Ahojte,som druhy krat tehotná a už začínam premýšľat ako co bude.. mám 2,4 ročnú dcéru s ktorou sme na seba nesmierne naviazané. Stale sme spolu ,bola som od nej preč maximálne na 4 hodiny cez den a aj to ked som sa vrátila ignorovala ma, akoby sa urazila. , inak jej venujem.95% času ,aj skrz to že muž je stále v práci a aj ze odkedy sa narodila tak som sa k nej velmi upla, nie chorobne ale chcem si ju užívať dokým je maličká co najviac.. akože nemám problém ju nechať s babkami ale keď môžem staram sa ja. No a ona je tiez len ,,mama-mama,, ..a teraz premýšľam ze keď pôjdem rodiť tak ze ako to zvládne bezomna, lepšie povedané ako to zvládne Rodina , uspávam ju ja,v noci zaspí iba pri mne, musí ma držať za ruku.. no do pôrodu ďaleko ,bude mat 3 roky cca, možno sa veľa este zmení dovtedy. Myslíte ze by som ju mala ba to nejak pripravovať? Dat na víkend k babke alebo nechať veci plynút že nejak to bude 🙂 mam len také obavy zo všetkého a tak... ako ste to riešili vy ?
U nás sa staral manžel. Staršia mala 1,5 roka, keď sa narodila mladšia. V pohode zvládli.
My maleho na babatko pripravujeme, syn (necele 2 roky) zacal spavat s tatinkom v detskej izbe, aj s nim zaspava. Musim povedat ze syn to zvladal lepsie ako ja 🤣 travia spolu s ocinom vela casu, chcem aby boli partaci ked pride sestricka a maly sa na cas straveny s tatom tesil a nebral to tak, ze zrazu je na druhej kolaji. Ked sa narodi dcerka, muz nastupi na MD so starsim, takze u nas je to asi o dost jednoduchsie.
pripravit na to otca, dcerku, ci seba? Dcerka to podla mna zvladne najlepsie z vas.
Ja som bola v porodnici pred mesiacom, syn - 2 rocny zostal s ockom sam. Kym bol muz v porodnici, tsk bol malybs babkou, inak boli spolu. Dovtedy som ho uspavala vzdy ja a s muzom bol iba kym som bola v obchode, u lekara, alebo na napr. na volejbale. Zvladli to v pohode, akurat mne bolo v porodnici dlho.
vobec to nemyslim ako rypanie, ale mna by dost znepokojovalo keby sa moj manzel nevie/nechce postarat o trojrocne dieta 4 dni. take dieta si uz vie povedat co chce a potrebuje, to nie je kojenec. urcite by som ho zacala viacej zapajat do diania s dcerou, ked uz nie kvoli porodnici, vseobecne. podla mna otec by mal vediet dieta nakrmit, okupat a zahrat sa. mna vnutorne upokojuje vedomie, ze keby sa mi cokolvek stalo (nemocnica, alebo zomriem) muz je na 100% schopny sa postarat o dceru. pri prvom porode sme ani raz nevolali babky pocas sestonedelia a teraz bude s dvoj a pol rocnou tiez sam on. vezme si dovolenku a praca pocka.
U nas sa staral manzel a teraz sa bude zase.
Normalne sa o ňu staral muž, hoci bola na mňa extrém naviazaná a v živote s ním nezaspala. Keď som bola v pôrodnici, zaspala, resp poradil si. To, že by ju odložil niekde k babke by mňa vrcholne naštvalo a vedel o tom, keďže nie je len oplodňovač a plnič peňaženky. :D dcéra mala 2 r 8 m.
Tak Ty ides odrodit a on si potrebuje nieco ulahcit? Skoda, ze sa to neda vymenit😀Niektori chlapi by asi nemali mat deti, ked maju problem sa im par dni naplno venovat.
Manzel.Kto iny by sa mal o svoje dieta starat.Jedina vec s ktorou mal "problem" boli ucesy🙂 Ale to som vzdy malu v porodnici, ked nas prisli pozriet, precesala.
z toho co pises to vyzera tak ze ty a nie dcera sa na to potrebujes pripravit :D viac zapoj tatka nech je sebestacny a dokaze sa 100% postarat bez teba. Tiez si nemyslim ze tvoje naviazanie sa je zdrave pre teba a takisto pre dieta. Co keby si nahodou musela ist do nemocnince? Urcite pripravuj vas obe.
Este sa zamysli aj nad tym, ze budes mat 2 deti a mladsie bude potrebovat viac tvoju starostlivost, tak aj manzel by mal viac pomahat, lebo to budes mat este tazsie
Muž, zobral si 10 dní dovču 🙂
Čo je to za chlapa , že sa nevie postarať o vlastné dieťa? Načo si potom ženy robíte ďalšie deti s takýmito chlapmi? To fakt nepochopím🤦🤦a ešte mu vyvárať dopredu??
Nechaj ho tak, nech si poradí...aby vedel, že to nie je med lízať
Ale teda ja mám muža naučeného na štýl - rodičia sme obaja rovnako. Takže on dokáže plnohodnotne zastať moju funkciu či už upratať, navariť, prebaliť, okúpať, uspať, podať lieky, zraziť teplotu, zmerať teplotu, nakrmiť, pohrať sa, vychovávať, chodiť von, k dr. proste všetko.A je to tak super, lebo môžem aj ja pár hodín pracovať a realizovať sa alebo mať čas pre seba.
pri každom pôrode sa o deti staral manžel... musel....😉
Svokra, kedze nepracuje a manzel je szco a v lete najviac prace. Keby bol tych 5dni doma, tak prideme aj o 2000e. Cez den pracoval a po praci si ho bral
@lasina castokrat to len my zeny z nich takych robime a oni by to zvladli.
Minule som videla pekné knižky k tejto téme...tak možno ju takto pripraviť aby vedela že pribudne súrodenec a veci sa zmenia 🙂
Prepáč, ale takéto neschopáka z neho robíš...dcéra neumrie ani keď bude jesť tri dni praženicu. Nemusí byť všetko tip top podľa teba...
Ja rodim v lete, muz je zivnostnik, ale berie si 2 tyzdne volno a bude s malou on. U nas je otec rovnocenny rodic ako ja. Pocas porodu bude s babkou.
O starsiu dcera sa postaral manzel, nepotreboval k tomu ziaden dalsi personal.