Ahojte mamicky, chcem sa Vas spytat ako casto, kde a pri akej teplote kupete svoje babatka v bytovke v chladnejsich mesiacoch ako je teraz. Sice mame 23C ale zda sa mi chladno na kupanie a radsej by som prikurila, aby neprechladlo. Alebo nechat babatko otuzovat?
@laura164 a prečo ho nezavriete😂😂😂aspoň v čase pred kúpaním a pocas?
My sme pri 23 púšťali ohrievač na chvíľku, aby bolo tých 25 v izbe. Teraz máme 23 a už nepúšťame, no má už 1,5roka
Ja som vždy zapla aspoň 15 minút pred kúpaním ohrievač. A potom som kupala.
Mame 22 a chlapec žije. My ho otužujeme od narodenia. Akože no... proste ho nebabušime, hocikedy ma studene ručky nožky a žije. Chory nebol ešte ani raz.
@luci550 ja som zapinala elektrický radiator v kupelni,ale len keď bol ten prechod, že vonku uz chladno ale ešte sa nekurilo! To sa nechcelo ísť do sprchy ani mne 😂 a ja zas teplo bohvieako rada nemam! Ale keď sa začalo kurit, tak som vždy chvilu pred kúpanim zakurila v obývačke a v spálni,ale nemáme viac ako 22-23 stupnov
však prikúr ohrievačom...tiež som tak robila....aspoň na chvíľu...
A je taky hrozny problem to okno zavrtiet? Dobrym pomocnikom je ohrievac do elektriky. Vsak to je tak dobra vec
My sme kupali do cca 3 mesiacov len kazdy 3ti den, potom uz kazdy den a normalne sme okupali, poriadne osusili (hlavne ušká, vlásky), obliekli v kupelni kde bolo teplejsie od vody a potom sme ho len rychlo preniesli do izby a zakryli dekou.
Presne ako píše baba vyššie, stačí dieťa osprchovať alebo okúpať trikrát do týždňa-nepoti sa nesmrdí ,nemá sa kde ušpiniť ,úplne v pohode to prežije to dieťa.
My máme teraz 23 a mne ani nenapadlo, že by to mala byť akože zima. Naša malá má dva mesiace a od narodenia sa ju snažíme nebabusit, kupeme ju normálne pri tejto teplote, akurát pred tým zavrieme okná. Po kupani ju hneď osusime, oblecieme a dáme do perinky alebo prikryjeme dekou.
My sme kupali na chate velakrat aj pri 18tich stupnoch a neprechladli. A spali sme pri 16tich. A takisto pohoda. 23 je uplne ideal podla mna.
V pohode... Ja som kupala. Stále. V kúpeľni zavriem dvere, okupem, šupneme do uteráka, osušíme, oblečiem už v izbe.
Moj ma 2r a od naroddenia pred kupanim prikurime tym fukacom tepleho vzduchu. Riadim sa podla seba, mokrej mi je v 22st tiez chladno
POdla toho ake velke babo. Novorodencovi by som asi trochu prikurila. Ale ja mam 7 mesacnu, mame tiez 23 a to celkom staci podla mna. Okupe sa a hned ju ved osusim v izbe, nezostava mokra.
To mas tak. Kazdy si robi podla svojho. Ak mas pocit, ze je to zima tak prikur. Ale je to aj nasa rozmaznanost. 2 tyzdne sme stanovali, vacsinu casu bolo okolo 15stupnov, v noci mrazy, a dospelym nam zima nebola. Cely den sme boli vonku, a zeny aj vlasy sme umyvali v tej zime. Ked vykuklo slnko, telo sa nam zohrialo. Jasne ked sme dosli domov, kazdy sa tesil na teplu sprchu 😂 my na chate viac v zime ako 16-18stupnov k veceru nevytiahneme proste a je to fakt, cize to neriesime a kupeme v takych podmienkach ake mame. A nikdy sme neochoreli z chladu. Nikto.
@evkamotka a prečo sa radšej neususis😂😂😂to tam stojíš mokrá, ved sup sup a si v pyžame, alebo oblečená. Ja nechápem, dvojročný a prikurujete... A to aj v lete? To ste v starom byte asi, kde je aj v lete zima, inak nechápem, môj ma teraz napríklad otvorené dvere pri kúpaní, nekurime ani v zime skoro vôbec, pár x doslova pár x sme zakurili v obývačke a prikurujete skôr krbom pre atmosféru. v kúpeľni som nkdy nezakurila, popravde ani neviem kde sa tam zapína, nuž a potom sa vypla káva, že sú deti vkuse choré....
Ja kurim. Ono u nas je bezne 19 stupnov vecer okolo 6-7 v izbach cize kurime kazdy vecer aspon na 23 a zvlast ked idem kupat maleho tak mame cca 25 stupnov. Od mala je nauceny na 25. A moj sa aj tak čapka vo vode minimalne pol hodiny a za tu dobu by aj mne bola zima keby som netopila. 😁
@maciatkolulu autorka sa pyta na chladnejšie mesiace, takze som jej aj odpovedala podla toho-od narodenia v chladnejsich mesiacoch prikurim. A hej byvame v 70 rocnej tehlovej bytovke, nie v prehriatom panelaku.
Riaď sa svojim mater. inštinktom,ak sa ti zdá chladno,tak prikúr.Ja som kúpala každý veče r a ak bolo treba,tak som prikúrila tým takým ohrievačom,čo fúka teplý vzduch.
@evkamotka píše, chladnejšie mesiace ako teraz, aktuálne 19 st.... Pre mňa chladnejšie mesiace vyzerajú inak. A narodila som sa a vyrástla vo vyse 100rocnej stavbe a prvé dieťa dieťa tam žilo prvé mesiace. Svetlik sme nikdy neotvarali v kúpeľni, boli otvorené dvere a prikurovalo sa v mrazoch...
Nikdy som neprikurovala, nepustala ohrievac... Z kúpeľne zabalila do osušky, v izbe prezliekla do pyzamka. Treba otuzovat.
Moje decko sa narodilo do.januarovych mrazov, kupane bolo len v cistej vode ak neratam umyvanie ritky tak 2x do tyzdna. Mali sme v byte tak.22stupnov a je zdrava. V ms bola chora len 2x za cely rok. Nemaznite tie deti a nebudete tu potom zakladat o par mesiacov ci r temy o tom, ake su deti furt chore a pod
23 stupnov podla mna nie je fakt nejako malo, prinajhorsom ked sa ti zda, ze je chladno prikurte pred tym trosku viac, ked sa neda tak kupit ohrievac malicky a potom ist kupat 🙂 sa nechaju potom dvere otvorene a za chvilu bude teplota normalna potom
23 je uplne v pohode ak nie teplo. Urcite este zbytocne nekurte. Po vani zabaliť do uteráka a prikryt dekou, trosku poležkať zohriať sa prezliecť.