Ahojte riesili ste niekto lepsi spanok babetiek?
Ak ano, pomohlo?dakujem
Nie, nie a nie. 200 eur a pani nam poslala copy/paste manual bez toho, aby aspon zmenila mena deticiek. Vyplakavacia metoda? Nie, dakujem.
@mamamasama ozaj?a kedy ste to riesili?
@xtina1711 ked mal maly 4 mesiace. Ale neaplikovali sme nic. Tie rady mi boli proti srsti.
@mamamasama ja tiez niesom urcite za vyplakanie..len uz som.zufala a nevladzem neviem.kde sa uz obratit
Ja som si zakúpila 2 prednášky no bola som z nich dosť sklamaná 🤷♀️ Všetko co rozprávala v prednáškach je aj v článkoch, ktoré pani píše… neviem presne aký problém chcete riešiť no nám sa stacilo držať tabuľky koľko má dieťa spať a hlavne sledovať dĺžku bdenia… keď sme dávali na tieto veci pozor tak sa nám spánok zlepšil 🙂
@mamamasama @ankare Baby a vam ta pani naozaj radila nechat dieta vyplakat? Lebo prave ze o sebe tvrdi, ze nepouziva metodu vyplakania…
@xtina1711 to co prednasa /predava ta pani z Lepsi spanok babatiek si bez problemov stiahnes na nete pod nazvom Kazde dieta sa vie naucit spat. Tato pani to len tak trosku odkukala /ukradla.
Nieje to len o vyplakani, ale o tom, ze ty chodis za dietatom kazde 3, 5, 7 minut a upokojujes ho.
Moje deti sa tak naucili spat po 2 dnoch.
A je mi jedno co mi tu napisu ine baby, nesuhlasim s tym ze som uch nechala vyplakat, tato metoda je uplne o niecom inom.
Moje kamosky tak naucili spat svoje teraz uz dospele deti. Nie nemaju ziadne nasledky.
Ked chces poslem ti printscreeny.
@xtina1711 skus pozrieť aj Martinu Melisikovu z hajajbuvaj. Robila aj online prednášky, mala to na FB zadarmo. Mala tam veľa dobrých rád+baby tam písali svoje skúsenosti. Ja som dlho pozerala do tabuľky koľko má dieťa spat + čas bdenia podľa veku q u nás to fungovalo úplne super.
@xtina1711 Dovolim si nesuhlasit s tym vyplakavanim. Zalezi, ako tomu clovek rozumie. Nas maly plakal prvy de pomaly 5 hodin vkuse. Ja som vedela, ze mu nic nie je, bol najedeny, umyty, brucho ho nebolelo, zuby nesli, len plakal lebo sa hneval. My tiez sa stazujeme, ked sme nahnevani, ale mame na to slova. Taketo babatka vedia len placom vyjadrit svoj hnev. Na dalsi den to bolo uz omno lepsie a do tyzdna uz zaspaval sam s usmevom na tvari.
Ale vtedy ked tak plakal prvy den, to som vedla neho bola ja, alebo manzel, mali sme ho na rukach, hojdali, upokojovali. Nebol sam. On bol vtedy proste hrozne frustrovany, ze nemoze dostat nakojit a tak zaspat, pritom bol plne nakojeny, len nie v posteli, vymenili sme len poradie. Ono treba mysliet aj na to, ze v tom veku to nie je vyplakavanie ako take, ze necham dieta v izbe a cau parky. Ale kedze nevie rozpravat, tak ako inak vyjadri svoj hnev, ze mama ho uz nekoji pri zaspavani (co uz ani nebolo kojenie, len dudkanie a mne chrbat pri tom odchadzal). Poradkyne aj neodporucaju takyto pristup, ked uz je dieta starsie a vie rozpravat.
@xtina1711 pozri IG spinkajbabo, prosimspinkejcz, babiesandsleep - spánkové poradkyne, nepoužívajú žiadne metódy vyplakávania, či metódy založené na separácii (lebo to, že dieťa plače v postieľke a ty vedľa neho sedíš a nevezmeš ho na ruky, je separácia. Ja si vždy predstavím seba, je mi zle, som nešťastná, plačem a vedľa mňa sedí manžel a ani ma nechytí za ruku, nepohladká, neuteší. Ako by mi bolo? No a čo potom to dieťa?) Našla som tam veľa rád. Skús pozrieť, možno majú aj FB.
@xtina1711 treba si to zvazit, ci ozaj chcete investovat tolko penazi. Su zeny,ktore si to nevedia vynachvalit,potom aj take ktore nadavaju😃. Ja uz neviem kde som nadabila na to,mozno aj tu🙂. Pomohlo len na chvilu, a potom sa to vratilo do starych kolaji. Pani sa reprezentuje tym, ze spanku sa zacala venovat,ked zila v Anglicku a odtial to sem priniesla, ale ci je to pravda ti vie len ona.
@budajova09 nasa ma 11m rano vstava okolo 6.30 ide buvkat o 9.00 do 10.15 a o 14.do 15.30..len ju ukladam o osmej a nesmiem sa pohnut od postielky..cez den zaspi krasne sama vecer zaspava aj dve hodiny nesmiem sa pohnut a hybaj na ruky...a v noci stale hore aj 4h a aspon na ruky ju zobrat inak nezaspi..uz 2m uz sme zufali nvm kde hladat pomoc
Baby vsetkym dakujem za pomoc zvazim to a nenecham vyplakat puklo by mi srdce..len uz tie vecere a noci nedavam..dni ukazkove ale toto je uz pre mna tazke a neviem mam pocit ze bdele okna ma dobre..neviem kde robim chybu
Skusala si ju dat vecer skor? Na 20tu je dost neskoro. Moj chodil o pol 8 a do 20tej uz spal.
@ivangeline jasne..mala.som o 19.00 umyt o pol mliecko..a do pol 10 vklude hrala sa kricala smiala..a mame pritmie je len v poatielke bez hraciek...iba mojkaca a aj tak..vzdy ked veced sedim pri nej prenyslam uz ako...cez den ukazkovo sama hned vecer a noc katastrofa to sa zobudi okolo pol noci a do 4 je hore..a ked zaspi tak sa budi vkuse
Skratila by som druhy spanok o 30 min najskor
@xtina1711 Ja by som vymenila seba za partnera,ak sa da. 🙂 Verim,ze bude menej vymyslat. Moj 14m dlhsie zaspava pri mne ako pri manzelovi. A vela x aj starsie.. Tak na oddychnutie a odpocinutie nervov aspon to viem poradit. :/
@xtina1711 My sme mali nieco podobne a dala som ju spat neskor, kludne aj medzi 20-21. A ktovie, mozno aj to mlieko ju nabudi este. Mam knihu Prosim, spinkej a tam pisu, ze kazdemu dietatu sa vyluci melatonin, spankovy hormon, v iny cas. Treba tento cas vysledovat a to je ten jeho cas. Mozes zacat uspavat o 20.00, o 19.00, ale aj tak ti zaspi vzdy 21.30... Viem, ze chces mat dlhsi vecer pre seba, ale ked prejde na 1 spanok, bude to zas na nejaky cas super.... vecer bude unavenejsia a zaspi.
@ivangeline uz sme skusali v noci ju uz uspava on ale vecer pri posteli sa ide zblaznit ked tam niesom...ale skusime este jasne..len uz som zufala
@joannita no vezmem na ruky po hodine alebo prode muz a on ju vezme pripadne skusa pri nej byt on...raz som skusala odist ale az sa zajakavala po 2 min a napinalo ju a trhalo mi to srdce uz som to nerobila vies..mam pritmie sum vypnuty zapnuty vacsia tma vacsie svetlo chlad teplo..vsetko som skusala..a v noci stokrat hore a zase na ruky nezaspi v pkstielke ..cez den ukazkovo vecer hrozne..
@xtina1711 ano, pomohlo. V 7m sme to absovovali, velmi to pomohlo, obrat o 180stupov. Potom o par mesiacov sa zaspavanie zhorsilo (uz nezaspava sam, musi niekto sediet v izbe a to uz ma 2), ale to bolo skor mojou nedoslednostou plus separacna uzkost k tomu, tak blba kombinacia. No z ich rad cerpam doteraz.