Kúpanie bábätka v chladnejších mesiacoch. Ako to vychytať s teplotou?

luci550
23. sep 2019

Ahojte mamicky, chcem sa Vas spytat ako casto, kde a pri akej teplote kupete svoje babatka v bytovke v chladnejsich mesiacoch ako je teraz. Sice mame 23C ale zda sa mi chladno na kupanie a radsej by som prikurila, aby neprechladlo. Alebo nechat babatko otuzovat?

karolinakk
23. sep 2019

23 je uplne v pohode ak nie teplo. Urcite este zbytocne nekurte. Po vani zabaliť do uteráka a prikryt dekou, trosku poležkať zohriať sa prezliecť.

laura164
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maciatkolulu
23. sep 2019

@laura164 a prečo ho nezavriete😂😂😂aspoň v čase pred kúpaním a pocas?

bafka
23. sep 2019

My sme pri 23 púšťali ohrievač na chvíľku, aby bolo tých 25 v izbe. Teraz máme 23 a už nepúšťame, no má už 1,5roka

polyana
23. sep 2019

Ja som vždy zapla aspoň 15 minút pred kúpaním ohrievač. A potom som kupala.

arcticcode
23. sep 2019

Mame 22 a chlapec žije. My ho otužujeme od narodenia. Akože no... proste ho nebabušime, hocikedy ma studene ručky nožky a žije. Chory nebol ešte ani raz.

nika898
23. sep 2019

@luci550 ked bolo chladno vzdy som chlapcom zapinala ohrievac predsa len voda je teplejsia a ked boli vystreny z vody videla som ze im je chladno a zacalo sa im ckat.

lenka2710
23. sep 2019

@luci550 ja som zapinala elektrický radiator v kupelni,ale len keď bol ten prechod, že vonku uz chladno ale ešte sa nekurilo! To sa nechcelo ísť do sprchy ani mne 😂 a ja zas teplo bohvieako rada nemam! Ale keď sa začalo kurit, tak som vždy chvilu pred kúpanim zakurila v obývačke a v spálni,ale nemáme viac ako 22-23 stupnov

deti95060810
23. sep 2019

však prikúr ohrievačom...tiež som tak robila....aspoň na chvíľu...

uhgara
23. sep 2019

A je taky hrozny problem to okno zavrtiet? Dobrym pomocnikom je ohrievac do elektriky. Vsak to je tak dobra vec

laura164
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janazajidova
23. sep 2019

My sme kupali do cca 3 mesiacov len kazdy 3ti den, potom uz kazdy den a normalne sme okupali, poriadne osusili (hlavne ušká, vlásky), obliekli v kupelni kde bolo teplejsie od vody a potom sme ho len rychlo preniesli do izby a zakryli dekou.

stanulienkat
23. sep 2019

Presne ako píše baba vyššie, stačí dieťa osprchovať alebo okúpať trikrát do týždňa-nepoti sa nesmrdí ,nemá sa kde ušpiniť ,úplne v pohode to prežije to dieťa.

wena
23. sep 2019

My máme teraz 23 a mne ani nenapadlo, že by to mala byť akože zima. Naša malá má dva mesiace a od narodenia sa ju snažíme nebabusit, kupeme ju normálne pri tejto teplote, akurát pred tým zavrieme okná. Po kupani ju hneď osusime, oblecieme a dáme do perinky alebo prikryjeme dekou.

ladyvi
23. sep 2019

My sme kupali na chate velakrat aj pri 18tich stupnoch a neprechladli. A spali sme pri 16tich. A takisto pohoda. 23 je uplne ideal podla mna.

simca06022011
23. sep 2019

V pohode... Ja som kupala. Stále. V kúpeľni zavriem dvere, okupem, šupneme do uteráka, osušíme, oblečiem už v izbe.

evkamotka
23. sep 2019

Moj ma 2r a od naroddenia pred kupanim prikurime tym fukacom tepleho vzduchu. Riadim sa podla seba, mokrej mi je v 22st tiez chladno

katren
23. sep 2019

@laura164 praveze pocas kupania a po kupani by son okno otvorila, nech tam nestoji vlhkost....nie ze zatvorene na kupanie...

elizita
23. sep 2019

POdla toho ake velke babo. Novorodencovi by som asi trochu prikurila. Ale ja mam 7 mesacnu, mame tiez 23 a to celkom staci podla mna. Okupe sa a hned ju ved osusim v izbe, nezostava mokra.

ladyvi
23. sep 2019

To mas tak. Kazdy si robi podla svojho. Ak mas pocit, ze je to zima tak prikur. Ale je to aj nasa rozmaznanost. 2 tyzdne sme stanovali, vacsinu casu bolo okolo 15stupnov, v noci mrazy, a dospelym nam zima nebola. Cely den sme boli vonku, a zeny aj vlasy sme umyvali v tej zime. Ked vykuklo slnko, telo sa nam zohrialo. Jasne ked sme dosli domov, kazdy sa tesil na teplu sprchu 😂 my na chate viac v zime ako 16-18stupnov k veceru nevytiahneme proste a je to fakt, cize to neriesime a kupeme v takych podmienkach ake mame. A nikdy sme neochoreli z chladu. Nikto.

maciatkolulu
23. sep 2019

@evkamotka a prečo sa radšej neususis😂😂😂to tam stojíš mokrá, ved sup sup a si v pyžame, alebo oblečená. Ja nechápem, dvojročný a prikurujete... A to aj v lete? To ste v starom byte asi, kde je aj v lete zima, inak nechápem, môj ma teraz napríklad otvorené dvere pri kúpaní, nekurime ani v zime skoro vôbec, pár x doslova pár x sme zakurili v obývačke a prikurujete skôr krbom pre atmosféru. v kúpeľni som nkdy nezakurila, popravde ani neviem kde sa tam zapína, nuž a potom sa vypla káva, že sú deti vkuse choré....

saskia_98
23. sep 2019

Ja kurim. Ono u nas je bezne 19 stupnov vecer okolo 6-7 v izbach cize kurime kazdy vecer aspon na 23 a zvlast ked idem kupat maleho tak mame cca 25 stupnov. Od mala je nauceny na 25. A moj sa aj tak čapka vo vode minimalne pol hodiny a za tu dobu by aj mne bola zima keby som netopila. 😁

evkamotka
23. sep 2019

@maciatkolulu autorka sa pyta na chladnejšie mesiace, takze som jej aj odpovedala podla toho-od narodenia v chladnejsich mesiacoch prikurim. A hej byvame v 70 rocnej tehlovej bytovke, nie v prehriatom panelaku.

janinah
23. sep 2019

Riaď sa svojim mater. inštinktom,ak sa ti zdá chladno,tak prikúr.Ja som kúpala každý veče r a ak bolo treba,tak som prikúrila tým takým ohrievačom,čo fúka teplý vzduch.

maciatkolulu
23. sep 2019

@evkamotka píše, chladnejšie mesiace ako teraz, aktuálne 19 st.... Pre mňa chladnejšie mesiace vyzerajú inak. A narodila som sa a vyrástla vo vyse 100rocnej stavbe a prvé dieťa dieťa tam žilo prvé mesiace. Svetlik sme nikdy neotvarali v kúpeľni, boli otvorené dvere a prikurovalo sa v mrazoch...

zeytin
23. sep 2019

Nikdy som neprikurovala, nepustala ohrievac... Z kúpeľne zabalila do osušky, v izbe prezliekla do pyzamka. Treba otuzovat.

olivnik
23. sep 2019

Moje decko sa narodilo do.januarovych mrazov, kupane bolo len v cistej vode ak neratam umyvanie ritky tak 2x do tyzdna. Mali sme v byte tak.22stupnov a je zdrava. V ms bola chora len 2x za cely rok. Nemaznite tie deti a nebudete tu potom zakladat o par mesiacov ci r temy o tom, ake su deti furt chore a pod

saskia_98
23. sep 2019

@olivnik lenze imunita zavisi nie len od otuzovania. Mna aj od mala otuzovali a aj tak som chora 7-8 krat do roka..

nikpa
23. sep 2019

@luci550 najprv sa osprchujem ja, vyhrejem tak kúpeľnu. Hneď potom idem kúpať malého. predtým už mám nachystané v kúpeľni jeho veci...ako ho vyberiem z vane utriem ho a obliekam ešte v kúpeľni. Odtiaľ už ide suchý, oblečený

sisulia
23. sep 2019

23 stupnov podla mna nie je fakt nejako malo, prinajhorsom ked sa ti zda, ze je chladno prikurte pred tym trosku viac, ked sa neda tak kupit ohrievac malicky a potom ist kupat 🙂 sa nechaju potom dvere otvorene a za chvilu bude teplota normalna potom