Ľahký spánok 6 týždňovej dcérky

meggyinka
18. sep 2016

Ahojte neviem ci mate podobnu skusenost ale nasa mala 6 tyzdnova slecna ma uz tyzden taky spanok ze ju dokaze zobudit aj ked sa len nieco jemnucko pohne. A ked sa prebudi stale zyva uspavam ju hladim po licku a jemne zavrie ocka ale stale len tak na pol. Aj ked ju zabalim do zavinovacky "na vojaka" ruky k telu lebo aj tak sa uz parkrat zobudila ze rozhadzuje rukami ale aj ked je napevno budi sa a trapi ma to lebo vidiet na nej ze je unavena potom ani cicu nechce chytit a je nervozna. Neviete mi poradit?

anjelik2509
18. sep 2016

@meggyinka presne to isté robí aj sestrina malá.. od narodenia, teraz má 3 mesiace... čokoľvek sa šuchne, hneď je hore... moje baby napríklad nič také nerobili, mohli aj traktory padať, spali ako dudky... Neviem, no, možno by nebolo zlé zvykať ju na trošku hluku, neučiť ju na úplné ticho...

zabina27
18. sep 2016

@meggyinka nasa to ma tak podobne, ma 12 tyzdnov. o baleni napevno som rozmyslala, ale este som to neskusala. ona celkovo biedne spi cez den, dava si svoje polhodinove slofiky, vecne sa strhne kvoli niecomu a je hore ☹ ale aspon potom dobre spi v noci, aj ked to sa tiez snazim ist napr. na wc uplne potichu, aby som ju nezobudila. ale - mne sa trochu zda, ze posledne dni sa to malicko lepsi (klop klop 😀 ), tak uvidime. nebola by som rada, keby mala taky lahky spanok cely zivot, lebo to nie je bohvieco, ale nic s tym neurobim. niekedy zalomi pri hocicom, niekedy sa strhne na uplne slaby zvuk... nedavno som si myslela, ze ma taky kolobeh - ked bola unavena, zaspavala na prsniku, ale len chvilu spala, cize som si myslela, ze unavena sa nevladze najest a hladna malo spi, mozno je to aj u vas tak, ze sa pomenej naje a potom sa jej zle spi... uz mozeme len dufat, ze z toho nejako vyrastu 😉

zabina27
18. sep 2016

@anjelik2509 nasa napriklad to ticho teda nema, kedze mame 2-rocneho divocha, a mozno to jej prave vadi, ze by potrebovala vacsi klud na spanie, ale vacsinou spi vonku v kociku a tam tiez nie je ticho, ono sa to ani neda mat uplne ticho, ale ked ti unavene babo konecne zaspi, tak sa o ticho vsemozne snazis 😀

anjelik2509
18. sep 2016

@zabina27 to isté mi aj sestra vždy povie 😀 ale na druhe strane, keď bábo nespí poriadne cez deň, tak aspoň v noci prespí dlho, čo je tá lepšia možnosť 😉 niektoré bábätká sú možno len jednoducho také.

zabina27
18. sep 2016

@anjelik2509 ja si to tiez hovorim, ze proste je taka, ze ma asi pocit, ze svet je bohovsky zaujimavy a nieco by jej mohlo ujst 😀 to si hovorim, ked uz som vecer vyflusnuta zo zabavania 2 deticiek a tesim sa, ze teda by mali zalomit a relativne dobre spinkat 😀 ked teda malo spi cez den, tak sa aspon tesim na vecer...

@meggyinka tvoja je mensia, mozno proste treba najst sposob, ako by sa jej dobre spinkalo - v kociku, v nosici (nasa v nom zatial reve), pri kolisani, pri nejakom zvuku (vyskusaj www.uspavac.cz), pri zapnutej tv, pri svetle/tme, mozno ma radsej chladnejsiu izbu alebo teplejsiu, proste treba skusat... mne raz super spinkala na zlozenej perine, mala to asi take "objimajuce", ale potom uz fo nefungovalo... na druhej strane, ked ju naucis na nieco tebe nepohodlne (napr. fitloptu, spanie na rukach...) budes riesit o par mesiacov oducanie, tak na to pozor 😉

anjelik2509
18. sep 2016

@zabina27 no vidíš, aspoň to je super, že večer a v noci je kľud, musím zaklopať 😉 áno, asi je aj tá sestrina aktívnejšie bábätko cez deň a nič si nechce nechať utiecť 😀 🙂 😉

lili007
18. sep 2016

Velmi dobre poznam tento pocit...citala som diskusie maminiek o tom ako by sme na drevenych parketach, ktore vrzgaju, najradsej lietali aby sme tych svojich drobcov nepobudili🙂 Syna som balila do perinky, on tak bol spokojny a pustala ventilator, pripadne som ho davala na balkon spinkat, kedze byvame pri lese, a tam mal krasnu zvukovu kulisu cvirikajucich vtacikov. Tieto monotonne zvuky mu nevadili prave naopak.

meggyinka
autor
18. sep 2016

@anjelik2509 no ja sa doma furt snazim aby nebolo.uplne ticho od malicka. Vzdy aspon radio alebo aj nesepkam no ale nerozumiem ci sa zlakla alebo ktovie...

kp7333
19. sep 2016

Mladsia dcera robila to iste. Uspala som ju v kociku a za 5-10 min bola hore a mohla som kocikovat zas. Potom som skusila nosic a cuduj sa svete prespala v nom aj 3 hodiny. Ale len co som sa pokusila ju polozit do postielky, uz bola hore. Ked spala v nosici,nevadili jej ani zvuky okolo, normalne sme sa pri nej rozpravali, na detske ihriska som chodila so starsou a mladsia v nosici, aj v mhd spala v pohode. Casom sa naucila spat aj v postielke ci kociku, ale doteraz muime davat pozor na hluk. Okrem monotonneho ruchu (pusteny ventilator, zvuk aut z ulice), ten jej nevadi, dokonca pri nom rychlejsie zaspi. Treba skusat.

yoxinka
19. sep 2016

Dcéra má tri mesiace a od troch týždňov tiež spinkala horšie. V noci len na brušku a po skúsenosti so synom som ju hneď keď začala mať so spinkaním problém cez deň začala dávať do šatky/nosiča. Tam jej nevadí nič a vyspaté bábo je pokojné bábo. Syn mi takto cez deň spával do pol roka, potom už v kočíku ;).

anjelik2509
19. sep 2016

@meggyinka niektoré bábätká sú také neobyčajné, dlho treba vymýšľať a skúšať, čo na ne platí..... 😉 🙂