Kto sa staral o prvé dieťa, keď ste boli v pôrodnici?

17. feb 2021

Ahojte,som druhy krat tehotná a už začínam premýšľat ako co bude.. mám 2,4 ročnú dcéru s ktorou sme na seba nesmierne naviazané. Stale sme spolu ,bola som od nej preč maximálne na 4 hodiny cez den a aj to ked som sa vrátila ignorovala ma, akoby sa urazila. , inak jej venujem.95% času ,aj skrz to že muž je stále v práci a aj ze odkedy sa narodila tak som sa k nej velmi upla, nie chorobne ale chcem si ju užívať dokým je maličká co najviac.. akože nemám problém ju nechať s babkami ale keď môžem staram sa ja. No a ona je tiez len ,,mama-mama,, ..a teraz premýšľam ze keď pôjdem rodiť tak ze ako to zvládne bezomna, lepšie povedané ako to zvládne Rodina , uspávam ju ja,v noci zaspí iba pri mne, musí ma držať za ruku.. no do pôrodu ďaleko ,bude mat 3 roky cca, možno sa veľa este zmení dovtedy. Myslíte ze by som ju mala ba to nejak pripravovať? Dat na víkend k babke alebo nechať veci plynút že nejak to bude 🙂 mam len také obavy zo všetkého a tak... ako ste to riešili vy ?

dskjhfdlkdjhl
17. feb 2021

O starsiu dcera sa postaral manzel, nepotreboval k tomu ziaden dalsi personal.

k_a_j_k_a
17. feb 2021

U nás sa staral manžel. Staršia mala 1,5 roka, keď sa narodila mladšia. V pohode zvládli.

malicka_mysicka
17. feb 2021

My maleho na babatko pripravujeme, syn (necele 2 roky) zacal spavat s tatinkom v detskej izbe, aj s nim zaspava. Musim povedat ze syn to zvladal lepsie ako ja 🤣 travia spolu s ocinom vela casu, chcem aby boli partaci ked pride sestricka a maly sa na cas straveny s tatom tesil a nebral to tak, ze zrazu je na druhej kolaji. Ked sa narodi dcerka, muz nastupi na MD so starsim, takze u nas je to asi o dost jednoduchsie.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
qetka
17. feb 2021

pripravit na to otca, dcerku, ci seba? Dcerka to podla mna zvladne najlepsie z vas.
Ja som bola v porodnici pred mesiacom, syn - 2 rocny zostal s ockom sam. Kym bol muz v porodnici, tsk bol malybs babkou, inak boli spolu. Dovtedy som ho uspavala vzdy ja a s muzom bol iba kym som bola v obchode, u lekara, alebo na napr. na volejbale. Zvladli to v pohode, akurat mne bolo v porodnici dlho.

alikal
17. feb 2021

vobec to nemyslim ako rypanie, ale mna by dost znepokojovalo keby sa moj manzel nevie/nechce postarat o trojrocne dieta 4 dni. take dieta si uz vie povedat co chce a potrebuje, to nie je kojenec. urcite by som ho zacala viacej zapajat do diania s dcerou, ked uz nie kvoli porodnici, vseobecne. podla mna otec by mal vediet dieta nakrmit, okupat a zahrat sa. mna vnutorne upokojuje vedomie, ze keby sa mi cokolvek stalo (nemocnica, alebo zomriem) muz je na 100% schopny sa postarat o dceru. pri prvom porode sme ani raz nevolali babky pocas sestonedelia a teraz bude s dvoj a pol rocnou tiez sam on. vezme si dovolenku a praca pocka.

janedoe
17. feb 2021

U nas sa staral manzel a teraz sa bude zase.

nominativ
17. feb 2021

Normalne sa o ňu staral muž, hoci bola na mňa extrém naviazaná a v živote s ním nezaspala. Keď som bola v pôrodnici, zaspala, resp poradil si. To, že by ju odložil niekde k babke by mňa vrcholne naštvalo a vedel o tom, keďže nie je len oplodňovač a plnič peňaženky. :D dcéra mala 2 r 8 m.

dskjhfdlkdjhl
17. feb 2021

Tak Ty ides odrodit a on si potrebuje nieco ulahcit? Skoda, ze sa to neda vymenit😀Niektori chlapi by asi nemali mat deti, ked maju problem sa im par dni naplno venovat.

lulu0123
17. feb 2021

Manzel.Kto iny by sa mal o svoje dieta starat.Jedina vec s ktorou mal "problem" boli ucesy🙂 Ale to som vzdy malu v porodnici, ked nas prisli pozriet, precesala.

ledgerka
17. feb 2021

z toho co pises to vyzera tak ze ty a nie dcera sa na to potrebujes pripravit :D viac zapoj tatka nech je sebestacny a dokaze sa 100% postarat bez teba. Tiez si nemyslim ze tvoje naviazanie sa je zdrave pre teba a takisto pre dieta. Co keby si nahodou musela ist do nemocnince? Urcite pripravuj vas obe.

maminkasisa
17. feb 2021

Este sa zamysli aj nad tym, ze budes mat 2 deti a mladsie bude potrebovat viac tvoju starostlivost, tak aj manzel by mal viac pomahat, lebo to budes mat este tazsie

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominica27
17. feb 2021

Muž, zobral si 10 dní dovču 🙂

lasina
17. feb 2021

Čo je to za chlapa , že sa nevie postarať o vlastné dieťa? Načo si potom ženy robíte ďalšie deti s takýmito chlapmi? To fakt nepochopím🤦🤦a ešte mu vyvárať dopredu??

lasina
17. feb 2021

Nechaj ho tak, nech si poradí...aby vedel, že to nie je med lízať

dominica27
17. feb 2021

Ale teda ja mám muža naučeného na štýl - rodičia sme obaja rovnako. Takže on dokáže plnohodnotne zastať moju funkciu či už upratať, navariť, prebaliť, okúpať, uspať, podať lieky, zraziť teplotu, zmerať teplotu, nakrmiť, pohrať sa, vychovávať, chodiť von, k dr. proste všetko.A je to tak super, lebo môžem aj ja pár hodín pracovať a realizovať sa alebo mať čas pre seba.

deti95060810
17. feb 2021

pri každom pôrode sa o deti staral manžel... musel....😉

petulda333
17. feb 2021

Svokra, kedze nepracuje a manzel je szco a v lete najviac prace. Keby bol tych 5dni doma, tak prideme aj o 2000e. Cez den pracoval a po praci si ho bral

petulda333
17. feb 2021

@lasina castokrat to len my zeny z nich takych robime a oni by to zvladli.

evaachesa
17. feb 2021

Minule som videla pekné knižky k tejto téme...tak možno ju takto pripraviť aby vedela že pribudne súrodenec a veci sa zmenia 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mondolina
17. feb 2021

Prepáč, ale takéto neschopáka z neho robíš...dcéra neumrie ani keď bude jesť tri dni praženicu. Nemusí byť všetko tip top podľa teba...

amelie2017
17. feb 2021

Ja rodim v lete, muz je zivnostnik, ale berie si 2 tyzdne volno a bude s malou on. U nas je otec rovnocenny rodic ako ja. Pocas porodu bude s babkou.