ahojte sme akurát s bábätkom 8m pri mori. Je tu tak cca 30° a more ma 23° myslite že ho môžem v ňom okúpať? Mám pre neho koleso pre babatka tak či ho môžem skúsiť do neho dať.
podla mna moze... vyskusaj a uvidis, a na brehu bude voda aj teplejsia, nemusis ho brat od brehu daleko (ja by som ani nie, uplne mam stres kombinacia male dieta, koleso a more :D) . Pripadne, my sme malej capovali vodu do bazena na brehu :D
Veď pri kraji kľudne,treba ísť postupne
Hlavne treba používať vodeodolný krém s vysokým faktorom
@simca06022011 akože ja mám tiež z toho stres 😃ale svokra tvrdí že som moc uzkostlivá. Včera sme mu namočil trošku nohy tak sa jašil bol rad tak rozmýšľam že dnes vyskúšame koleso uvidíme
Vykopte jamu v piesku, tesne pri kraji kde dosahju vlny a tam mu spravte kupaciu mlacku
Ved skuste a ked bude spokojny klude nech sa kupe.My ked sme boli s 10 mesacnou nechcela byt vo vode v mori vobec.Mali sme pre nu maly detsky bazenik,hracky,nanosili jej tam vodu a tam sa hrala a bola spokojna.
kludne vyskusaj... ale urcite to koleso nepustajte z ruk :DD
My sme dávali do bazéna vodu z mora, ale aj sme ju kúpali veď deti sa radi jasia vo vode.Postupne ju ovlazuj nie hneď do vody a pozor na oci
A coho sa bojis? my sme zili od narodenia poslednych dvoch deti roky v pusti, tak sme pri kazdej co najmensej prilezitosti "utekali" k moru. Vek deti nebol prekazkou. Nemusis ist s dietatom "plavat". Posad ho na breh do piesku, daj mu do ruky lopatku (alebo aj nie) a nech ca clapka. Len prosim ta, tiadne koleso. NIKDY. A uz vobec nie do mora. 8 mesacnemu mozes da v pohode Flipper Swimsafe, ak by ste sa chceli trosku dalej poclapkat, na brehu mu ani to netreba. Ved budes pri nom.
suhlasim s tym, ze do mora ZIADNE koleso, radsej rukavniky
@tenerifka Ni do bazena nie. Tu v DE dos na to upozornuju. S kolesom sa uz deti aj utopili. Na plaveckych kurzoch vudy zdoraznovali, ze ziadne obycajne kolesa. Je to nebezpecne, dieta sa moze presmyknut a nevynori sa, tiez brani prirodzenemu pohybu vo vode. Najlepsie je dieta naucit cim skor potapat, ako si pomoct ked nevladze (hladat hned breh atd., nikdy sa nezavesit na lidi) a hned na to naucit dieta plavat. Prvotne "plavanie", sa dokazu naucit uz aj deti okolo roka.
@tenerifka ani my sme koleso nikdy nemali. Od ca. 6tich mesiacoch sme mali tie rukavniky Flipper safe. Najmladsia dcera dokonca ani to velmi nehcela. V ca. 2,5 roku uz dcery vedeli ako tak plavat, o rok neskor riadne a okolo 4tych narodenin uz robili tu v DE plavecky "odznak" (Seepferdchen). naopak nas treti, jedno co sme robili, este ako 6 rocny nevedel plavat a ani bohovi ho to nik (ani trener) nevedel naucit. A tiez nikdy nechcel nijaku pomocku. Vzdy hysak chytil. Hroza.
@otazka1 1,5 rocnemu uz ziadne koleso. Ak mas moznost, chod s nim na plavanie, tam ty plavat nemusis vediet, vo vode stojis. S takto velkymi detmi sa uz da dobre pracovat, naucia sa urcite veci potrebne na zaciatky plavanie(technuku), potom podla sikovnosti (motorika plus chapanie) okolo 3-4 rokov do riadneho kurzu a najneskor v 5tich rokoch bude vediet plavat. potom ale nezaspat na vavrinoch a stale chodit plavat, zdokonalovat technuku a vydrz.
Ked mu bude voda studena, da to vediet