Baby, mozem kupat maleho ked ma sopliky, kasle z tych stekajucich soplov, ma trosku zapalene hrdielko, teploty nema a ATB neberie? A keby ATB bral mozem ho kupat? A ako je to z vychadzkami, nie na dlhe trate, len tak na pol hodinku?
Ja kupem vzdy,ale kedy nekupem je ked ma vysoke horucky.. A aj ja chodim s detickama von ked maju v norme kasel a sopel lebo keby boli zavreti len doma asi by sme zosaleli 🙂 ale ked maju zelene sople nebo taky drazdivy kasel neberem ich von lebo to je uz taky preduskovy kasel a ked beru ATB tiez sedime doma :(
Samozrejme. Pokiaľ to nie je choroba, pri ktorej sa odporúča nekúpať. 😉
Kúpeľ osvieži. Rovnako pri vysokých teplotách na ich rýchlejšie zrazenie sa odporúčajú buď zábaly, alebo vlažná sprcha. V kombinácii s liekmi na zníženie teploty, smaozrejme. Ale to hovorím o teplote 38.5 a vyššie.
A pokiaľ má soplíky, je prechádzka vonku viac ako vhodná, aj v zimnom období. Na chlade môže lepšie dýchať. Len ho vhodne obleč.
kúpeme sa.teraz cez zimu nemusíš kúpať tak často.predsa len sa dieťatko nemá ako spotiť.tak skús ked tak každý tretí deň.a myslím že teplý kúpel nikomu neuškodil.
pri stave, ako to popisujes, sa aj my kupeme...prípadne dáme krátku sprchu...a von tiez na chvilocku vybehneme...ak teda maju chut... 😉 ...len, samozrejme treba sledovat teplotu...akonahle sa zvysi, uz nejdeme von, len vetrame ...a nekupeme sa len sprchujeme, alebo ich poutieram navlhcenym uteracikom 🙂
Ano,vzdy sa kupeme,chora-zdrava...kazdy den.
my sa tiez kupeme ked sme chory. ked mal maly houcku tak sme ho len sprchovali. predsa len sa mu aj tym troska ulavilo hlavne ked mal anginu troska ta sprcha stiahla horucku. von chodim ked ma maly sopliky tak na pol hodinku,ale ked kasle alebo je vonku velmi sychravo tak nechodime.
My sa tiež kúpeme aj ked sme chorí... 🙂 navyše, ked sú zahlienené detičky, tak iim nasypem do kúpeľa morskú soľ, ešte im to pomôže.... vonku chodíme vždy, kým nemáme teplotu....
Detičky sa nemusia kúpať každý deň, robí sa to hlavne kvôli tomu, aby mali približne rovnaké činnosti pred spaním. Ale častý kúpeľ detičkám vysušuje pokožku. Moja malá ak je chorá a má veľmi soplíky tak ju nekúpem, max. umyjem pod tečúcou vodou ritku a okolie. My máme doma dosť chladno a tak ju nekúpem. Ale to max. 2 dni. Ale teoreticky môžeš kľudne kúpať. Aj keby bralo ant. No a vonku určite, chladné počasie pomáha uvolniť nosové dutiny. Stačí pol hodinka.
ja, pokial ma dieta zapalene hrdlo, tecu mu sopliky a ma oci cervene von nejdem, ani ked nema teploty. Pockam aspon 2 dni, kym sa ako tak vylezi. Ja som v zaciatku choroby tiez zrela do postele a motanie sa po vonku mi vtedy nerobi dobre. Inak, kupem asi 2-3x do tyzdna. Casty kupel sa neodporuca. Radsej potom iba umyt kazdy den genitalie..
pri lahkej chorobe sprchujeme asi kazdy druhy den, aspon zadok-predok, pazusky, nozky.... a kupe sa (ked je chora) 1-2 krat za tyzden. ale vsetko zalezi aj od toho co ma chore... ak usi, tak sa nekupe. von na prechadzky urcite na chvilu chodime. ale ako vravim, vsetko zalezi od choroby.
no ja ked sme chori tak nekupeme. lebo vzdy mame chore usko a vtedy si dam radseh iba do misky vodu a handrickou ho poumyvam. lebo sa bojim ze sa mu inak dostane voda do to uska. ale ked sme iba nachladeny tak to ho kupem a ak nie kupanie tak urcite rychlo osprchujem.
kupeme 😉
nie, maximalne raz za tri dni
ano, zmyvame bacily a pokial ma 40 tak, tiez, to musime chladit
my tiez kupeme, vcera mal Misko aj horucku, tak sme prirodzene zrazali.... 😉
Kdyz je horecka,tak zasadne nechodime ven,ani nekoupeme,vypozorovala jsem,ze se stav potom zhorsil.Se soplikama a kaslem ven naopak chodime,klidne i s ATB.
my pri vysokej horúčke, nad 39 nekúpeme ale zábal, pri nižšej sprchujeme, snažím sa vystihnúť doobedie, keď sa cíti lepšie a neumývame vlasy. Von chodíme, so soplíkom určite, s kašlom a ATB až ke´d je to najhoršie za nami, teda po 2-3 dni, aj to nie nadlho, keď nefúka. Keď bola menšia a v kočíku, tak aj spávala vonku až do -5, ale teraz je ťažko jej vysvetliť, že nesmie behať aby sa nenadýchala studeného vzduchu a ešte viac nekašľaľa, tak preto len kratšie prechádzky.
V pohode mozes kupkat, moje deti zimomriavo striasa a kricia, ked su chore, ked ich idem kupkat, ale to je tak pri ATB a teplote, tak vtedy to 1 kupanie vynechame, umyjeme len ritusky, ruky a zuby a hotovka. A ked maju deti len sopliky, tak von chodime, tak na cca 1 hodku a nie do nepriazniveho pocasia.
ja sa snažím kupat vtedy ak teplota klesla na hodinku,ale vidim na nej či potrebuje či nie,po Paralene je spotená a tak aj ona sa potom lepšie citi.Ja osobne vonku nechodím v takom počasí ak je niečo.
kupem a ked je horucka tak je to aj dobre a teplota sa stiahne rychlo,vlasy neumyvam.....kym sme len prechladeny a bez horucky vonku chodime normalne ked su horucky tak nie.....lepsie ist vonku pri prechladeni,posilnuje sa imunita a aj babo sa lepsie citi 😉
nekupem, von chodim pokial su neni soplíky zfarbené, ked kašlu von nejdem ...počkám aspon deň...
moja dcérka bola minulý týžden chorá, mala vysoké horúčky a keď som bola u lekárky, tak mi doporučovala kúpať normálne tak ako kúpavam (každý druhý den) a na vychádzky sme mohli chodiť aj pri teplote do 38 stupnov, ale len v okolí bytovky na 30 min a vyhýbať sa obchodom
Keď je chorá, kúpem každý druhý deň, ale nemáčam ju vo vode dlho, len rýchlo osprchujem, zabalím a šup pod perinu nech neochorie ešte viac 🙂
Ahojte,ja kúpem malého,keď je chorý,pokiaľ nemá teplotu,ale pridávam mu aj penu do kúpeľa,ktorá mu tak krásne vypusti noštek,lepšie sa mu dýcha..a na prechádzky sme chodili keď bol chorý,ale to sedel len v kočiku a hneď keď sme vyšli von tak mi zaspal aj na 2 hodky,
Ahoj ja som malú kúpala od narodenia každý deň aj kúpem a mala už virózu pri ktorej bola aj teplota a kúpala som aj tak..nie je to zlé..dieťatko sa ochladí pri manipulácii a teplotka klesne aj takýmto spôsobom..mne to poradila sestra keď že má tri detičky má už niečo za sebou 🙂 😉 mala aj soplíky aspoň sa jej krásne spustili od tepla a dali sa ľahšie odsať 😀
mi kupeme kazdy druhy den a sprchujeme ritku,pipinku kazdy den ak nie sprcha cistou vodou a utierkou vyumývam predca len v plienke su mocove vypari ak ma teplotu sprchujem (oplachnem)ju vzdy kedze sa dost spoti ...vonku pokial nema teplotu a je prijemne alebo nefuka,neprši ideme uz sa mi osvedcilo ze vonku sa jej lepsie dycha a ani tak nesopli než ked vojdeme do bytu hned sa sopel spusti a vonku sa jej aj tak lepsie spi takze skor som ju vzala na prechadzku v case ked mala spinkat opierku som jej dala do vyvysenej polohy aby jej sopliky nezatekali a krasne sa vyspinkala.
kupeme 😉
keď je teplota určite nie, ak soplíky, tak len na rýchlo osprchovať, umyť a šup do tepla
ano kupem 🙂 😉
ci ATB ci nie, vzdy som dietatko aspon osprchovala, myslim, ze aj prenho to bolo lepsie, bolo spotene, kupel ho osviezil../teda , hlavne zalezi od stavu choroby../, vychadzky..ak bolo vonku prijemne, na chvilku vysli vonku..samozrejme nie do kolektivu inych deti..to by sa ine mamicky asi velmi *potesili*..ale mala prechadzka nezaskodi..urcite vsak nie do nepriazniveho pocasia , vetra..ale zas zalezi na stave dietatka a chorobe..ako mama musis posudit ako na tom je a podla toho sa zariadit..