Ahojte mamičky 🙂 budem rada , ak mi poradíte z naším problémom , ktory mame 😓 moja dcerka sa proste boji kupania. Odmieta sprchovy kut (vaňu nemáme). Keď je somnou v kúpelni a dávame veci do pračky , vždy jej ukážem prstom na sprchovy kut či sa ide kupkať do sprcháča a ona vždy skríkne a rozuteka sa preč. Veľa krát som ju tam už dávala , aj z hračkami ale vždy sa ma držala ako kliešť a siilno plakala , až sa triasla a bola cela fialová. Už som skúšala aj spolu ale tiež nie. Aj do veže som ju posadila , nech sa pozerá namňa ako sa sprchujem. Tiež sa bála a plakala. Skúšala už aj babka a tata ale tiež neuspech. Kupkame sa tak , že vaničku mame pri sprche a vedla ju kupeme a kedže ma dlhe a huste vlasy , tiež jej ich musime zo sprchou spláchnuť a dnes už to bolo také , že akonahle sa pustila sprcha sa postavila a z vaničky vyskočila rovno namňa. Rev ako keby som ju obarila alebo čo. Dost mi lezie už aj svokra na nervy (žijeme s ňou , máme rozostavany dom) a jej slová , že ona toto nepozná , že jej deti takto revali keď vychádzali von z vane a podobne pripomienky sa točiace hlavou...aj ma to tak boli , ale čo mám robiť😢😭😥 prosím , poraďte mi ako mám viesť dcérku k tomu , aby sa toho nebála a začala sa normálne sprškovať... Ďakujem mamky. 😢
Moja dcéra mala tiež strach zo sprchy, nechcela si dať ani opláchnuť vlásky,ale našťastie máme aj vaňu,a tam sa kúpala veľmi rada a dlho... Prestalo to až keď mala asi 6 rokov. Nedá sa ti zatiaľ riešiť jej hygienu napr.u vašich doma,ak majú vaňu?
@ivangeline snažíme sa ju umyvať 2x do týždňa , už sme skúšali aj 1x do týždňa ale nepomohlo
@brendaa to tiež používame , tak isto pri tom plače keď sa jej hlavička oplachuje ale menej ako pri sprche. Ale tu sprchu proste musíme použiť na hlavu , naozaj ma moc dlhe a husté vlásky 😥
@mackove ja som mala take s najmensim asi od roka, tiez sme vselico skusali, ale stale to bol boj...len raz za tyzden sme sprachovali na rychlovku s manzelom. Potom sa uz kupkal so starsimi, ale dlho ani vlasy nechcel umyvat, len s vodou som oplacovala a to uz ma 5r a konecne si vlasy uz da. Musela nieco zazit, je citlivejsia povaha, bojazlivejsia...netlacit, skusat co sa da, moj sa dlho bal mixera, vysavaca, pily sa stale boji ked manzel robi na dvore. Casom to bude lepsie, je to tazke, treba len trpezlivost a svokra jednym uchom dnu druhym von...ani zili v inej dobe, inak sa deti vychovavali...aj my sme so svokrou, je dost chapava, pomahala nam ked boli deti malicke, ale niektore veci nevie pochopit.
A na rukách s vami rodičmi by to nebolo lepšie?
ale ved to je klasika, jasne ze su deti co revu ako paviani, ked sa maju kupat... nie raz som to videla. Skus jej vlasy oplachovat napr. nejakym vedierkom, naberies vodu a tak,ak teda nic ine nepomoze... my sme tiez nemali vanu, v sprchovacom som mala postavenu vanicku a v tom sa kupala hadm do 3 rokov... ale zase inde sa sprchovat nebol problem, ved sme chodili aj palvat, aj do hotelov hocikedy...
Neukazovala by som jej a nepripominala sprchu vobec, pri inych aktivitach, ja by som skor sprchovanie riesila castejsie, niekto tu riesis raz dvakrat tyzdene, podla mna by to mala byt rutina od mala, ze to sa musi a hotovo a nie "za trest" sa umyvame a pretoze reves, tak len raz za tyzden. Aj ked nie sa kupat, iba osprchovat. U nas bol vzdy rev s umyvanim vlasov, ozbrojila som sa trpezlivostou a hotovo. A so svokrou nebude byvat vecne, kludne sa to moze novou sprchou zmenit 🙂 A do sprchy by som ju zobrala so sebou, vyzliekli by sme sa a hajde sa sprchovat... proste bez diskusie o tom, ze ideme sa kupkat a neviem co, vyzleciem, vezmem a ideme do sprchy. Ale zase ja viem co od mojej mozem cakat :D to co u nas nemusi platit vsade...
@simca06022011 hahah , ďakujem za tvoj komentár 😀 no ja neviem , ako ju dostat do tej sprchy. Ale nejako proste musim , keby som jej aspon v tej sprche mohla vlasy zlievat lievykom. Takto vo vaničke to je hrozne a navyše rastie a je už veľká 😓 skusim teda takto , uvidím či zaberie. Ďakujem 😊
poslednýkrát sa syn kúpal s radosťou vo vani presne pred rokom...od vtedy to bojkotuje a prešli sme na umytie v umývadle, pár krát v sprche ale to bol rev hrozný....proste to zrazu prišlo a trvá to zatiaľ rok, čo som čítala, sú také deti a raz to prejde...
@mackove My mame 15 mesacneho. Kupeme 2x do tyzdna ale vlasy len raz. Kupanie miluje.... ked napustam vanicku, chce do nej vliezt este obleceny. Aj sprchu ma rad ale ked sprchujeme vlasy, to akoby ho vrzdili. Neskutocny vreskot a potom mu trva dlho kym sa ukludni. Tak som sa rozhodla ze mu nebudem robit stresy. Ma huste (a uz aj dlhe) vlasy ale nemastneju mu a tak budeme umyvat kazde 2-3 tyzdne. Nebudem mu vlasy sprchovat (nechcem aby si vytvoril na sprchu nejaky blok). Kupim velku spongiu a budem mu ich zmyvat vodou z vanicky, tak ze mu zaklonim hlavicku, aby mu to netieklo do tvare.
Kedze vasa uz ma blok zo sprchoveho kuta, skuste ten bazenik tam dat, ako radia vyzsie a hracky a nechajte ju nech sa sama rozhodne ci tam vojde alebo nie. Ak ano, najskor len bez sprchy a potom pustite sprchu len vedla nej, ci natiahne k vode rucku a ak ano, dajte sprchu aj na telo.
Svokru ignoruj alebo jej povedz ze si jej radu cenis ale nezdielas jej nazor na vychovu a nebudes robit tak ako ona radi.
ale tak 17m zase nie je tak vela 🙂 ja si pamatam, ze kolkokat moja aj po riti dostala, a to uz bola vacsia ako1,5r .. neviem si predstavit, nechat dieta neumyte, ani len citit sa dobre nemoze, este teraz je to ok v zime, ale co v lete.. pri takejto drobke, to ani nevysvetlis, ani nijake vysvetlenie preco nechce ist do sprchy nedostanes 🙂
@mackove Nášho sme kúpali vo vaničke a ta bola vo vani. Inak sa nechcel okupkat. Kupila som rybky - nalepky a spolu sme si ich nalepili do vane a nad vaňu na kachličky. Od vtedy si vanu tak zamiloval že istu dobu chodil dávať rybkam dobru noc. A co sa tyka umyvania hlavicky tak uz ani to nie je problem lebo manzel sa snim dost šalil vo vode.
@mabenn a koľko mate rockov teraz ??
@andreatytler ooo super , ďakujem ...hneď idem hľadať ten bazenik do sprchy .....prosím , ak by si mala ešte nejake rady ohľadom tohto , poraď 🙏🙏🙏 alebo , si môžme napísať IP a sem tam si napísať ako to ide vam to učenie. Ďakujem ešte raz🙏
@simca06022011 ved práve , to je to, že teraz je to ešte fajn. Práve aj preto ju to chcem čo najrýchlejšie naučiť 😥
@mackove daj do sprchy maly bazén nafukovací, sú aj 80cm, to by sa mohlo zmestiť. A nechaj len jemne tiecť sprchu, ponorenu položenú v bazéne. Ona sa boji asi sprchy. Ak sa s ňou naučí hrať, napĺňať poháriky, poháňať loďku, možno sa prestane báť. Dajte aj loptičky do bazéna, balóniky na vodu a tak. Len hrou si pomôžeš.
Neviem ci som z toho dobre pochopila, ze ma problem so sprchou. Tak potom nechat tu vanicku ked jej to vyhovuje a vlasky ako pisali s poharom...mozno zvuk sprchy jej vadi a uz si to spojila. Nechat to chvilu uplne tak, aby nebola stresovana a skusit pomaly po case...len pustit sprchu, skusit len natiahnut rucku, nech sa pohra s vypnutou...predstav si, ze je to velky bubak pre nu a potrebuje nadobudnut pocit istoty a bezpecia, ze jej to neublizi...ako ked sme my sadali prvy raz za volant 😀
no tak ja neviem tak male dieta sprchovat? ved predsa vanicku do sprchoveho kuta a v tom nech sa kupe, a uz len rychlo splachnut srchou, alebo nejakou miskou
a co sa tyka bazenika, ved nemusi presne kopirovat sprchovy kut, klasicky okruhly sa predsa prisposobi
Uz ma napadli len farbicky do vane, nasi si s tym kreslili po kachlickach, skusila by som ak by sa chytila na to kreslenie, nech kresli bez vody aj mesiac, a neskor by som pridavala sprchu velmi zlahka, netusim vsak, ci by to mohlo pomoct iba velmi drzim palce
To mala aj malá. Bolo leto tak si viete predstaviť čo to bolo. U nás vreskot, kúpanie trvalo cca 5 minút aj s umytím vlasov. Umývala sa vonku vo vaničke pre bábätko v teplej vode :D Ale prešlo to jedného dňa keď som bola vo vani a som sa jej spýtala či ide so mnou tak že áno. Ale ani sme neumývali ani nič len bola vo vani. Kúpili sme sprchovú hlavicu kt. mení farby a takú šiltík na umývanie vlasov. Že jej voda nešla do očí, prvýkrát tomu neverila ale ukecali sme ju a aj trz niekedy to má na hlave keď jej umývame vlasy keďže už má klasický šampón
@mackove moja dcera miluje kupanie a clapkanie sa vo vode ale akonahle som pustila sprchu hned rev a vyskakovala z vane😅 oplachnut vlasky bol horor..niezeby to teraz bolo lepsie ale vzdy ked sa hraje s hrackami snazim sa jej nenapadne oplachnut hlavu-mame taku "kanvu" a s nou to to robim ale musim tak aby jej nesla voda do oci to neznasa (cize bez sprchy a formou hry)...skus popozerat ci nenajdes nieco ako maly bazenik taky s vyssimi stenami ale aby sa vam vosiel do sprchy alebo kupelne (neviem ako to mate) tam jej napustis vodu a moze sa clapkat..po pouziti sa to zlozi a odlozi🙂
@mackove taketo nieco:
https://www.amazon.in/Baybee-Bathtub-Inflator-I...
@mackove Jasne napisem, ako to ide u nas. Kludne mi napis spravu kedykolvek. Ja rada pokecam. Mozno najskor dajte bazenik na dlazku v kupelni a ked sa v nom nauci, daj ho do sprchy akoze ho ides umyt a zabudnes ho tam. Daj jej tam nove hracky aby si ju nalakala (len tak na sucho, bez vody) a nech sa najskor nauci na sprchovy kut. Az potom skuste s vodou.
Ten bazenik co je na obrazku, je obycajny zahradny nafukovaci bazen. Nie je to ziadny specialny v tvare sprchy... len je tam natlaceny a preto ma taky tvar ako sprcha.
@mackove Aj toto s mi paci ako zaujimava hra pre deti...
Nas sa tiez nerad sprchuje ale v zasade len v sorchovom kute, osorchovat vo vani tak to he v pohode. Skor by som rozmyslala ci to nebude prave tym stiesnenym priestorom. Ja by som nenutila, ved co je na tom zle kupat vo vanicke, mnohi tak robia napr kvoli tomu ze setria vodou. Na co to teda silit, vlasy viete umyt aj vodou z pohara, flase. Existuje ale aj decka sprska, akus mrknut na net alebo aj na ali som ju videla. U nas su obdobia kedy sa chce a nechce kupat, takze mame napr vodolepky a teraz nam pride babika s ktorou sa bude moct kupat a umyvat ju tak to tiez verim ze pomoze.
Vela snaženia. Prestaňte ju casto kúpať, radšej umyť v umývadle a casom zabudne, čoho sa bála. Aj moj maly mal obdobie, ze 2t sa nechcel kúpať. Cim menej to riešte a tym skor dieta zabudne, ze niečo proti kupaniu malo..