Ahojte kocky.... chcela by som vediet Vas nazor ale popytam sa aj u pediatricky, ze ako to je s kvetmi kde spinka babo. Moj priatel ma v obyvacke asi 12 vysokych kvetin listove zelene nekvitnuce. A nechce sa ich vzdat. No a babo by tam malo mat postielku. Mne to pride dost chore..... ze nie je ochotny kvoli zdraviu malickeho sa kvetov vzdat. Co mam robit? Ako ho presvedcit ze to neni zdrave? A ani vhodne?
@lia503 kvety predsa produkujú kyslík a čistia ovzdušie,čiže tvoja teoria je pomýlená..pokiaľ nebude spať pri ružiach a aromatických kvetoch,nič mu škodiť nemôže
Ps: len pikoška na záver,..
ked som bola malá,bola som námesačná( čo mi aj ostalo)
ráno som sa zobudila s neskutočným pocitom že ma svrbí celé telo..
a alergia to veru na kvety nebola...bol to kvet vvo veľkom kvetináči, v mojej posteli,ktorý tam pekne ležal vedľa mňa pod perinou ,podotýkam nekvitnúca rastlina,pre mňa neznámeho druhu,cca 0,5m vysoká...😀 žijem,dýcham všetko oka...
@lia503 babo bude mat postielku v obyvacke? 😀 No ok, ale teda keby na mna vysiel moj muz, ze nie som ochotna vyhadzat asi 12vysokych kvetov, kvoli zdraviu dietata, tak by som sa zlakla, ze mu preplo 😉 u teba to mozu byt kludne hormony, ale pre pokoj duse sa opytaj pediatricky a v uplne najhorsom sa odstahuj k mamicke 😉 sorry za ironiu, ale nedalo mi 😉
@lia503 Kvety cez deň produkujú kyslík a v noci oxid uhličitý. Takže nie sú vhodné do miestností, kde sa spí. Toto ti povie aj pediatrička, aj každý kto dával pozor na hodinách biológie. Ohľadom posieľky v obývačke....prečo? Fakt sa nezmestí do spálne? Vlastná skúsenosť, prídeš o nervy. Niektoré deti sa budia aj niekoľko rokov a to niekoľkokrát za noc.
sa bojíš že na neho zaútočia alebo čo? ked začne bábo loziť, pozri si na internete či sú škodlivé a tie vyhod. Ale obyčajný kvet pokojne stojaci v kvetináči nebezpečný nie je 😀
@lia503 Prečo chcete dať postieľku do obývačky? Ked sa priateľ nechce vzdať svojich kvetov, tak vysťahuj do obývačky priateľa a postieľku si nasáčkuj do spálne. Nech si tam priateľ pekne dých ten svoj oxid uhličitý. neviem, prečo si tu z teba robia srandu. Ved my sme sa ešte v škole učili, že v miestnosti, kde sa spí nemajú byť kvety, teda možno tak jeden, ale určite nie 12.
@lia503 prečo to podľa teba nie je vhodné a zdravé? daj nejaké pádne argumenty a tie zároveň môžeš použiť aj v diskusii s priateľom 🙂 sú rastliny, ktoré sú vhodné práve do spálne, napr. aloe vera, kaktusy a ďalšie... ale nechápem, prečo chcete dať dieťa spať do obývačky 😝
@mimla nie všetky rastliny takto fungujú, niektoré "žijú" práve v noci, takže zas tak dobrý pozor na hodine biológie si asi nedávala práve ty 🙂 okrem toho množstvo kyslíka, ktoré rastliny v noci spotrebujú, je naozaj veľmi malé a nemá to zásadný vplyv na človeka...
@janickacrazy
@mimla
nemate pravdu dievcata 😀
http://www.atelierzelene.sk/article/view/id/10/...
http://www.flora.sk/index.php?selected_id=118&a...
ale ved je kludne mozne spravit absolutne sterline prostredie, len s monitormi a kameram, vysielackami a inymi ziaricmi a bielymi stenami 😀 kazdy nech si robi ako mu je dobre
Ahoj, nenapisala si preco sa kvetov obavas- ak to s tym kyslikom a oxidom, to uz si si asi pozrela ze problem nebude. Ak dobuducna pre mozne jedovate zlozky ak by dieta ochutnavalo- zisti ktore su jedovate a tie vyhod bez milosti. Ak kvoli moznej plesni ktora sa obcas vyskytne na substrate- neprelievaj, kontroluj hlinu, ak sa plesen objavi presadit, vyhodit- podla stavu. Ine mi nenapada.
Mne pride vacsi problem skor postoj partnera- ak je to teda len preto ze si mysli ze zvelicujes (napr. to s tym O2/CO2)- tak OK. Ale ak nechce o nicom vobec diskutovat a robit ustupky kvoli dietatu tak sa treba zamysliet.
A teda baby Ti podla mna dobre radia mat malinke v spalni. Ja spavam s babatkom v posteli (uz tretim- vzdy mensie nahradi vacsie, ale teda uz sme skoncili 😵 )- a nemozem si vynachvalit, ked je hladna len sa povrti, pocmuka, ja vytasim cic a spime dalej obe. Vstavanie k dietatu v postielke som zazila len par dni pri prvom a bolo to strasne- a neviem si predstavit este sa v noci tralalakat do druhej izby.
Daj vediet ak sa budes radit s tym pediatrom co povedal.
Dievcata dakujem Vam za rady... niektore ste dost na moj vkus drze a neprimerane reagujete. Chcela som Vas nazor vediet a nie aby ste ma riesili kde byvam a preco bude male spat v obyvacke. Riesit sme mali rastliny ci skodia dietatku. Dakujem za ochotu sa so mnou podelit o nazor.
Robia si srandu, lebo nepochopili temu a ani to kam som mierila.... ci je to vhodne alebo nieje to vhodne.
@maciatkolulu no neviem, ja už to mám také vsugerované, že by tam nemali byť kvety a teda nepoviem, že je tam dáky jeden-dva malé kvety ok, ale 12 a veľkých? ja by som ich teda v mojej spálni nechcela, ale tak nech si každý robí ako vie
@maciatkolulu ja v spálni nemám ani telku ani žiadne žiariče ani monitor dychu som nikdy nepoužívala, ked už ide o to 😝
@maciatkolulu Kopeš do nesprávnej osoby, my doma určite sterilitu nemáme. Máme dvoch psov. Vychádzam aj z osobnej skúsensti. Moji rodičia mali v spálni tiež dosť rastlín. A keď sa toto zrušilo, zrazu tam bol lepší vzduch. Ja neviem, čo za tým bolo. Hlina? Plesne? Vlhko? Spomínaný oxid uhličitý? O rastlliny bolo normálne postarané a v spálni sa normálne vetralo. Takže tam by som problém nevidela.
@lia503 Ja som si z teba srandu nerobila - jasne som sa ťa spýtala, prečo si myslíš, že by mali rastliny ublížiť tvojmu dieťaťu. Odpoveď som nedostala a len s tu "staviaš na zadné". Prepáč za úprimnosť. Ale ak sa už teraz bojíš nejakých izbových rastlín, ktoré sú prirodzené ešte pri nenarodenom dieťati - čo budeš robiť ak sa už narodí? Nepreháňaj, užívaj si ešte tehu a teš sa na bábätko. Je to živý tvor a normálne sa prispôsobí životu - nepotrebuje žiadne extra špeciálne a sterilné podmienky. 😉
@mimla ja som si nekopala, ale konkretne som reagovala na tvoj prispevok, teda, ze nemas celkom pravdu a ostatne som nemyslela cielene na teba, vsimla si si, ze som pisala do dalsieho riadku 😉 ale inak ked som aj na tej biologii sedela a pocuvala a aj zahradku sme v skole mali a dokonca aj vyucovanie - praca na pozemku, ci ako sa to volalo, tak tam nas ucili, ze o kvety sa treba aj starat, nie len polievat, takze ked ste mali plesne, alebo ine problemy, tak je to jasne, ze nerobili dobrotu, ale staci sa postarat, vymenit hlinu atd a je po probleme.
@maciatkolulu Moja mama je zo záhradníckej rodiny, o rastlinách vie pomerne dosť.
@mimla az na par detailov 😉 ako si uz vyssie pisala, ale nevadi 😉 pekny den
@evittam inak ty sa zapájaš do každej druhej diskusie a ešte som nevidela že by si niekomu naozaj aj poradila. Všade len smajlíky, ironia, otázky, asi sa potrebuješ uistiť o vlastnej dôležitosti.
@lia503 navrhujem presunúť rastlinky k vám do spálne. Ty budeš rada že bábätko pri nich nespí a muž bude rád že ich nemusí vyhodiť.
Neboj, film Adela este nevecerala je len akože 🙂
@dominikav123 😀
@evittam nejde mi o sterilne prostredie. Izba je mala a kvetov plno a nato aby tam vosla postielka budu musiet niektore ist prec. Ja nestresujem z kvetov.... chcela som iba sa poradit a vediet...kedze som to nikde nevykumala, ci to moze babu skodit.... tolko rastliv v izbe kde spi. To bolo cele. Anie ze mi tu kazda nalozi a za nic pre nic. Ved o tom to tu forum predsa je.... nie? Poradit sa a vy ste sa tu vsetky do mna pustili jak kobylky. A ano prehnane sa bojim a mam nato aj padne dovody.
@lia503 tak neprehanaj, ukludni sa, lebo sa zosalies ked sa male narodi, bude ti jest hovienka, kym sa stihnes spamatat a ine pikosky...Takze par kvetin v izbe nie je tragedia, pre mna by bola vacsia tragedia mat dieta v obyvacke a nie v spalni, predpokladam, ze tam je aj tv, ze ked pridu navstevy sedia tam, predsa len obyvacka je cenralna miestnost bytu a nie pokojny kutik pre babatko, ale teda ked to inak nejde...kvety ako take uskodit dietatu nemozu, pokial je o ne postarane, nemaju uz vyssie spominanu plesen, nekvitnu nejako desne, tak je to skor na uzitok
mňa len tak napadlo však priateľ do obyvačky k jeho milovaným kvetom a babo k mame 😀 😀 , ale važne skôr by som sa bála keď bude dieťa vačšie, zisti si či nie sú niktoré jedovaté alebo čiastočne jedovaté, pripadne či nemajú ostne, alebo listy napr jak juka také ostré.
@lia503 a ako prosím ťa ničia kvety zdravie dieťaťa?
ja sa skôr zamýšľam nad tým ako mamičku presvedčiť, že práve naopak, príroda a teda aj kvety sú pre dieťa práve to najlepšie a najzdravšie!
@lia503 A prečo to nie je vhodné a ani zdravé pre dieťa? To mi prosím vysvetli. My máme v detskej izbe tiež veľa kvetov - väčšinu nekvitnúcich a v živote ma takáto - prepáč - kravina nenapadla a nikdy som to neriešila...... 🙂 Akože čím sú nevhodné tieto rastliny pre dieťa ak budú v miestnosti kde bude mať postieľku?