Mam 3 tyzdnove babatko a manzel ma aj poobedne zmeny. Ako vecer s kupanim ak ostavam sama.?
Kupat sama alebo ten tyzden kupat doobedu ak je este doma?
Ma to nejaky vplyv na babo ?
Dakujem za rady
Bábätku sa nič nestane, keď ho okupes bez prítomnosti muža 🙄
Nevieš okúpať bez muža?
Ja som kolkokrat kupala soma, nikdy som v tom problem nevidela. Dopredu som si vsetko nachystala a potom to slo raz dva, 15 minut aj s maznanim sa.
Nerozumiem... Je problém kúpať ho sama? Akože kľudne ho kupajte aj doobeda, ale ak to chceš ako taký "ritual" pred spaním, aby bábätko sa učilo rozlíšiť deň a noc, tak nevidím dôvod prečo by si nemohla kúpať ho sama. To nie je raketova veda,nachystať vaničku a všetko potrebné mať poruke, aby si nemusela odbiehat a ides na to.
Normálne ho okup večer sama. Nechápem s čím máš problém.....
Kupem vzdy sama. Prvykrat mi pri tom asistovala mama, potom uz som vzdy sama. Moj muz je aj do 23 v praci a necakam na neho 🤷🏼♀️
spýtaj sa nejakej slobodnej matky bez muža, že kedy kúpe
Rozmyslam kolkokrat bol muz doma ked som kupala 😂
Ale kazdopadne… ako si urobis tak bude. Nevieme ci chces kupat kazdy den? Kazdy druhy? Chces vytvorit takto rezim dietatku?
No to ma ani nenapadla taka vec nekupat ked muz neni doma :D kupavala som len ja
A teda to kupanie trvalo par minut napustila som umyvadlo chytila dieta poumyvala osusila hotovo
@henka123123 ale take 3 tyzdnove babatko?
Ano od narodenia son kupala v umyvadle..normalne napustila akk do vanicky.dieta drzala na rukach pounyvala narychlo a hotovo..take babatka nejsu spinave ze potrebuju dlhe kupanie
Nemusis kupat kazdy den, staci 2-3x do tyzdna. Okupat babo nie je pre jedneho rodica veda
Máš len jednu ruku alebo nejaký iný fyzický hendikep?
Ja od narodenia kupem malú sama, nevidím v tom žiadny problém...
Všetko som si nachystala predtým
A na kúpanie potrebujes pritomnosť manžela?
Ja som vzdy sama kúpala deti.
Nechcem byť vyrývačná ale myslíš si, že ženy ktorých manželia/partneri pracujú na 2-3 týždňové turnusy kúpu deti pár krát za mesiac keď je on doma? Nie je to žiadna veda, trvá to pár minút, treba si dopredu všetko nachystať aby si to mala po ruke. Chápem, že možno máš rešpekt, že je to malé dieťa, krehké ale je plno videí na internete, keď nevieš tak si treba naštudovať ako ho správne chytiť a nie je čo pokaziť. Ale áno, je možnosť okúpať ho aj doobeda kľudne, len ja som to nerobila kvôli tomu návyku pred nočným spánkom. Držím palce, určite ho zvládneš aj sama okúpať 🙂
Moj manzel chodi aj na 18 dni preč a vzdy som kupala deti sama. Dopredu som si vsetko nachystala, dala male do postielky a uz len nanosila vodu. A sup rychlo okupat a hotovo. Dokonca uz v porodnici som musela kupat sama, sestricka mi len napustala vodu a kupala som sama.
Bože ženy… aj ja mám radšej keď kupem s manželom malého. Dokonca od jeho 3 týždňov je večerný rituál ich. Manžel sa s nim sprchuje. Ja keď som sama ho v umývadle či vanicke rýchlo umyjem, to maly nemá až tak rád, ale ta sprcha, to je ich chvíľka 😁 ja len asistujem. Ak si sama netrúfas, dajte kúpeľ ráno s mužom. Vybavené 🙂 keď bol maličký tiež som si sama netrúfla a bola som radšej s niekym pri kúpaní. A nič sa nestane ak ho aj deň dva neumyjes, iba s mokrou handričku prejdes pazusky a záhyby 🙂
Kúpem stále sama. Kľudne si všetko popripravuj dopredu do kúpeľný plienky, sudokrem , pyžamo atď. Neboj sa kúpať sama ja to preferujem práveže 🙂 veď je to úplna pohoda a kľud. Aj keď poplace sem tam. A kľudne ak si nevieš na to zvyknúť kúp na obed a manželom. Je to tvoja vec. V lete keď mal syn rok sa kúpal i ráno i na obed pred spaním aj večer (sám to chcel) a bolo mu horúco. Ale zas druhá stránka je že večerné kúpanie je o zvyku bábo si zvykne okúpať a nasleduje večerný dlhý spánok vieš 🙂 teda u nás to funguje . Ale zas vravím ak ti to robí stresy kúp na obed s mužom pomôže ti dostaneš sa do toho a tak zmenis na večerný sama.
Baby ale jej dávate 😃 nie každý má doma už 2-3 deti odchovane 😃 napr ja mám 4 mesačného, a veľmi dobre si pamätám obdobie, keď mal zrazu po pôrode chlap nočné, a ja som zostala s malým sama a chcela som ho okúpať. Prvé dni sme ho kúpali spolu, predsa len je to drobné bábätko, tak sme mali taký rešpekt obaja, a zrazu som zostala na to sama. Ale autorka, zvládneš to, hlavne ho pevne drž, trochu opláchni a je to. Hlavne nestresuj a užite si to aj s malinkým 🙂
Neboj sa, zvládneš to. Ak sa bojíš, kúp si lehátko na kúpanie a bábätko polož naň. Komentáre si nevšímaj, tu na modromkoňovi najdeš vždy kopec empatie 😬.
Tomu nechapem co sa vlastne spytas. Kupat mozes kludne aj o 6tej rano. Voda posobi na bábätká ako uspavadlo. Takze pokojne ho okup aj sama bez muza.