Kúpanie 5-mesačného bábätka v bazéne/mori

aknizuz
24. máj 2024

Ahojte mamičky. Chcela by som sa opýtať ako ste to mali vy 🙂 chystáme sa v auguste do Chorvátska na 12 dní. Malý bude v tom období na prelome 4. a 5. mesiaca.
Budeme ubytovaní v súkromnej vile s vlastným bazénom. Chcem sa opýtať dávali ste vaše detičky v tomto veku do bazéna na chvíľu? Boli ste s nimi v mori? Rozmýšľame či máme kúpiť nejaký mini bazenik kde sa aspoň osvieži, keďže sedieť ešte sám nebude.
Samozrejme ho nechceme vystavovať slnku takže všetko s mierou.
Ďakujem za vaše skúsenosti alebo odporúčania.

gab1sol
24. máj 2024

@aknizuz áno a áno. Obe dcéry boli vo svojich 5. mesiacoch pri mori (Taliansko a Chorvátsko). Konzultovali sme to aj s lekárkou, ktorá to odobrila skrz očkovanie… Ale v tom veku to bolo vyslovene len od osvieženia, na chvíľku, preferovali sme more pred bazénom a bazény neboli také masovky (často sme v bazéne boli len my) a potom osprchovať.

luckajozko21
24. máj 2024

(7-8m) My sme mali na terase rozlozenu piknikovu deku s malym bazenikom na schladenie. Tam sa vela prehral. Ale trosku sa kupal aj v bazene (sukromnom, iba pre nas apartman) aj v mori. Mora by som sa nebala ak bude fajn teplota. Ten bazen je na zvazenie, mozno aj ano, ale potom hned do sprchy.

pribinak
24. máj 2024

Take malé babo by som určite nedávala do bazéna kde sa bude kúpať kde-kto. Do mora je to ok.
Zober si maly nafukovací bazenik, tam daj vodu a nech sa v nom bábätko clapka

kvetinka719
24. máj 2024

Do mora bezproblemov, bazeny odporucaju pediatri od 2 rokov. Vynimku maju bazeny pre deti so slanou vodou, ktore min raz za 24 hod prefiltruju cely svoj objem.

janinah
24. máj 2024

Nechápem ľudí.ktori si zaplatia dov.pri mori a potom sa kúpu v chlorovanom bazéne.Nase deti boli pri mori až po 1.roku a clapkali sa v mori samozrejme vhodné oblečené.

aknizuz
autor
24. máj 2024

@janinah ja nechápem ľudí, ktorí odpovedajú odveci na danú otázku...