Babenky, objednala som syna 2,5 ročného k logopedičke. Nerozpráva,len tak po čínsky, rozumie všetko. Mne príde skôr lenivý ale pre pokoj duše idem. Na čo sa mám pripraviť a ako to prebieha. Ďakujem
@gir
@zdencaaaa ahojte ja mam uz 4 ročnú dcerku a k logopedovi chodíme od 3-rokov. Keby som vedela tak.urcite začnem chodit s nou skor ako v 3-rokoch,rec sa sice vyvíja,ale len do 4,5 roka. My sme si presli aj psychologom,nerogolom,audiometriou a vsetko ok,boli sme u bezneho logopeda,neodporúčam ak je problem v artikulacii,nezrozumitelnost slov a viet,teraz mame klinického logopeda a ten sa aj na toto specializuje,ale boli sme aj u MUDr. STENCLOVEJ odbornicky na probkemy v reci,super vynikajuca ale my az take obrovské problemy nemáme našťastie comu sa ona venuje. Sedenia su priateľské,s hrackami,knižkami,otazkami,obrazkami cca polhodinku bud raz za mesiac alebo raz za 2-mesiace. Samozrejme ulohy dostane aj rodič na doma,co treba cvičiť a opakovať na ďalšie sedenie. Radcej skor ako mat problemy. My v skolke sme v pohode,deti si s dcérkou rozumejú aj ked ma problém s artikulaciou reci,ale predsa mozu byt aj deti co sa budu posmievat a tomu sa chcem vyhnúť,aby nemala nejakú traumu.
Prebieha formou hry,aspon u nas.S hračkami,obrazkami.Rozumela všetkočo sme od nej chceli,len nevedela to povedat,len aaa.Začala rozpravat ked mala 3roky a 3mesiace.Teraz sa jej usta nezavru🙂
@gir a nieje to skoro? ja by som počkala kým sa dostane do škôlky-do kolektívu, k nám do škôlky chodili raz za pol roka logopédi a tí mi povedali, či už treba...neviem si predstaviť také 2,5 ročné dieťa ako s tebou cvičí každý deň prilepené na stoličke s paličkou v ústach alebo prstom v ústach lebo CI CA CE sa tak cvičí a R s prstom, je to trápenie, hlavne R. My sme šli keď mala 3,5 roka stačilo to.
So synom (takmer 4r ) chodim asi pol roka. Ja som cakala nieco viac od toho a keby to mam platit tak tam ani nechodim. Treba sa hlavne doma tomu venovat. A nie len rozpravanie a citanie . Sice na to jedine ta logopedia bola dobra ze mi povedali ako sa s nim rozpravat 😊
Aj mysme boli v 2.5r vysetrila ci počuje ako s nim hovoriť dala dotazník co hovorí co rozumie teraz po dvoch mesiacoch ideme super sa rozhovoril začal aj krátke vety všetko komentuje....rozumie všetko dúfam že bude ok
Poradit neviem ale som zvedava, mam doma tak isto staru dcerku a nerozprava, rozumie aj tomu co nemusi ale na par slovicok si melie svoju hatlaninu. Nasej doktorky som sa pytala na to a ze nemam zatial robit paniku. Dcerka je predcasniatko so zlym porodom. V septembri nastupuje do skolky, ja by som chcela pockat ako to bude v skolke a az potom to riesit ak sa to nezlepsi.