Kto z váš má štyri deti?

sylwi23
6. sep 2017

Ahojte tak som sa rozhodla, ze napisem. Mame tri deti dvoch chlapcov a jedno dievcatko, ktore ma prave 15mesiacov nikdy som si nemyslela , ze by som niekedy rozmyslala nad otazkou ci mat niekedy este viac detí ako tri ... Teraz mam 31 a akoby cítim, ze ak tak teraz , ale nechcela by som dlho cakat... Máme 2 roky medzi chalanmi 7rocny a 5 rocny je druhý a je to super rozdiel stále mam pocit, ze by som este chcela byt tehotna zazit ten uzasny cas a, ze by mohlo byt super keby malá mala partáka alebo este lepsie partácku...Niekedy sú moje túzby tak velké, ze z toho az placem.*hlavne z toho pocitu áno ci nie.... AKoby som túzila mat dieta a cítila, ze teraz alebo nikdy neviem to vysvetlit.... Ale stále si hovorím, ze je to vela ci to zvladnem nemám velkú podporu od rodiny nakolko zijeme v zahranicí... Potom si hovorím , ze dom by sme mohli mat viac miesta... Moji rodicia,ked to pocujú hlavne otec, ze ci som normalna nech som rada, ze mam tri zdrave deti , ze preco ked nam je tak dobre chcem pokusat osud.... Ja stale citim, ze chcem dokonca aj manzel by nebol proti, ale hlavne pre mna lebo cíti ako velmi chcem .... Skola nám zacala a zatial vsetko ok... Mali sme dokonca aj naplno sex, ale po ovulke tesne lebo som neotehotnela a aj som to tak cítila .... U nás to islo hned na prvý krat vzdy tehotna ale pred ovulkou ...pocas a po sanca malá...Som si vravela mozno znamenie , ze mám pockat...Je milión vecí preco nemat dieta a srdce mi búcha a vraví áno, ale hlava , ze nie....Máte niekto 4 deti ak hej aké to je oproti 3 detom... aký máte rozdiel medzi detickami... sorry za chyby pokazena klavesnica ....dakujem

sun123
6. sep 2017

Som najmladsia zo 4 deti,mam troch bratov a mama vzdy hovorila,ze keby nemali odvahu na stvrte,nebola by som ja☺Zili sme krasne,cisti,vychovani, nic nam nechybalo,aj ked nebolo mega vela penazi, ale aspon sme sa naucili tesit sa z mala a vazit si,co mame..traja sme dokoncili vysoku skolu ..podla mna je uzasne mat velku rodinu, je skvele ,ked sa stretneme vsetci na sviatky, mame uzasne vztahy a verim ,ze to tak ostane..cize v mojom pripade,dakujem rodicom,ze chceli 4 deti..😉

sylwi23
autor
6. sep 2017

Krasne napisane fakt zo srdca... JA som jedinacik a moj muz z troch detí a je to ovela krajsie ked sa stretneme aj s jeho setrami a vsetci... Dakujem dodalo mi to odvahu

miskabaaa
6. sep 2017

Ahoj, ja mam 4 deti. Posledný bude mať rok a aj o rok 40 😊. Ak sa na to cítiš tak do toho choď, ešte si mladá -oproti mne. Pre mňa bolo najťažšie keď boli chalani malí- tiež majú rozdiel 2 roky a po nich je dievčatko. Teraz je rozdiel medzi 1. a posl. 11 rokov a je to super, velkáči pomožu, postrážia keď treba a malá sa už s drobcom vyhrá. Ona má 4 roky. Držím palce. Z okolia si nič nerob, je to tvoj život. Aj keď niekedy sme stredobod pozornosti, je to v pohode. Človek má plný život, nielen starostí ale hlavne radosti 😊

anjelicek26
6. sep 2017

@sylwi23 deti ma byt parny pocet ;) Ale ty mas deti este fakt male, ak ta netlaci vek... pockaj este trocha... lebo ono je to obcas fakt blazinec, lietam medzi skolou, skolkou, jaslami, kruzkami a teraz uz aj robotou 🙄 Mala je chora, s muz ostal doma s roboty doobeda, ja letim z roboty ako blazon a to je len "drobnost"...

bambula626
6. sep 2017

@sylwi23 ahoj Ja mam sice tri deti, ale mat ich skor tiez by som to riesila ako dve a dve. Chalani mali 9 a 7 ked sa narodila dcera, veru chcela by som byt v jej koži, ma sa u nas velmi dobre. My sme si ju dali vyratat na www.centrumjonas.eu, kde mi vyslo dievcatko a dobra zivotnost, takze zdrave dieta aj tehotenstvo, porod. Kedze som uz bola na hranici 35 r, nechcela som ist do toho len tak po hlave. Toto mi odoorucala kamoska gynekologicka, sice som moc neverila, ale vyslo to. Ked chces partacku pre dceru, tak by som to riesila teraz. Este nemusis vozit deti na kruzky a treningy, to gro pride v neskorskom veku, takze kludne chod do toho, neskor budes spokojna, takto by si mozno cely zivot lutovala, ze si do toho nesla. Vek mas este super, nemusis sa obavat. Nasa mala vyslovene vyhladava dievcata v jej veku, aj ked s chlapcami a ich kamosmi bije partiu, chybaju jej kamosky, nastastie ma tri sesternice a susedky nablizku..

sylwi23
autor
6. sep 2017

dakujem za Vase názory hej to je otazka ci pockat alebo ist do toho teraz, ked to cítim len srdce je jedno a hlava druhé... Jasné, ze ked pockame bude to vo vsetkom jednoduchsie... Ale cim mensi rozdiel medzi detmi tym lepsie pre deti vyrastaju spolu su naj.kamarati to je na tom to krasne a zaroven tá dan a nakoniec budem mat skoro naraz skolu a vsetko a takto to budem mat rozbite a bude mi zu tahat na 35...Vsetko ma svoje plusy a mínusy.... Je tazke sa rozhodnut ked racionálna stránka je jedná vec a srdce a cit zasa tá druha . Ja poznám známu 4. sa im má narodit teraz a medzi 3. a 4. maju len rok a pol... A vravia ze to chcu mat vsetko v jednom koncepte a balíku....Je to tazké rozhodnutie nikdy som to také nemala ale pri 4. dietati si kladiem milión otázok

sonoga
6. sep 2017

kamarat ma 4 deti vo veku 2-7 rokov a povedal, ze keby stertol toho, kto mu povedal, ze to uz je jedno ci ma 3 alebo 4 deti, tak mu da po papuli 😀 samozrejme, robil si srandu a hlavne, je to chlap 😀

sylwi23
autor
6. sep 2017

Podla mna je to zu dalsich detí viacej také volne, ale vzdy más o jedno viac a roboty je viac

siska012
6. sep 2017

Aj ja som zo 4 , sme v podstate 4 baby 😀 nikdy nám nič nechýbalo , rodičia na nás nikdy neboli prísny vždy sme mali všetko čo sme chceli ( samozrejme to čo si mohli dovoliť ) je medzi nami vekový rozdiel - 20,19,14,10 ale dá sa to , finančne to bolo tak že mama kupovala pre nás oblečenie, veci do školy a iné ( drogéria, hračky a pod. ) a tato potraviny a účty , samozrejme ked sme chceli elektroniku tak sme si museli našetriť takže o to viac sme si vážili veci , teraz sestra zarába a ja za chvíľku tiež takže je to stále menej a menej starostí 😀 u nás máme ešte k tomu od malička aj zverinec , vždy aspoň 2 psov, papagáj, potkan, jašterica, chipmunk , ale rodičia všetko v pohode zvládali a stíhali . ale keby má mať mama dalšie dieťa tak už ma asi vykotí 😀 😀

zuzulkazuzika
6. sep 2017

Ja mám tri a čakám štvrté a mám 42.byvam na dedine a to už je iné kafe.aj preto,lebo môjho muža pozná každý.len sa divím,že sa to doteraz neroznieslo 😀

bobacik_29
6. sep 2017

Ja mam.deti 5.kusov a.cakam.dvojicky a vek.21...18...12....9....7 zvládam ich.v pohode.s muzikom teraz.skola.zacala tak.mamr veselosti s.dvoma.najmladsimi sa treba este učiť a.ja.som.neobratna.ako.slon s tym.bruchom.heh

jana005
6. sep 2017

@sylwi23 ahoj, mam 34, 3 deti a stvrte ma prist k nam za necely mesiac. Tiez som mala take stavy,ze srdce mi hovorilo ano,ale rozum nie. Len potom som si povedala, teraz alebo nikdy. Samozrejme, manzel nebol proti 🙂 Styri mesiace nam trvalo, kym som ostala tehotna, pre mna to bolo dlhe cakanie, kedze predtym som stale otehotnela v prvy mesiac snazenia. Ale nakoniec sme sa dockali.
Mam stvrtacku, prvacku a 5rocny drobec je so mnou doma a teraz sa tesime na dalsieho chalana. Urcite prvy rok bude tazky, ale potom by to malo byt uz len lepsie.
Len nech sme vsetci zdravi. Tak drzim prsty, aby si sa spravne rozhodla

ellca123
6. sep 2017

som zo 4 surodencov
a s manzelom mame 3 deti a rovnako aj moji surodenci maju po 3 deti

niekedy clovek rozmysla ci to finančne zvladne ,
ale nie ja nad tie krasne pocity,ked sa venujete detom a oni vam tu pozornost opätuju

jana_eyre
6. sep 2017

presne o tomto ja rozmyslam poslednych par mesiacov..🙈🙉🙊

a to som si vravela, ze ja uz dalej nejdem..

adelakk
6. sep 2017

@sylwi23 ja som so styroch deti a je to super. My mame len dve deti 3 a 5 rokov, ale tie sa stale pytaju preco has je doma tak malo 🙂 ja som mala prva dieta ked som mala 34rokov.teraz mam 40 a tak dalsie uz naplanujeme aj ked teda ma to aj trochu mrzi. Mam kamaratky, ktorej sa pred dvomi tyzdnami narodila vcera a ma uz torch synov, najstarsi ma iba 4roky. 🙂 takze urob ako citis, zvladnut sa to urcite da.

sylwi23
autor
7. sep 2017

Dakujem Vam vsetkým za zdielanie tejto témy... Vcera sme sa zase rozprávali a je to ako na húpacke.... Niekedy mám pocit áno bábo mat budeme a potom prídu vsetky tie tazké veci preco nie...Verím, ze sa rozhodneme správne ono sa ani racionálne nedá rozhodnút nie je to otázka rozumu, ale skutocného cítenia, ze to chcete ....U nás to ide hlavne odo mna a manzelovi by stacili tie deti co máme, ale dokázal bymat este jedno...Ja ho nútit, ale nechcem musí príst volne bez toho rozmýslania ci áno alebo nie. Niekedy si vravím ci nepockat potom zas , ze tie dva roky sú super vidím to nasich chalanoch ako sa vyhrajú sú partáci....

libawet
7. sep 2017

@sylwi23 toto je čisto záležitosť Tvoja a Tvojho manžela. Len vy dvaja viete, či ešte zvládnete mať štvrté dieťa. Nikto tu na MK nepozná vaše pomery, vašu životnú situáciu. Môžu Ti dať rady, no sú to ich životné situácie, nie Tvoje a Tvojho manžela. Ty si sadni s manželom a dajte si na papier všetky ZA a PROTI, a uvidíte. Ešte taká jedna malá rada - malé deti - malé problémy, veľké deti - veľké problémy ( a čoraz viac peňazí, aj keď možno niekto namietne, že to o peniazoch nie je. V dnešnej dobe, bohužiaľ, je ).

sylwi23
autor
7. sep 2017

Ja viem ja som potrebovala pocut niekoho kto ma viac detí ako to oni prezivaju ale je mi jasne ze je to cisto nasa vec a aj tak sa rozhodneme obidvaja a potrebuje to vsetko cas myslim ze cas to sam vyriesi.

cervenaruza123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
updatevani
7. sep 2017

Ahoj ...ja zatial deti nemam ..no surodenci sme 4 a je to skvele ...no ak mozes a tuzis majte ho uz teraz...medzi mnou a najmladsou je 18 rocny rozdiel tak sme si jedna druhu velmi ani neuzili a najhorsie je ze je na mna aj najviac navyknuta ...no ja uz som vydata a odstahovana...po rozhovore s mamou viem jedno ona ze sme 4 nelutuje 🙂 no skor by to posunula na skor najmladsiu cakala ked mala 39...povedala ze uz nie je taka vitalna a nema taku trpezlivost (sestra ma 8) ako pri nas ... a dalsie mozem povedat skor z takeho srandovneho hladiska to bolo nervov ked sa trebalo starat o brata a sestru a ja som chcela ist na diskoteku no nemohla som 😂 vtedy to boli nervy teraz mile spomienky ...🤗....ja ta len do toho 4teho podporujem snad stihnem tolko deti aj ja 🤗

poohie
7. sep 2017

@sylwi23 chapem ta. mam 5 deti s cca 2-rocnymi rozdielmi a podla mna je to super. ked srdce pisti po dalsom a manzel nie je proti, nebojte sa ist do toho! 😉 vycitala by si si to potom, ze si zavahala a uz je neskoro. i ked vek nemas taky, ze by si sa mala obavat, ale nikdy nevies, co bude... a naozaj aj podla mna 2-rocny rozdiel je taky akurat. hlavne, ak medzi druhym a tretou mate vacsi rozdiel. ale to uz tazko takto planovat, nemusi to vyjst ako si vy poviete, len ta chcem povzbudit, aby si sa nebala.

my tu tiez nemame rodinu, manzel mi velmi pomaha. a rozdiel medzi 3 a 4 detmi alebo 4 a 5-timi - to zavisi hlavne od povahy tych deti. u nas zrovna ten stvrty (aj prvy) je narocnejsi. ale nevymenila by som ho za nic. ale povahu si nenaplanujes, takze nikdy presne nevies, do coho ides. inak je ten rozdiel minimalny. proste tak ci tak mas plny dom deti a hlavne je doma veselo 🙂

pozyvam ta do skupinky mnohodetne rodinky: https://www.modrykonik.sk/group/1959/

codalej_1
15. jan 2018

Maminky ahojte! Idem si ku Vám po radu... Sme rodina s tromi deťmi. Chvalabohu všetky deti sú zdravé, šikovné, dá sa povedať bez problémov. Ide o to, že som asi tehotná. MS mi zatiaľ ešte nemešká, ale čo vám budem hovoriť, jednoducho cítim, že som.... manžel je šťastný a ja som z toho hotová. :( Ja už si neviem predstaviť mať štvrté dieťa. Chodím už do práce, máme všetko zabehnuté, všetko klape. Dievčence, ja viem, mnohé ma tu odsúdite, že veď som sa mala chrániť atď....prosím, vedzte, že viem, áno som hlúpa :(. Najhoršie, že rozmýšľam o tom, že by som išla na interupciu :( . Nikdy som nevidela taký smútok v očiach muža, keď som mu to povedala. On by sa neskutočne potešil, keby to vyšlo a ja som v zúfalom stave. Dievčence, hlavne tie, čo ste si tým prešli, prosím poraďte, čo ďalej...ďakujem krásne.

petrag25
15. jan 2018

@codalej_1 ja by som sa na tvojom mieste velmi tesila a to ci mas 20-30-40 rokov..ja mam 23 a mame jedno doeta velmi by som chcela este aspon jedno ale partner nechce ani pocut.. Je presne ten typ xo vidi ake su na svete kadejake choroby a rozmysla len negatívne..Tak bud rada a uzivaj si co vam boh nadeli, ak vam to klape nerob medzi vami zbytocnu priepast 🙂

codalej_1
15. jan 2018

@petrag25 ďakujem za reakciu. No budem mať 35 rokov, čiže vek nie je až takou prekážkou...skôr ide to to, že sa bojím ako to zvládneme finančne. Ono, nemáme sa zle. Máme svoj dom, v celku dobré práce, len... a čo sa týka teba, tak to mi je ľúto. Dúfam, že partner zmení názor 🙂

poohie
15. jan 2018

@codalej_1 chcem ta tiez povzbudit. vsetko sa da a myslim, ze nikto este nove dietatko (ked uz sa narodilo) neolutoval, aj ked mnohe maminy sa na zaciatku citili tak ako ty - ja som to nezazila, takze uplne nemozem povedat, ze chapem, ale pochopitelne to je, je to proste sok. ale ja verim, ze len prvotny. a ze to vsetko pojde k lepsiemu. je uzasne, ze tvoj manzel je s tym v pohode, dokonca sa tesi! vaz si to! on ta podrzi! a ja si tiez vravim, ze radsej viac ako ziadne, alebo len jedno-dve (ja som vzdy tuzila povacsej rodine, takze mat aj "iba" dve deti by bolo pre mna tazke prijat, hoci si nemozem narokovat, nikto z nas si ich nezasluzi, je to dar od Boha). mam 5 deti a nelutujem ani jednu sekundu s nimi, hoci samozrejme je to niekedy tazke, tak isto ako s jednym ci dvoma.
budeme rady, ak budes dalej informovat, ci je to naozaj tak a mozeme blahozelat a ako sa mate - pripadne ci by si nieco konkretne potrebovala. 🙏

rudka123
15. jan 2018

Ahoj, píšem ti až teraz odpoveď, pretože, som ju zbadala až teraz. Inak ak nevadí budem ti tykať a ty samozrejme môžeš tiež. Neviem ako si sa rozhodla, keďže od písania tvojej správy prešlo dosť. Dúfam, ale že podľa svojho srdca. Ja mám 31 rokov a spolu s manželom máme 4 detičky. Nebola to žiadna náhoda, ani pri jednom. Plánovali sme ich všetky. Okolie bolo aj proti, ale skvelo sa s tým vyrovnali a teraz sú z toho veľmi šťastný. Aj pohľady boli od cudzích, keď som bola tehotná, ale s manželom sme sa vzájomne podporovali, pretože to bola naša voľba a veľmi sme sa s tým nezaťažovali, aby to necítili aj maličké v brušku. Bohu vďaka, že ich máme. Tak nech sa darí.

pieksamaki
15. jan 2018

@sylwi23
ahoj, asi by som isla do toho,lebo cim si mladsia ,tym viac vladzes,po 35bude asi ubytok energie,mozno samozrejme nie, asi len ja som mala🙂..nasa situacia(5deti) je najstarsii chlapec 7 rokov,potom chlapec 6, dievca 4,5; potom chlapec 1,5 a skorodvojmesacne dievcatko....je to fajn v tom,ze som na materskej ,cize mozem deti vyzdvihnut zo skoly(uz chodi samobcas),skolky,
Som si panom casu....aj sa hraju,aj konflikty treba riesit medzi tymi 3, zvycajne sa s muzom rozdelime,on 3,ja tie dve mladsie alebo naopak....ked dorastie najmladsie,tak bude mat snad partaka toho o rok starsieho surodenca.
Nevyhoda : po pravde zaberak, niekedy az o preteky....do toho samozrejme pridu aj rozne fazy,ci stereotyp, atd...
A teraz mam obdobie,ze ci to zvladneme,psychicky 🙂,financne a tak,nie sme narocni,ale tym ze su po sebe,si uvedomujem,zee naraz budu chodit vsetci 5 do skoly,mhd platit,skolske veci atd
Obcas som rada,obcas vsak nevladzem.....neviem ake to bude,ked budeme starsi....
Drzim palce....nech srdiecko povie

puskaruka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lillystranska
15. jan 2018

ahoj ja som tiež zo 4 mam 2 sestry a jedneho brata a moj muž ma 3 sestry a on je jeden. Popravde budem rada ak ho vôbec ukecám len na to jedno 😂 kebyže mu navrhnem mať dve deti asi ma pošle sa dať vyšetriť či to mam v hlave vporiadku 😂