Zdravím chcem sa opýtať kedy vaše detičky, ktoré sa plazili začali štvornožkovat a sedieť .
Syn má 8m od 7m sa plazi štýlom že sa podopiera jednou rucickou, nôžky používa obydve. Dokáže používať aj obydve rúčky aj používa občas , ale tým podopieranim mu to ide asi lepšie a častejšie tak lozi . Dr.na poradni na to nepovedal nič .
Občas sa dá na 4 a pohupuje sa ale máličko. Prosím vás je to ok ? Alebo sú nejaké cviky ktoré s ním mám cvičiť aby som mu pomohla ? Alebo ho nechať tak a príde na to sám .
Je veľmi pevný od narodenia sadnúť si sadne tak že sa o niečo vytiahne a dlho nevydrží, ale cez šikmí sed vôbec . Je to moje prvé dieťatko takže neviem vôbec nič . Ďakujem
Aj môj to robil, pre istotu som sa poradila s fyzio a ukázala mi ako podporiť stvornozkovanie. Môj do týždňa stvornozkoval, takže nám to veľmi pomohlo.
Skús pozrieť 😊
Ak mate hladke podlahy, docasne by som zvazila koberce/podlozky a stazila mu to plazenie. Inak je to ok, on pride na to, ajo si z kolienok sadnut. Mojmu synovi to tiez trvalo dlhsie
Ahoj,moja ked sa zacala plazit,tak asi tyzden som jej v tom branila. Ked vystartovala na plazenie tak som ju dala na 4 a hupali sme sa. Robili sme to tak tyzden vkuse fakt som pri nej sedela a bazirovala na tom,lebo sa zacala plazit asymetricky. Po tyzdni uz aj zabudla na plazenie a naucila sa stvornozkovat. 2 tyzdne na to si sadla. To mala tusim 8,5m neviem presne. Ja som si na instagrame nasla taku pani-spravna_manipulacia_s_babatkom
Ma aj kurzy na svojej stranke stoji to okolo 20e. Ja som si to aj kupila a cvicili sme podla toho a velmi nam to pomohlo. Tak ak chces kukni ale teraz je dolezite keby si ho davala na 4 a hupala ho. On pochopi,ale zaroven este ma aj cas do stvornozkovania. No niektore deti ked vedia plazit tak sa vykaslu na stvornozkovanie a to som ja prave nechcela.
Ked sa dava na styri a pohupuje sa,tak onedlho zacne stvornozkovat.daj mu cas.moji su predcasnici a stvornozkovat zacali okolo 9m,uz presne neviem.ale-urcite mu nedovol sadat si sposobom,ze sa za nieco vytiahne☝️ to je pasivny sed,nema este dostatocne pevne brusne a chrbtove svaly,nic dobre mu to neprinesie.ako tu uz niekto spominal-ak mate dlazbu,alebo plavacku,tak urcite mu daj nejake koberce,alebo podlozku.bez toho sa mu isto smyka a to stvornozkovanie nepodpori
Asi by som mu nedovolila ten šéf čo sa vytiahne o čosi. Aj tak v Tom nevydrží dlho,asi ešte nemá spevnené svaly n brusku a chrbatiku. Dávať ho veľa na bruško,a sú aj cviky n fitlopte s deťmi, pozri stránky fyzioterapeutom,napr fyziomama alebo na YouTube je tiež taká staršia pani a ona má videá ako dieťa motivovať a cvičiť ohľadom stvornozkovania.