Kúpanie 5 mesačného dieťatka

30. júl 2022

Ahojte, máte skúsenosť? Od narodenia je moje dieta nepokojne pri kúpaní. Začiatky boli plne placu. Teraz keď namacam len pršteky na nožičkach do bazéna, tak začne plakať. Zlepší sa to? Ako pomôct preklenúť ten strach?

bajka16
30. júl 2022

To sa do roka zmení. Moji synovia milujú kúpanie vo vani aj v bazéne. Teraz plaču keď ich vyberám von

autor
30. júl 2022

@bajka16 a tiez ste takto mali od narodenia ze plač? Som zúfalá, lebo my vodu milujeme

bajka16
30. júl 2022

Áno. Neviem kedy do presne prestalo, ale nejak postupne to odoznie. Prvý syn veľmi neplakal, len naozaj tie prvé kúpania. Ale druhý plakal do 6m cca.

bajka16
30. júl 2022

Netreba dieťatko vytiahnuť hneď keď začne plakať. Trošku ho daj do vody, pomoč ho v bazéne viac. Daj mu hračky. A vyber potom, ak aj tak neprestane plakať.

marisoul17
30. júl 2022

U nás to tiež na začiatku bolo tak. Keď som ju dala do vaničky, celé kúpanie prerevala. Potom sa to zmenilo. Kúpila som lehátko, na ktorom ležadlá ležala a keď som ju dávala do vaničky, ponorila som najprv zadoček a opatrne uložila na lehátko. Fungovalo to.

ada12345
30. júl 2022

Deti sú rôzne. 5mesačné bábätko je ešte veľmi maličké, prispôsob sa ty jemu a nie nútiť ho prispôsobovať sa vám. Nenúť dieťa, uvidíš ako sa to vyvinie. Niektoré deti si obľúbia vodu až v 4-5 rokoch. 5mesačné bábo nepatrí verejného bazéna, dúfam, že si myslela svoj vlastný bazén.

autor
31. júl 2022

@ada12345 v prvom rade som myslela večerné kúpanie vo vanicke. Treba si prečítať príspevok. Na verejne bazény nechodim. A nenútim ho. Len som chcela osobnú skúsenosť mamičiek ci to detickam prešlo a kedy.
Asi osobnú skúsenosť nemáš…

autor
31. júl 2022

@bajka16
@marisoul17 dakujem za skusenosti

gvenduska
31. júl 2022

Nezažil nejaký sok ?? studena voda alebo niečo
Môj maly v pôrodnici keď ho sestrička kúpala tak mal studenú vodu tak plakal ale ako sme prišli domov kúpala som ho každý deň v teplej vode a v pohode či vana alebo bazén teraz plače keď ide von

ada12345
31. júl 2022

Ja som si veľmi dobre prečítala Tvoj príspevok. Píšeš: "Teraz keď namacam len pršteky na nožičkach do bazéna..." Takže logicky sa človek pýta o aký bazén ide. Takže vyjadruj sa presne, namiesto toho, aby si tu vyskakovala na druhých.
Ako si došla na to, že nemám osobné skúsenosti? Mám dosť detí a kopec detí vreští aj ako 2-3 ročných a odmieta kúpanie. Nie je na tom nič čudné. Každé dieťa je iné. Treba mať presne zmeranú vodu, že má 37C a odporúča sa od novorodenca dávať dieťa zavinuté v látkovej plienke opatrne do vodičky a až keď je komplet vo vode, tak plienku postupne opatrne dať preč. A treba dieťa správne držať.

autor
31. júl 2022

@gvenduska toto neviem nebola som pri kúpaní v nemocnici, ale mamka mi to iste povedala, ze tam iba supnu dieťa pod vodu. Kupeme v teplej samozrejme. Mam aj teplomer.

autor
31. júl 2022

@ada12345 tak píšem od narodenia ma problém s kupanim a teraz keď namacam prsteky do bazéna. Nepytam sa ci je vhodne kúpanie vo verejnom bazéne, takze asi s porozumením čítanie nebolo.
Ale asi mas skúsenosť s 5.mes a verejným bazénom podľa všetkého, nič logické na tom nevidím, nakoľko otázka nebola ci je vhodne kúpanie vo verejnom bazéne, alebo v bazéne doma.

gvenduska
1. aug 2022

Ako to že si nebola pri kúpaní??? A kto ty ukázal ako máš kúpať a všetky ostatne veci okolo bábätka

autor
1. aug 2022

@gvenduska mam druhé dieťa a ani pri prvom som nebola

katarka_tatarka
1. aug 2022

Ahoj, snáď ťa "upokojím". Naša Dorotka mala tiež cca od dvoch mesiacov obdobie, že hrozne plakala, keď som ju večer kúpala. Snažila som sa ju vtedy kúpať každý tretí deň, a tie dva dni medzitym som ju poriadne umyla mokrou plienkou, riťku som umyla v umývadle (to aj bežné pri prebaľovaní). Nemala žiadnu zlú skúsenosť, že by jej jvaplo do očká, studená voda, alebo čo...začalo to z ničoho nič. Nepomáhali hračky vo vode nič. To bol úplne srdcervúci plač ..ale ☝️ ako ti prišlo, tak to aj odišlo...jedného dňa, presne tak ako začala pri kúpaní plakavať, tak aj prestala...pamätám si, že som vtedy hľadala aj rady, a jedna kamarátka mi povedala, že ich malinká robila presne toto isté pár týždňov a im pomohlo, že najskôr namočila plienku, dala jej ju pod zadoček a do vaničky ju dala aj s ňou 🙂

A hlavne som chcela napísať, že teraz má 2 a pol roka a z vaničky ju neviem dostať 😅

olivia1425
1. aug 2022

Vies co mne mama poradila 1 vec, gulala som ocami 🙈 ale ozaj to v nasom pripade pomohlo.namocit do vanicky ked pojdes kupat bavlnenu plienku a dat na babo.na hrudnik na brusko.

autor
2. aug 2022

@katarka_tatarka
@olivia1425 ďakujem za skúsenosti

gvenduska
3. aug 2022

Cudne že ste nebola
Mne malého ukazovali kúpať priamo na izbe potom som ho kúpala už sama

autor
3. aug 2022

@gvenduska nikto z celého oddelenia nebol pri kúpaní. Ani pri prvom pôrode ani pri druhom. Ani sa ma nepýtali ci chcem. Tak neviem, možno záleží aj od porodnice

danusa63
3. aug 2022

@autorka Ja som synčeka zabalila do veľkej plienky a s tou položila do vaničky. Až po chvíľke som plienku z neho odkryla a umyvala. On musel tých 30sekund pri prenesi zo spálne do vaničky mať pocit bezpečia - zakruteny v tej plienke. To sa mi osvedčilo.

autor
4. aug 2022

@danusa63 toto som začala robiť aj ja a vidím efekt po pár dňoch