Dobrý deň . Chcem sa opýtať. Náš malý má 7 mesiacov . Lezenie mu ide ešte len tak nemotorne, má slabý chrbát tak ide to pomalsie. Dáva sa na 4 a tak sa hompala. Ide mi o to. Že neposunie sa ruckami ale on sa dá na 4 tak sa rozhupne hodi sa dopredu a tým spôsobom sa posuva ďalej. Čo si o Tom myslíte?
@pribinak ďakujem vám 🙂 chodíme aj cvicit, len som jej to zabudla spomenúť, vlastne to robí len teraz nedávno začal
Naša robila to isté, stále len na 4 a hupala sa a hýbala len nožičkami a ruky nič. Jedneho dňa začala loziť ale stále sa dáva na tie 4 lenže ju ruky nepustili. Tiež jedného dňa z ničoho nič zdvihla ruku hore keď som jej podavala hračku, potom som to skúsila znova a chytila druhou rukou hračku a takto sme to skúšali pár dni a podarilo sa jej začať štvornozkovat. Len jej proste nešlo odlepiť ruky od zeme. Teraz sa teda plazí a zároveň štvornožkuje, ako jej vyhovuje tak ide je to zaujímavé 🤣🤣
@lucia23529 môžem sa opýtať koľko má mesiacov? 🙂
Nasa v tom veku robila to iste, potom este zistila, ze vie “valat sudy” 🤣 je to uplne ok, snazi sa, skusa, napreduje 😉
7,5 mesiaca a začala pred týždňom stvornozkovať
Každé dieťa je iné. Pokým nemá rok a neleží, je to podľa mňa ok. :D
jasne, vsetko v poradecku! musi si doposilovat svaly, musi zistit ako skoordinovat ruky a nohy a pojde to. daj mu cas.. chodite aj cvicit, takze je pod dohladom.
Určite je všetko ok... naša najprv "valala sudy" a potom prišla sama na to ako ma štvornožkovať a nájde sa hádam všade... lepšie povedané zájde všade rýchlejšie ako ja...
Ďakujem vám 🙂
Skus ho dat na chrbátik a spoj pravu rúčku s ľavou nozickou a opacne . Cvici s tym brusko plus dava do hlavy skrizeny pohyb 🙂
No presne aj toto robil náš. Najprv na 4 ,hompalal sa dopredu,dozadu. Zvykol sa aj hodiť ako taký tuleň. Neboj ochvíľu bude švornožkovať a ty nebudeš stíhať za ním 😅
@samik88 môžem sa opýtať v koľkých mesiacoch začal štvornozkovat?
@ellaa12 ďakujem za radu :()
Včera mal 7 mesiacov a štvornožkuje cca mesiac. Ale je to individuálne pri každom dieťatku. No začínal presne tak ako popisuješ ,takže uvidíš,že to nepotrvá dlho to hompáľanie. Skús ho ešte aj tak nabádať a volať aby išiel za tebou ,lákat ho na dáku hračku. Ja som mu tak posúvala hračku keď sa iba hádzal ako tuleň a potom sa asi naštval a už prišiel na to ,že keď dá dopredu aj ruku a následne aj nohu tak ide dopredu 😀
Že má 7 mesiacov a skúša ako na to. On na to príde, len potrebuje cas