediet a stvronozkovat az okolo 9 mesiaca, skor sa mi stavala na nohy ako sedela🤣 ale nechala som ju tak, podporovala som ju v stvornozkovani, snou som behala po 4😄 od 10 mesiaca nam behala popri nabytku, samostatne chodit zacala tesne pred 1 rokom, od 13 mesiaca je z nej nezastavitelna strela😁🤣 ziadne posadzanie vodenie za ruky, ziadne choditko, proste nic. Sama zacala ked si bola ista ze to zvladne, skusala skusala az to dokazala☺️☺️

maryetta
12. jan 2023

No to aj moji neboli radi. Ale to len preto ze vraj boli lenivi 😂 tak to zhodnotila dr. Lebo chceli nieco co sami nevedeli dosiahnut. Ale ak ju v tom budes obmedzovat tak sa jej vyvoj spomali.
Ja som napr dcerku davala na fit loptu. Tam bola malicko spokojnejsia. Davala som k nej knizocky. Hracky ked bola na zemi aby si ich obzerala. Kazdy den po troske. Vzdy po zobudeni. Po prebalovani.
Uvidis ze to pojde. Musi trenovat aj brusne svaly. Ono so vsetkym suvisi. Neskor sedene. Vstavanie na nozicky…..

ls56
12. jan 2023

Pride na to,este ma cas. Dieta sa okolo 7m zacina plazit,ale to nie je ziaduce. Okolo 9-10m by malo zacat lozit. Samozrejme moze to prist aj skor a aj neskor-kazde dieta je individualne. Dolezite je,ze robi pokroky a to akym tempom to je na nej. Toto nie je sutaz kto co skor spravi. Ide o to,aby jednotlive milniky robila spravne a je na nej ako dlho jej to bude trvat. Inak skus pozriet instagram: spravna_manipulacia_s_diatatkom

tani777
12. jan 2023

Daj jej hracky na dosah rucky,nech za nimi nemusi lozit,na to ma este cas..dolezite je aj pivotovanie-otacanie sa dookola..do kruhu jej poukladaj hracky tak,nech si ich vie vziat,a nech sa za nimi musi pootocit,to je tiez velmi dolezity vzorec,tym si posiluje brusko aj ruky na druhe vzpriamenie

nwnw
12. jan 2023

Pomoct jej vies cvicenim a plavanim.. ked dostatocne spevneju svaly, tak zacne lozit

tiika
12. jan 2023

Pomáhala by som, ale čo najmenej a v malých krokoch. Nechať trochu poplakať, no s rozumom. Skúsiť motivovať hračkou, avšak v pravej chvíli i prisunúť. Robiť cvičenia a motivovať hýbať sa, všestranne, dvíhať nožičky i na chrbáte, nech skúsi do niečoho kopať, nech spevnie bruško.